Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam po kilku latach użytkowania mojej klawiatury Logitech Y-UV90, niestety doszło do spięcia i przestała działać. Podobało mi się w niej, że miała dużą podkładkę na nadgarstek(ale nowa nie musi tego mieć).
Szukam klawiatury głównie do grania w strzelanki i pisania na komputerze. Nie gram w żadne moba, mmo, ani strategie. Dodam, że nie chcę żadnych podświetlanych klawiatur bo jak gram nie patrze na klawiaturę, a jak piszę to przy świetle:) Dodatkowo chciałbym by klawiatura ta była w miarę łatwa do czyszczenia - nie znoszę brudu na klawiaturze i swoją bardzo często rozkręcałem i myłem klawisze i to co było pod nimi. Budżet to 150 zł na klawiaturę - chciałbym by była to klawiatura przewodowa. Myślałem o Logitech G103 i Logitech K310, ale czekam na wasze propozycję. Acha często klikam w grach 3 przyciski naraz, więc nie chciałbym by były jakieś z tym problemy:)

teraz mysz:
Budżet: 150 zł

§  Jakiej myszki obecnie używasz: Microsoft comfort optical mouse 1000 (tania uważam że liczy się skill a nie sprzęt, choć nowa myszka mogła by być trochę lepsza:)

§  Jaką masz obecnie podkładkę: jak wpiszecie w google: podkładki pod mysz twarde prostokątne fellowes to wyskoczy:)

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: nie mam pojęcia

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: 18-19 cm(nigdy się nie odwracam o 360 stopni:)

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): Cs:go , call of duty, battlefield 3

§  Ile przycisków używasz w myszce: nie mam dodatkowych przycisków, ale w nowej myszce jakby były to tylko na plus

§  Chwyt: palm grip

§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2

§  Wielkość dłoni (od czubka palca serdecznego do kciuka: 12 cm

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz: zmieniam klawiaturę to i myszkę przy okazji

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): gwarancja co najmniej 2 lata

Nikt nie odpisuje, a chciałbym zamówić jeszcze w tym roku. Dlatego dodam, że zastanawiam się nad myszką Steelseries KANA v2 za 129 zł, Logitech G300, Razer Abyssus oraz NATEC GENESIS GX77 GAMING.

Edytowane przez KOZAKPL