Skocz do zawartości

Smartfon do 1200zł - trudny wybór

Recommended Posts

Ale nie ma Gwarancji, serwisu w Polsce. Jak padnie to Chiny - gwarancja tylko 12 miesięcy  i modlić się by nie olali, tylko naprawili i odesłali.

Filippo.united - tylko Android? Lumia też może być ? Poniżej 1000 zł nowa, sklepowa Lumia 735.  Dokladając 100 zł Masz Lumię 930.

Edytowane przez Ravir

Zapomniałeś dodać, że nie ma gwarancji w Europie. To jednorazowka. Jeśli padnie to możesz wyrzucić, a jeśli się ktoś podejmie naprawy to będzie to spora kwota ze względu na brak części

Do 4,8 cala to mógłby być HTC One tylko, że ma spore ramki.

Zastanów się nad LG G2. 5,2 cala ale ramki maksykalnie odchudzone i przez to nie ma rozmiarów np Xperii Z1. Lepszej opcji w tej cenie raczej nie znajdziesz.

Ja np dzisiaj kupiłem od znajomego po okazyjniej cenie. 800 zł, 4 miesięczny bez najmniejszych śladów użytkowania, zakupiony w RTV euro AGD. Nie planowałem tego ale takie okazje się rzadko zdarzają.

Za 1300 na olx albo allegro można też upolować LG G3 ale to już jest bydle 5,5 cala.

Z1 compact to też dobry wybór :)

Powiem Ci że Z1 Compact nie jest taki mały - spójrz na wymiary, wymierz i narysuj sobie na kartce i wytnij... Potem wymierz sobie takiego Z1 klasycznego i porównaj.

Mam podobny dylemat jak Ty - kasy tyle samo i nie wiem czy brać Z1/Z1 Compact czy może dołożyć i wziąć Z2.

Edytowane przez mst1622
g2 mini znalazłem ale czy 234 ppi nie mało ?

Do czego? Do normalnego użytkowania akceptowalne, do przeglądania internetu i czytania trochę gorzej. 

Rzuć okiem na G3s, też ma skromne ramki.

Edytowane przez Rica1

To odrzucając chińczyki może być słabo, żeby mieć fHD w tak małym telefonie. Z1 ma wysokie ppi, ale tylko dlatego że ma mały ekran.

normalnie bym tego nie polecił nikomu ale.. Samsung S5 mini....?

Edytowane przez Rica1
  • Popieram 1

A ja nadal obstawiał bym przy G2. Wielkościowi tylko trochę większy od Xperi SP, tak jak i od G3s, a za to dużo lepszy. I jego wielkość wcale nie jest uciążliwa, trzyma i obsługuje się lepiej od kanciastej i klockowatej Xperi Z1. 

A może warto poszukać Nexusa 5? Dobre podzespoły ekran 4,95 dobra gęstość i cena nie jest wygórowana. Samsunga odradzam. Miałem Note 3 i tak mnie denerwował i kompletnie mi się nie podobał i wkoncu przesiadłem się na Oneplus One z CM i jest świetnie a takiej dużej różnicy w podzespołach nie ma.