henry230 4 Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Witam mam pytanko dotyczące mojej grafiki hd 4850 a mianowicie,chciałbym podkręcić taktowanie sharderów,ale nie mogę nigdzie znaleźć programu,w ogolę czy da się je podkręcić?wiem ze to by dało niezłego kopa tej grafice.Z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
Wojciech Lenartek 0 Napisano 28 Października 2008 Udostępnij Napisano 28 Października 2008 OverDrive wbudowany w Catalyst Control Center Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 4 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Taktowanie shaderów zmienia sie razem z taktowaniem rdzenia bo w ATI\AMD shadery majatakie samo taktowanie co rdzeń graficzny. Cytuj Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 jak to a gdzie mogę to zobaczyć bo nie wierze by shardery szły razem z rdzeniem!!!od kiedy tak sie dzieje??w catlyst overdrive nie widze tego!!! Cytuj Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 a poza tym to jest trochę nie realne bo jak rdzeń nie pójdzie wyżej [powiedzmy standardowo 625 i pójdzie do 680mhz to co już sharderow dalej nie podkręcę bo rdzeń stoi!!!to trochę bezsensu!!!!!!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Salvi1979 0 Napisano 8 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 henry230 - nie tylko nie jest to "trochę nie realne" ale jak kolega _nick_ wspomniał prawdziwe.... Zegar jednostek geometrycznych w kartach ATi jest taktowany zależnie od zegara głównego GPU w proporcjach 1:1. Osobne taktowanie sharderów występuje u nVidii. Cytuj Link to post Share on other sites
henry230 4 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 e to sprawa rozwiązana ,zawsze miałem nVidia.to troszkę lipnie ze tak jest bo jak się nie podkręci dużo rdzeń to i shardery stoją w miejscu,z tym to ati trochę przegięła,ale za to dało niezła wydajność grafy mojej :-) dzięki chłopaki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts