Darson 0 Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Witam. Dziś antywirus AVG stwierdził, że jeden z plików systemowych stanowi zagrożenie i usunął go. Po tym nastąpiło brak audio, nie otwierają się niektóre okna, np. Panel sterowania, także nie działa opcja "Przywracanie systemu" oraz formatowanie i instalowanie systemu (Windows 8.1) na nowo z płyty. Kiedy włączam opcję formatowania, pojawia się komunikat "Czekaj..." i przez długi czas nic się nie dzieje. Przy poprzednim formatowaniu i instalowaniu systemu na nowo okres czekania trwał tylko chwilę. Czy jest jeszcze coś, co mógłbym spróbować zrobić? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
damian_wisniewski 0 Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Przeinstaluj system z płyty jak masz Cytuj Link to post Share on other sites
lućka 467 Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Sprawdzałeś czy jest możliwość przywrócić ten plik z kwarantanny AVG? Cytuj Link to post Share on other sites
Darson 0 Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Nie mogę przeinstalować systemu z płyty, po wpisaniu kluczu produktu i kliknięciu "Dalej" mam brak odpowiedzi. Nie mogłem przywrócić pliku z kwarantanny. Cytuj Link to post Share on other sites
lućka 467 Napisano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Może ten sposób wypali http://www.avg.pl/faq/question/faq.num-5194 Cytuj Link to post Share on other sites
Darson 0 Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Niestety, pod wpływem strachu wywaliłem AVG... Wczoraj Jakimś cudem udało mi się włączyć instalator windowsa z płyty, miałem do wyboru 2 partycje na których mogę zainstalować system lecz nie dało się. Niżej była opcja "formatuj", po kliknięciu teraz przy włączeniu komputera pojawia się informacja "An operating system wasn't found. Try disconnecting any drivers that don't contain on operating system". W opcjach instalatora są jeszcze opcje odświeżenia komputera oraz zresetowania ustawień do stanu początkowego. Po wybraniu pierwszej opcji mam informację, że dysk, na którym został zainstalowany system Windows, jest zablokowany. Przy drugiej opcji jest komunikat: "Nie można zresetować ustawień do stanu początkowego. Brak wymaganej partycji dysku. Kiedy wybieram opcję naprawy komputera, mam informację, że komputera nie można naprawić. Spróbuję zwrócić się do informatyka, mam nadzieję że można coś jeszcze zrobić... Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Darson Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts