grabekxxx 16 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Na v1 nie ma aktualizacji, o czym pisał już cooger. Ty nie napisałeś jaką masz wersje. http://www.tp-link.com.pl/support/download/?model=Archer+C5 Ja mam v1,20 wgrany i brak jakichkolwiek problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
mroova 0 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Jeżeli chodzi o to co mam na tabliczce znamionowej na spodzie sprzętu to jest tam: Ver: 1.20 Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) To powinno być dobrze, spróbuj jeszcze raz wgrać jak ci się chce A może apka Tether na androida ci się spodoba. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez grabekxxx Cytuj Link to post Share on other sites
mroova 0 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) I tak właśnie zrobiłem ;] Skoro już wiem jak ew. wrócić do stanu "ze sklepu". Wiem też dlaczego poprzednim razem się wywaliło. Wygląda na to, że oprogramowanie ma bug. Ustawiałem wszystko krok po kroku i za każdym razem wylogowywałem się żeby sprawdzić czy w dalszym ciągu mam dostępny panel. Co się okazuje? Wszystko działa jak należy do momentu kiedy gmeram z tym Media Server. Tracę panel kiedy chcę ustawić, żeby nie share'owało całości tylko wybrane katalogi. Sprawdziłem dwa razy i tak samo. Wtedy też (po koniecznym restarcie), dioda SYS przestaje migać (nie świeci wcale). Jeśli ktoś ma czas i ochotę to niech sprawdzi jak jest u niego. A teraz najlepsze ;] Za trzecim razem zostawiłem jak było domyślnie. Wykryłem tylko dysk i kazałem mu share'ować całość. Pilot od TV do ręki, sprawdzam, serwer jest widoczny. Uruchomiłem 20 GB film 1080p mkv i leci jak marzenie Nie tnie, działa! Warto było spróbować jeszcze raz! Wielkie dzięki wszystkim za pomoc! Odezwę się jeszcze na pewno kiedy uda mi się uporać z tym Print Serverem (na razie nie mam przedłużki USB a nie chcę przestawiać drukarenki w inne miejsce). Co do Tether - próbowałem wczoraj kiedy nie działał mi panel i nie mogłem się zalogować. Próbowałem też dzisiaj na starym sofcie i też się nie dało, ale on chyba nie jest wspierany. Teraz się da. Zaraz zobaczę co to potrafi ;-) Cheers Panowie!! Edytowane 3 Stycznia 2015 przez mroova Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Pewnie za jaki czas wyjdzie poprawka hardware. A jak jest z napisami ? z pena czy dysku ? Cytuj Link to post Share on other sites
mroova 0 Napisano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Dysk 500GB 2,5 cala Transcend - normalny magnetyczny, nic specjalnego. Za wiele filmów z napisami nie mam, ale sprawdziłem z filmem mkv 720p z napisami .srt. Uruchomiłem film i... napisów nie było Ale chwila, wchodzę w menu Option z pilota, wybieram Napisy, następnie zmieniam brak na Polski i voilà! Nie spodziewałem się i nie liczyłem na to, ale działa :-) Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dysk 500GB 2,5 cala Transcend - normalny magnetyczny, nic specjalnego Podłączyłeś go bez dodatkowego zasilania ?? Z tabletu z androidem da radę oglądać filmy z tego dysku ?? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ty chcesz to oglądać jak z udostepnionego zasobu? Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dokładnie tak, wydaje mi się to najprostsze i najbardziej uniwersalne rozwiązanie. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 No to od strony softwarowej problemu nie widzę. Cytuj Link to post Share on other sites
mroova 0 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Podłączyłeś go bez dodatkowego zasilania ??Tak. Zasilanie z jednego portu USB wystarczy i działa. Z tabletu z androidem da radę oglądać filmy z tego dysku ??Tablet z Windowsem 8 mam i działa. Z Androidem nie mam niestety, ale nie sądzę, żeby się nie dało. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts