lysyhanys 0 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam. Będę składał zestawik z 460 SLI, moje pytanko czy ten zasilacz pociagnie karty plus i5 760 Tagan SuperRock TG600-U33II 600W ? oraz czy w zestawie bedzie kabelek do polaczenia dwoch kart czy trzeba go dokupic ? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Taki Tagan spokojnie da sobie radę Do każdej karty dołączany(nawet czasami 2 dają) jest 2xMolex -> 6/6+2Pin tak więc spokojnie poleci Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Przyznam, ze u mnie byl troche problem z tymi polaczeniami. Mam zasilacz ocz 700w i jak na moj gust za malo jest kabli do sli. Przydalby sie 2 kable z podwojnymi koncowkami pci-e po drugiej stronie i wtedy dopiero byloby ladnie i schludnie A tak posilam sie jakimis przejsciowkami molex i siec kabli jest nie z tej ziemi Nie wiem czy ktos juz o tym wspominal ale u mnie bylo perfect dopiero po aktualizacji biosu plyty na p55, wgraniu sterownikow najnowszych i sli update ze strony nvidia. Teraz granie w crysis i warhead z AA i na ustawieniach ultra jest naprawde wysokiej klasy przyjemnoscia Temperatury moich dwoch palitow 460 to okolo 33 w spoczynku i 68 w stresie. Z tym, ze 68 to tylko w crysis lub metro 2033. Przy mniej wymagajacych jest nizej. trudno żeby gra dokładnie sprzed dwóch lat nie sunęła na takich kartach nie róbcie jaj panowie wyjdzie crysis 2 to wtedy zobaczymy czy jest tak super... Ta gra to nadal najlepsze co moze byc do rzucenia na pozarcie nowoczesnym karta. Kazdy serwis robiacy recenzje sprzety nadal ma ja w swoich testach. Crysis 2 nie bedzie juz taki dobry bo to tytul multiplatformowy. Pewnie bedzie mial nizsze wymagania niz 1 i do tego gorsza optymalizacje pod pc. Cytuj Link to post Share on other sites
lysyhanys 0 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 nie chodziło mi o kabelek Molex tylko ten malutki który łaczy dwie karty ze sobą czy jest on w zestawie z kartami badz plyta główna ? Cytuj Link to post Share on other sites
Thyrun 0 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Chodzi ci o mostek SLI? Jest w zestawie z płytą główną (przynajmniej ja dostałem). Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Ja takze mialem go z MOBO, ale nie do wszystkich jest dolaczany.. Po wykreceniu CPU na 3.8 wynik juz troche lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
rogal877 0 Napisano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2010 http://www.purepc.pl/obudowy/cooler_mas ... page=0%2C3 na samym dole piszą, że brak filtrów przeciwkurzowych a przecież ta buda je ma prawda?? Czyli Arved wszystko chodzi stabilnie na sli?? Szczerze nie ma jakiś przycięć czy mocnych spadków fps?? Bo to jest pełno kasy i muszę być pewien na 10000% Cytuj Link to post Share on other sites
gilroid 12 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 O ile mi wiadomo to było głośno o tym w przypadku gtx295 i HD4870x2 a teraz jakoś tak ucichło i ani widu ani słychu o mikroprzycięciach. Cytuj Link to post Share on other sites
rogal877 0 Napisano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A lepiej dołożyć trochę do MSI Cyclone zamiast Gigabyte w sli jeśli mam taką możliwość?? Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Grałem w FPS, RPG, RTS, itp i nie doświadczyłem w żadnym tytule spadków wydajności. Gdybym miał wybierać jeszcze raz, nie zmieniłbym decyzji Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts