Skocz do zawartości

Problem z r9 270x

Recommended Posts

Koniec karty jest bliski,miałem to samo z innymi kartami pomagało na troche grzanie opalarką lub w piekarniku po 5 dni wracało aż w końcu padło całkiem, jezeli masz karte na gwarancji to z niej skorzystaj.

ale zanim to zrobisz to spr.

1. Czy kabel od monitora jest dobrze w ciśnięty w kartę

2.Czy karta jest dobrze wsadzona w plyte główna docisnij wszystkie wtyki od zasilacza

3. reinstall sterowników pobierz nowe ze strony amd (przed tym odinstaluj stare zrob res PC,sciagnij nowe zainstaluj res PC)

Edytowane przez Hamma

W tym problem, że karta nówka sztuka, pachnie jeszcze nowością. Wszystko jest napewno dobrze podłączone, bo sprawdzałem na telewizorze podłączając komputer przez HDMI i też były takie artefakty. Dodam, że instalacja sterowników nic nie dała. Przełączałem też karte do innego PCI-E i ten sam problem. Felerny egzemplarz?

Edytowane przez qjcina

To znim zrobisz cokolwiek z karta to podlacz komputer pod monitor zwyklym kablem cyfrowym dvi lub disply portem jesli masz taka mozliwosc. telewizor jest telewizorem i maja prawo wystapic artefakty. tak naprawde nie polecam nawet podlaczac monitora przez hdmi bo komputer znow traktuje monitor jako telewizor i artefakty gotowe.

To znim zrobisz cokolwiek z karta to podlacz komputer pod monitor zwyklym kablem cyfrowym dvi lub disply portem jesli masz taka mozliwosc. telewizor jest telewizorem i maja prawo wystapic artefakty. tak naprawde nie polecam nawet podlaczac monitora przez hdmi bo komputer znow traktuje monitor jako telewizor i artefakty gotowe.

Bzdura, nigdy nie widziałem artefaktów na żadnym tv podłączonym do pc.