Skocz do zawartości

Sli z GTX 460

Recommended Posts

Witam wszystkich... czy ktoś na tym forum ma właśnie taką konfigurację w swoim kompie?? Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem, jesteśmy po premierze Mafii 2, jak w niej się sli sprawuje?? Podobno dwie takie karty są lepsze od GTX 480 a przecież wychodzi wtedy tańsza inwestycja ;-)) Zauważyłem obniżkę cen GTX 470 ale jednak w nią nie chciałbym się pchać ;-//

Po prostu Giguś z dwoma wentylatorami jest bardzo opłacalny - cichy, i także się dobrze podkręca.

Sam się zapatruję na DFI Lan Party, 760'tkę i GTX 460 z myślą o SLI za powiedzmy rok. Pamiętam, że zawsze w temacie multi-GPU wspominano mikro-przycięcia i tutaj też są moje wątpliwości. Mimo iż 2 GTX 460 w SLI są około 10 % wydajniejsze od HD5970 i 50% od GTX 480, a kosztują 1600zł to nie chciałbym, aby po wydaniu takiej kasy pojawiły się u mnie niepożądane efekty - może się ktoś do tego ustosunkować?

Gość DANNY_79

Bawiłem się ostatnio u znajomka gtx295 (kanapka jeszcze, kupił za niewielką kasę na aukcji i zawołał mnie, abyśmy przetestowali).

Męczyliśmy tę grafikę w różnych demkach i benchmarkach, albo ja jestem INNY :] , albo nie widzę żadnych mikro (i większych) przycięć. Chodzi wszystko jak trzeba.

Ja do dziś nie wiem o czym Wy mówicie (mam na myśli mikro-przycięcia, prawdę powiedziawszy o nich wiem tylko z forum :)

Ja mam 2 x PALIT GTX 460 w SLI. Skusiły mnie testy na www.guru3d.com. Mam to od tygodnia to jeszcze wszystkiego nie przetestowałem ale z grubsza jestem zadowolony. Raz bo karty, które kupiłem są dość ciche, dwa temperatury w idle mają około 36 stopni co jest dla mnie rekoredem :)

Aktualnie grałem troche w Crysis Warhead w 1920x1200 , wszystko co możliwe na max, 4xAA i 8xAF. Gra się komfortowo :D:):P

Mam dość słaby procesor Core duo E6750. Czuje, że jak zamienie płyte i procesor na i5 będzie cacy.

Ja mam 2 x PALIT GTX 460 w SLI. Skusiły mnie testy na http://www.guru3d.com. Mam to od tygodnia to jeszcze wszystkiego nie przetestowałem ale z grubsza jestem zadowolony. Raz bo karty, które kupiłem są dość ciche, dwa temperatury w idle mają około 36 stopni co jest dla mnie rekoredem :banan:

Aktualnie grałem troche w Crysis Warhead w 1920x1200 , wszystko co możliwe na max, 4xAA i 8xAF. Gra się komfortowo :D:):)

Mam dość słaby procesor Core duo E6750. Czuje, że jak zamienie płyte i procesor na i5 będzie cacy.

Takie coś jak mikroprzycięcia nie istnieje :D Przynajmniej nie u mnie.

Na dwóch TAKICH SAMYCH układach z NAJNOWSZYM biosem, mikroprzycięcia nie występują.

Niedługo do swojego tematy pozarzucam testy wydajności, oraz efekty podkręcania :)

No koledzy, o to nam (mi) chodziło! Tak więc trzeba będzie pomyśleć na serio o SLI z i5 :P Ale będzie sprzęt... że jajca urywa :)

hehe jak za rok stanieje to kupie sobie druga

btw

obie masz na pcie x16?

Tak. W gwesti głośności i temperatur to jednak mam coś do dodania :)

0,5 godziny w metro 2033 lub Crysis warhead i obie mają po 65-70 stopni i jednak troche szumią. Przydałoby się na nich coś lepszego ala twin frozr. W idle jest ok, po 33-36 i cichutko.

Tak se siedze i piściłem furmarka w test i zobaczyć jak bardzo się grzeje mój jedyny gtx 460 przy drobnym oc i po 10-15min było już 85 stopni i tak sie wachało między 85-80 stopni i nie wiem czy to nie jest dla niej katorga czy jak bo nie mam zamiaru ją w proch obrucic :)