Asica10 25 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Nie mówie nie, ale w ciągu miesiąca sie nie powiększyło porównując z zdjęciami które kiedyś zrobiłem. Cytuj Link to post Share on other sites
anikocio 11 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 to jest pęknięcie przy ściance.......dziwne bo ja testowałem pompkę v1 pod zasilaczem przez parę godzin na full obrotach i nic się nie działo, teraz pod płytą działa ok miesiąca. Niedługo chyba zdemontuję blok i zamienię na V3 . Cytuj Link to post Share on other sites
Asica10 25 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Żona mi mówi że chyba jak dostałem blok to wtedy to widziała ale nie wiem..... ważne że jest szczelnie, jak nikt nie kupi to poczekam troche i i tak kupie to co zaplanowałem do LC Cytuj Link to post Share on other sites
anikocio 11 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 (edytowane) Tak trzymaj widzę ,że po trochu obrałeś moją ścieżkę ja właśnie już mam tylko v1 i v3 a v2 sprzedane wrzuciłem 3x CM jetflo czerwone i robią robotę na chłodnicy i 1x na tyle budy (na max obrotach hałaśliwe ale ja i tak gram w słuchawkach ) i właśnie teraz widzę ,że ta " nasza " płyta na tym biosie 13.5 coś dziwnie steruje sysfan-ami bo w 1 działa sterowanie wentylami i pompką jak trzeba a w 2 i 3 pompka i niektóre wentyle działają na 100% a jetflo niewiele zwalnia więc muszę przerobić wtyczki 3pin od regulatora obrotów z Gladiusa X60 odcinając jedna ściankę by włożyć wtyczkę 4pin i będę nimi sterował ręcznie bo aktualizacji Biosu nie chce na razie wykonywać. Ogólnie z oknem, nowymi wentylami i podświetleniem UV trytka wygląda to nieźle Edytowane 14 Lutego 2015 przez anikocio Cytuj Link to post Share on other sites
solaris557 252 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Zapodaj zdjęcie jak to wygląda teraz Cytuj Link to post Share on other sites
anikocio 11 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 http://i.imgur.com/Syn33rQ.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Asica10 25 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 No no łądnie się to prezentuje Cytuj Link to post Share on other sites
anikocio 11 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Jeszcze w niedalekiej przyszłości nowe pamiątki pod kolor i gra muzyka .......do czasu aż mi się coś nie uroi znowu Cytuj Link to post Share on other sites
Asica10 25 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 To jest tak jak u mnie Mówię Żonie że już nic nie będe robił z komputerem bo wszystko mam tak jak bym chciał. Mija tydzień i komputer w cześciach i pełno nowych pomysłów Mam wrażenie że nigdy komp nie postoi długo by nie było w nim coś grzebane Cytuj Link to post Share on other sites
solaris557 252 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Jak jest u mnie to chyba mówić nie muszę ogólnie jeszcze nie mam tritona a zaczynam myśleć co z nim zrobić, rozbudować itp. http://i.imgur.com/Syn33rQ.jpg Ja sobie połączyłem wszystkie przewody od tych przedłużek, ładniej to wygląda według mnie. http://i.imgur.com/52naPGz.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
anikocio 11 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Grzebień ładnie układa kable to fakt wszystko w swoim czasie Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel-Bewu 1 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Ja posiadam v1. Od samego poczatku zadnych problemow i przyznam ze gdy pojawil sie temat to lekko zaczalem sie obawiac i obserwowac. Zarowno sam temat jak i chlodzenie. Na szczescie problemow u mnie brak. Samo chlodzenie mam w wersji Core a dokupilem 2x120 enermax. Mam pytanie odnosnie plynu UV.. Wystarczy sam plyn do takiego efektu czy konieczne sa weze tez Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 14 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Wystarczy sam płyn 1 Cytuj Link to post Share on other sites
solaris557 252 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) Dostałem info z moreli, że dostane zwrot kasy Trzeba zamówić z innego sklepu.edit, Gdyby jakis sklep miał to chłodzenie Edytowane 18 Lutego 2015 przez solaris557 Cytuj Link to post Share on other sites
Asica10 25 Napisano 18 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ja jak tylko dostane nowy blok o to będe sprzedawał moje chłodzenie z tym nowym blokiem ( wersja core zakupiona końcem grudnia ) Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Witam wszystkich, jestem tu nowy ale w końcu uporałem się z tym tematem. Udzielam się na innym forum ale do rzeczy. Kupiłem Tritona (ale chyba to Core bo sprzedający nie dał wentylatorów) i z tego co tu wyczytałem jest to jego pierwsza wersja. Krótki kabel 3pin. Już od dawna chciałem zmienić rodzaj chłodzenia w swoim kompie no i się zdecydowałem na Tritona. Przewalając się przez te wszystkie strony raz się obawiałem a raz nie czy będzie ciekło. Z wczoraj na dziś zostawiłem na około 7-8h włączoną pompkę na zasilaczu 12v czyli z maksymalnymi obrotami pompki. W HWM informuje o ponad 4k obrotów a dokładniej dochodzi nawet do 4.4k. Już wiem, że to błąd pomiarowy, który zależy też od innych czynników. Ustawiłem blok na ręczniku papierowym w razie wycieku... i puki co nic nie cieknie. Blok był ustawiony w pozycji jak chcę go mieć w kompie czyli napis Raijintek poziomo, kabel zasilający u dołu. O dziwo wszystko suche. Muszę jeszcze sprawdzić jak zachowa się blok po założeniu w stresie.... Na bloku nie mam żadnych, rys, pęknięć itp chyba, że coś przeoczyłem ale nie sądzę. Mam fioła na punkcie hałasu z kompa. I definitywnie pompka między, szacuję 5-8v jest niesłyszalna. Trzeba przyłożyć ucho do niej żeby usłyszeć burczenie. Jak dla mnie rewelacja. Puki co miałem problem z wtyczką 3pin bo jeden kabelek z czerwonego pina się...jakoś urwał (pewnie historia z transportem) ale naprawiłem to bez większego problemu. Chcę to chłodzenie rozszerzyć na całą płytę główną. Mam już bloc FC na Asus Rampage III Extreme EK-FB RE3 (wer. plexi) i dokupiłem złączki 1/4" na wąż taki jak w Tritonie czyli 13/10. Muszę go jeszcze dokupić ale to w jakimś markecie budowlanym. Do testów wystarczy. Mam już również płyn Mayhem Red 1l (nie pamiętam teraz dokładnej nazwy) bo chcę wymienić ten oryginalny. Teraz pytania. Proszę o wyrozumiałość. -Ma ktoś może wiedzę ile ml płynu trzeba wlać do tego chłodzenia? (tylko triton, bez innych bloków/węży) -Jak odpowietrzacie taki układ? Na wężu pojawiają mi się takie maleńkie bąbelki, które wyglądają jak by wąż był biały (aż tyle ich jest), pompa mieli powietrze na starcie z płynem i dlatego powstają. Później płyn krąży normalnie ale one dalej "wiszą". Może po ustawieniu na stałe chłodnicy i bloku znikną?! -Czy ten płyn wymieniony wyżej jest ok i czy nie będzie problemu z nim w połączeniu z pompką? -Jak dolewać/wlać nowy płyn? Na włączonej pompce? Czy najpierw wlać jakąś ilość, uruchomić pompkę i dolewać przez korek? Podziwiam Was za zacięcie w sprawie z tym Tonym i tymi blokami latającymi po całym świecie do Was. Mam nadzieję, że nie będę musiał tak kombinować. Pozdrawiam. Edytowane 19 Lutego 2015 przez silence Cytuj Link to post Share on other sites
Garfieldek 169 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Cześć. Widzę, że macie dość sporo tych uszkodzonych bloko pompko rezów. Mam prośbę, moglibyście porobić zdjęcia jak są zbudowane? Tzn, jak wyglądają w środku. Mam w planach zakup samej takiej pompki (bez żadnej obudowy), zrobienie bloku z plexi, i aluminium. Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 19 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Post 336 identyczne pęknięcie jak u mnie http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18625923&page=12 Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel-Bewu 1 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Wymienialem u siebie plyn. Po oproznieniu ukladu do sloika nalalem z 1l butli jakies 250ml. Cytuj Link to post Share on other sites
anikocio 11 Napisano 20 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 ja po wymianie chłodnicy nalałem więcej niż połowę 1l butelki Mayhemsa clear. Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Chyba Raijintek nie jest zadowolony ze swojej produkcji Nie widzę u nich chęci wysłania do mnie Tritona na testy. Cytuj Link to post Share on other sites
solaris557 252 Napisano 21 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ja ogólnie chciałem zrobić jakieś testy, recenzję ale wyszło jak widać Znów trzeba czekać aż pojawi się w dystrybucji na Polskę... Cytuj Link to post Share on other sites
Lewykk 747 Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Czyli tak TL;DR warto to kupować? Jestem ZMUSZONY na LC Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 U mnie wciąż testy na szczelność. Po około 30h na zasilaczu 12v nic nie cieknie. Czekam na obudowę i puki co na pająku. Do testów w budzie założę x1300pro jak by zaczeło kapać, uratuję GTX'a 760 http://vpx.pl/i/2015/02/22/IMAG2406small.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 22 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Barwnik dodajesz? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts