Skocz do zawartości

Myszka do gier (ok. 100zł)

Recommended Posts

Witam, szukam myszki do 100zł. Będzie mi służyła głównie do Counter-Strika, lecz czasami pogram w Lola, czy coś. Sam znalazłem myszkę Roccat Lua, ale nie mam pojęcia czy jest dobra. Czytałem, że jest mała, a osobiście mi to pasuje, ponieważ moja myszka z której korzystam również jest małych rozmiarów. I tutaj moje pytanie, czy ta myszka będzie ok., czy polecacie coś innego.

Uchwyt to Claw Grip. Nie chciałbym myszek z dużą ilością przycisków (uważam, że to zbędne), ale jeśli trafi się jakaś dobra myszka z większą iloscią przycisków to wezmę ją pod uwagę. Z góry dzięki. 

Podkładkę również zamierzam zakupić, więc jakaś myszka, do której potrzebna jest specjalna podkładka nie jest przeszkodą. (Jeśli takie myszki istnieją, sorry nie orientuje się za dobrze w tym temacie)

Edytowane przez mikaxs

Drogi autorze, podaj numer konta panu wyżej. Na pewno chętnie Ci dołoży Ci tę stówkę do zakupu. :)

Jeśli byłbyś w stanie dorzucić 20 zł, miałbyś świetną myszkę pod CSa - http://www.agito.pl/mysz-cm-storm-alcor-64-971322.html

ADNS-3090, kształt podobny do DA. Jeśli nie ma takiej możliwości, to można się rozejrzeć za A4Techami z ADNS-9500.

Przepraszam że się wtrącam, ale mam pytanie.
Czy ta myszka : http://archiwum.allegro.pl/oferta/laserowa-mysz-a4tech-xl-740k-oscar-avago-adns-9500-i3732173621.html
+ podkładka A4Tech X7-500MP będą się dobrze ze sobą sprawować ?
I czy ta myszka jest warta zakupu ?
Gdy by coś :

Chwyt - Claw Grip (1+2+2)
Długość dłoni - 13cm     (od czubka palca wskaz. do linii zaczynającej kciuk)

Do 100 zł to nie jest mysz dla graczy... Ale jak naprawdę musisz to wcześniej wspomniany CM to dobra propozycja.

A co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to nie żaden troll tylko prawda... Do 100 zł mysz to tylko plastik, plastik... i plastik.

Idiota to ten, co myśli że mysz za 100 zł będzie się sprawować jak mycha za ponad 300.

Edytowane przez TheBestOfMixPL

Rozumiem, że za 300 zł myszki są ze złota? Pod jakim względem będą one lepsze od CM Alcora?

PS Niech nie definiuje idiotów ten, który ma dopisek PL w nicku na polskim forum. :->

I znów muszę się tłumaczyć... Przede wszystkim często w droższych myszkach są zastosowane lepsze materiały, sensor itp. Jak kiedyś wspomniałem nie ma myszy idealnej. Każda ma swoje wady i zalety. Nawet te z najwyższej półki cenowej nie są idealne i zapewne dobrze o tym wiesz.

Co do nicku to już 2 lata posługuję się takim nickiem. Tak już zostało i chyba zostanie ^^

Do 100 zł to nie jest mysz dla graczy... Ale jak naprawdę musisz to wcześniej wspomniany CM to dobra propozycja.

A co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to nie żaden troll tylko prawda... Do 100 zł mysz to tylko plastik, plastik... i plastik.

Idiota to ten, co myśli że mysz za 100 zł będzie się sprawować jak mycha za ponad 300.

Dla porównania dam Ci mysz za około 320 zł - MIONIX AVIOR 7000

Oraz - SteelSeries Rival - za 200 zł

Różnica 120 zł jak się domyślasz.

W obu myszkach masz ten sam sensor, podobna konstrukcja myszy, ale większość stwierdzi że SS Rival będzie lepszy. I co tzn. że droższe jest lepsze?

Słuchawki SteelSeries H Wireless Headset warte 1000 zł. Za połowę ceny lub 3 część tej ceny kupisz porównywalne słuchawki, jak i nie lepsze. Nadal mam wymieniać, że droższe nie znaczy lepsze?

Co do tematu Tycha podał idealny przykład dobrej oraz taniej myszki gamingowej. Cm Strom Alcor jest świetnym wyborem jeśli chodzi o tą półkę cenową.

W obu myszkach masz ten sam sensor, podobna konstrukcja myszy, ale większość stwierdzi że SS Rival będzie lepszy. I co tzn. że droższe jest lepsze?

Słuchawki SteelSeries H Wireless Headset warte 1000 zł. Za połowę ceny lub 3 część tej ceny kupisz porównywalne słuchawki, jak i nie lepsze. Nadal mam wymieniać, że droższe nie znaczy lepsze?

Co do tematu Tycha podał idealny przykład dobrej oraz taniej myszki gamingowej. Cm Strom Alcor jest świetnym wyborem jeśli chodzi o tą półkę cenową.

Rival ponoć ma wadę fabryczną - w gumie pod kciuk czesto robi sie dziura.

Tak napisał jeden z użytkowników @johniee1. Czy to prawda? Nie wiem, miałem Rivala tylko raz w ręce i ciężko po tym stwierdzić czy owy problem występuje. 

PS (Sr)onix to nie jest firma. Dla kogoś produkt x może być lepszy od produktu y, a do drugiej osoby może być przeciwnie. Najbardziej budżetowe myszy dla graczy to A4tech Bloody. Oferują dobrą jakość za rozsądną cenę, ale ich wykonanie zostawia wiele do życzenia. Długo nie wytrzymają, ponieważ to budżetowe konstrukcje. Dużo też zależy, jak dbamy o nasz sprzęt. Jeżeli nie dbamy to nawet jak kupisz mysz za ponad 500 zł to może ci się szybko popsuć, jeżeli o nią nie dbasz. Tak bywa z każdym sprzętem. 

Jak kiedyś w innym temacie wspomniałem nie ma idealnej myszy/klawiatury/słuchawek lub innego produktu. Nawet jakbyś chciał wydać na to kupę kasy to nie dostaniesz nic idealnego. 

Wcześniej wspomniany Alcor to dobra propozycja, ale poszukaj jeszcze. Kto szuka ten znajdzie... W każdym razie nie spodziewaj się fajerwerków.

Rival ponoć ma wadę fabryczną - w gumie pod kciuk czesto robi sie dziura.

Tak napisał jeden z użytkowników @johniee1. Czy to prawda? Nie wiem, miałem Rivala tylko raz w ręce i ciężko po tym stwierdzić czy owy problem występuje. 

PS (Sr)onix to nie jest firma. Dla kogoś produkt x może być lepszy od produktu y, a do drugiej osoby może być przeciwnie. Najbardziej budżetowe myszy dla graczy to A4tech Bloody. Oferują dobrą jakość za rozsądną cenę, ale ich wykonanie zostawia wiele do życzenia. Długo nie wytrzymają, ponieważ to budżetowe konstrukcje. Dużo też zależy, jak dbamy o nasz sprzęt. Jeżeli nie dbamy to nawet jak kupisz mysz za ponad 500 zł to może ci się szybko popsuć, jeżeli o nią nie dbasz. Tak bywa z każdym sprzętem. 

Jak kiedyś w innym temacie wspomniałem nie ma idealnej myszy/klawiatury/słuchawek lub innego produktu. Nawet jakbyś chciał wydać na to kupę kasy to nie dostaniesz nic idealnego. 

Wcześniej wspomniany Alcor to dobra propozycja, ale poszukaj jeszcze. Kto szuka ten znajdzie... W każdym razie nie spodziewaj się fajerwerków.

(Sr)onix to nie jest firma? To czym jest firma o nazwie MIONIX ? Mają świetne produkty bardzo wytrzymałe oraz na najwyższym stopniu wykonania.

Ale jak widzę nie zrozumiałeś tego co do Ciebie napisałem, trudno się mówi.

Nie rozumiem, jaki Ty masz problem. Bo za 120 zł jest bardzo dobrze wykonana myszka ze świetnym sensorem?

Też się właśnie dziwię jaki problem ma kolega panie Tycha. To ja walenie głową w mur.

Mają świetne produkty bardzo wytrzymałe oraz na najwyższym stopniu wykonania.

...chyba w snach. Tylko niektóre ich produkty ,,mieszczą się" w konkurencji.

Alcor bije na głowę wcześniej wspomnianego (sr)onixa. Sensor to nie wszystko.

wprowadzanie w błąd //big

Edytowane przez BIGPUN

Miałeś człowieku chociaż w ręce MIONIX Avior 7000 ? Obecnie to najlepsza myszka na europejskim rynku.

PS: To że nie jest sprzedawana w Polsce to nie znaczy że jest słaba, czy zła.

A ja mam to gdzieś. Nie ma najlepszej myszy w Europie. Każda ma swoje wady! Edytowane przez TheBestOfMixPL

Ktoś tutaj ma naprawdę problem...

Do 100 zł to nie jest mysz dla graczy...

Dotrze do Ciebie, że cena nie jest żadnym wyznacznikiem? Branża audio "dla graczy" cały czas to udowadnia...

Chyba nie jestem graczem, bo kupowałem okazyjnie dwie G400 po 100zł z kw, a mogłem poczekać aż będą droższe i wziąć za 180zł w sklepie. 

Znowu zaczynają się kłótnie zamiast pomagać, a rada typu dołóż jeszcze dwie dniówki swojego ojca do myszki tylko to utrudniają.

Przepraszam że się wtrącam, ale mam pytanie. Czy ta myszka : http://archiwum.alle...3732173621.html+ podkładka A4Tech X7-500MP będą się dobrze ze sobą sprawować ? I czy ta myszka jest warta zakupu ? Gdy by coś : Chwyt - Claw Grip (1+2+2) Długość dłoni - 13cm     (od czubka palca wskaz. do linii zaczynającej kciuk)

740K będzie za duża pod clawa, jeśli pod clawa tolerujesz większe myszki to weź XL 750BH, z mniejszych 760H oraz CM Xornet.

Podkładkę wybrałeś najlepszą w tym budżecie, spokojnie da sobie radę, pamiętaj tylko żeby na szmacianej nie szaleć z DPI, poniżej 2000DPI będzie działać bez zarzutu.

Miałeś człowieku chociaż w ręce MIONIX Avior 7000 ? Obecnie to najlepsza myszka na europejskim rynku.

PS: To że nie jest sprzedawana w Polsce to nie znaczy że jest słaba, czy zła.

Można by się kłócić, ja np. nie cierpię gdy w mionixie jest tak, że lewy i prawy przycisk ma zupełnie inne odbicie, odgłos i siłę nacisku - to samo jest w FK1, ale jakoś już to przebolałem. Drugą irytującą dla niektórych rzeczą w mionixie, mogą być po lewej stronie boczne klawisze, które są mocno wysunięte i przeszkadzają trochę w trzymaniu myszy. Jak do bocznych przycisków wystających mógłbym się przyzwyczaić, tak głównych przycisków i różnego feelingu nie zniosę :P

Czytam już któryś twój post i oczy mi krwawią. CM Storm Alcor za te 115zł z groszami jest 3x lepiej wykonany od Rivala za 200zł.

Do CS:GO ma znaczenie jeżeli weźmiemy laser, czy już te kilka złotych więcej dopłacimy do 3090, ale mysz jak mysz. Te myszy A4techa mają czasami dużą lepszą ergonomię i kształt niż myszy po 300zł. 

Największym przykładem może być Razer Mamba, która kosztowała bodajże 450zł a mysz była totalnym crapem.

Chyba totalny idiota i półgłupek za przeproszeniem stwierdzi że Rival jest lepszy... ta mysz sama się rozpada w ręku, a Mionix jest naprawdę porządnie wykonany, jedynym irytującym mankamentem jest lewy/prawy przycisk(chyba że tylko ja mam takie upośledzenie).

Edytowane przez steel116
  • Popieram 1

Chyba totalny idiota i półgłupek za przeproszeniem stwierdzi że Rival jest lepszy... ta mysz sama się rozpada w ręku, a Mionix jest naprawdę porządnie wykonany, jedynym irytującym mankamentem jest lewy/prawy przycisk(chyba że tylko ja mam takie upośledzenie).

Wiesz akurat SS rivala miałem okazję tylko namacalnie dotknąć i nic więcej, ani go nie testowałem i konstrukcyjnie jest bardzo podobny (lecz nie taki sam) jak wcześniej wspomniany MIONIX  Avior 7000. Sugerowałem się opiniami ludźmi którzy strasznie zachwalają Rivala.

• 2 tygodnie później...

Ja osobiście polecam Mionix Avior 7000. Nie dawno zakupiłem na 

http://pcforce.pl/pl/myszy/7160-mionix-avior-7000.html

cena przystępna bo 303 zł + koszt przesyłki.

Jak narazie to dla mnie idealna mysz. Świetnie wykonana i precyzyjna. Prawy przycisk twardszy od lewego ale nie jest to bardzo irytujące.W "strzelankach" nawet pomocne. Wcześniej używałem Roccat Kone XTD i podczas gry po wciśnięciu prawego przycisku nie było efektu.