LubieMisie12 0 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Witam, chciałbym uzyskać szybką odpowiedź. Otóż kupiłem nowy smarfton lg g2 mini, był naładowany około 50%, teraz mam już 15% baterii i nie mam pojęcia co robić, jak ładować aby żywotność tej baterii była najlepsza Czy tak jak kiedyś się robiło aż do wyłączenia telefonu i przez 12 godzin ładować przez 3 kolejne doładowania, czy po prostu ładować normalnie? Jestem zielony w tych tematach, w instrukcji nie moge znaleźć nic z tym Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 A wjec tak wi fi i transmisje danych wł jak ci jest potrzebne lokalizacje blutacza gps wylacz wylacz tez zbenne banery w ustawieniach popatrz zmniejsz podswietlenie wyswietlacza do ok 70% i tel powinien 3mac ok 2 dni na 1 ladowaniu Najlepiej rozladuj i naladuj 3 razy tel do pelna polecam ladowac go cala noc Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nowoczesnych ogniw nie trzeba formować, wystarczy że nie będziesz rozładowywał telefonu do zera i będzie dobrze. Najlepiej podłączać do ładowania przy 10-15%. Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon 5 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Nowoczesnych ogniw nie trzeba formować, wystarczy że nie będziesz rozładowywał telefonu do zera i będzie dobrze. Najlepiej podłączać do ładowania przy 10-15%. Uściślijmy, najlepiej utrzymywać akumulator w stanie 70-95% (jak wiadomo telefony nie ładują do pełna i pokazują 100%) no ale kto tak korzysta. Nie mniej jednak jak się używa akumulatorów Li-Poly i Li-Ion w tych granicach to wykazuje ona największą żywotność. Dlatego należy częściej ładować i niekoniecznie trzeba czekać do 10%. Nie ma co się zastanawiać czy podłączyć na noc telefonu jak ma 40% baterii. Dochodzi także krótsze i mniejsze nagrzewanie aku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Zgadza się, chodziło mi o to, żeby nie podłączać do ładowania dopiero jak się całkowicie rozładuje Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts