Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Dziś antywirus AVG stwierdził, że jeden z plików systemowych stanowi zagrożenie i usunął go.

Po tym nastąpiło brak audio, nie otwierają się niektóre okna, np. Panel sterowania, także nie działa opcja "Przywracanie systemu" oraz formatowanie i instalowanie systemu (Windows 8.1) na nowo z płyty. Kiedy włączam opcję formatowania, pojawia się komunikat "Czekaj..." i przez długi czas nic się nie dzieje.

Przy poprzednim formatowaniu i instalowaniu systemu na nowo okres czekania trwał tylko chwilę.

Czy jest jeszcze coś, co mógłbym spróbować zrobić?

Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc.

Niestety, pod wpływem strachu wywaliłem AVG... Wczoraj Jakimś cudem udało mi się włączyć instalator windowsa z płyty, miałem do wyboru 2 partycje na których mogę zainstalować system lecz nie dało się. Niżej była opcja "formatuj", po kliknięciu teraz przy włączeniu komputera pojawia się informacja "An operating system wasn't found. Try disconnecting any drivers that don't contain on operating system". 

W opcjach instalatora są jeszcze opcje odświeżenia komputera oraz zresetowania ustawień do stanu początkowego.

Po wybraniu pierwszej opcji mam informację, że dysk, na którym został zainstalowany system Windows, jest zablokowany.

Przy drugiej opcji jest komunikat: "Nie można zresetować ustawień do stanu początkowego. Brak wymaganej partycji dysku.

Kiedy wybieram opcję naprawy komputera, mam informację, że komputera nie można naprawić.

Spróbuję zwrócić się do informatyka, mam nadzieję że można coś jeszcze zrobić... 

Edytowane przez Darson