Gregorius9 2 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam. Komputer w wersji i7 GTX 850 M i 4 RAM kupiłem ponad miesiąc temu. Na początku gdy odpalałem grę chodziła na ultra detalach w FULL HD ok 120/130 FPS. Po jakimś czasie spadło do 80. Czym jest to spowodowane ? Patchami ? Teraz ciągle tak będzie, że co wyjdzie nowszy patch to będę miał coraz mniej FPS? Czyli możliwe że za 1 rok będę musiał grać na minimalnych ustawieniach ? Zazwyczaj gram na stałym 60 ale to mnie zaciekawiło ostatnio więc chciałbym się dowiedzieć co jest grane. Dodam że temperatury są raczej w porządku bo laptop nie jest ciepły. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Stawiam,że albo gra (patch spowodował,że gra jest np: ładniejsza i trzeba mieć większą moc do tego ,,przerobienia") albo system masz zamulony/zawalony śmieciami. Na razie nie masz się co przejmować: i tak jest ograniczenie matrycy do 60 klatek więc nawet jeżeli będziesz miał 500 to nie zauważysz różnicy. Dodam że temperatury są raczej w porządku bo laptop nie jest ciepły. Raczej ? Musisz wiedzieć czy tak czy nie. Zobacz specjalnymi programami. Cytuj Link to post Share on other sites
Gregorius9 2 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Raczej ? Musisz wiedzieć czy tak czy nie. Zobacz specjalnymi programami. A jakimi darmowymi programami mogę to zrobić ? Stawiam,że albo gra (patch spowodował,że gra jest np: ładniejsza i trzeba mieć większą moc do tego ,,przerobienia") albo system masz zamulony/zawalony śmieciami. No ok rozumiem. Pewnie tak jest, ale czy to spowoduje wlasnie ze za jakis czas mocno bede musiał zejsc z detalami ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Pewnie tak jest, ale czy to spowoduje wlasnie ze za jakis czas mocno bede musiał zejsc z detalami ? Zakładając,że to system to jeżeli nie będziesz o niego ,,dbał" to prawdopodobnie tak. A jakimi darmowymi programami mogę to zrobić ? HWMonitor lub Msi Afterburner. Możesz sprawdzić też temperatury pod 100 obciążeniem (tamten program + 3D Mark 11 czy Occt). Cytuj Link to post Share on other sites
Gregorius9 2 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 N zasyfiony system na pewno bym nie stawiał bo akurat o to dbam. Mam zaledwie kilka programów. Ten 3D Mark 11 jest płatny bo chciałem właśnie dzisiaj go zainstalować. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Ten 3D Mark 11 jest płatny bo chciałem właśnie dzisiaj go zainstalować. Bodajże Basic Edition jest darmową wersją. To wszystko tylko jak chcesz przetestować pod 100% obciążeniem laptop a nie w grach. N zasyfiony system na pewno bym nie stawiał bo akurat o to dbam. Mam zaledwie kilka programów. Jeżeli masz chęci i czas to możesz go przeinstalować - wtedy będzie można wykluczyć system. Cytuj Link to post Share on other sites
fxjerzy 166 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 http://www.dobreprogramy.pl/Razer-Game-Booster,Program,Windows,26748.html Na pewno korzystasz z dedykowanej grafiki podczas gry?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts