qjcina 0 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Mam problem z karta r9 270x. Na ekranie wyświetlają się artefakty: http://i.imgur.com/xcBB3AI.jpgi podobne w Windows. Co może być tego przyczyna? Zasilacz mam corsair vs 450, płytę główną Asrock h81m. Cytuj Link to post Share on other sites
Hamma 26 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Koniec karty jest bliski,miałem to samo z innymi kartami pomagało na troche grzanie opalarką lub w piekarniku po 5 dni wracało aż w końcu padło całkiem, jezeli masz karte na gwarancji to z niej skorzystaj. ale zanim to zrobisz to spr. 1. Czy kabel od monitora jest dobrze w ciśnięty w kartę 2.Czy karta jest dobrze wsadzona w plyte główna docisnij wszystkie wtyki od zasilacza 3. reinstall sterowników pobierz nowe ze strony amd (przed tym odinstaluj stare zrob res PC,sciagnij nowe zainstaluj res PC) Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Hamma Cytuj Link to post Share on other sites
qjcina 0 Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 (edytowane) W tym problem, że karta nówka sztuka, pachnie jeszcze nowością. Wszystko jest napewno dobrze podłączone, bo sprawdzałem na telewizorze podłączając komputer przez HDMI i też były takie artefakty. Dodam, że instalacja sterowników nic nie dała. Przełączałem też karte do innego PCI-E i ten sam problem. Felerny egzemplarz? Edytowane 31 Grudnia 2014 przez qjcina Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Ewentualnie kartę do kolegi i sprawdzić u niego,jak to samo to tylko na gwarancje oddać jakaś strasznie fatalna sztuka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Hamma 26 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Ewentualnie kartę do kolegi i sprawdzić u niego,jak to samo to tylko na gwarancje oddać jakaś strasznie fatalna sztuka. dokładnie, z biegiem czasu bedzię coraz gorzej aż padnie całkiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kobiel90 0 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 To znim zrobisz cokolwiek z karta to podlacz komputer pod monitor zwyklym kablem cyfrowym dvi lub disply portem jesli masz taka mozliwosc. telewizor jest telewizorem i maja prawo wystapic artefakty. tak naprawde nie polecam nawet podlaczac monitora przez hdmi bo komputer znow traktuje monitor jako telewizor i artefakty gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
kartofel24 81 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Jak nówka to gwarancja, nie ma na co czekać. Cytuj Link to post Share on other sites
Cygg 65 Napisano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 To znim zrobisz cokolwiek z karta to podlacz komputer pod monitor zwyklym kablem cyfrowym dvi lub disply portem jesli masz taka mozliwosc. telewizor jest telewizorem i maja prawo wystapic artefakty. tak naprawde nie polecam nawet podlaczac monitora przez hdmi bo komputer znow traktuje monitor jako telewizor i artefakty gotowe. Bzdura, nigdy nie widziałem artefaktów na żadnym tv podłączonym do pc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts