dvdk15 0 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Witam serdecznie i świątecznie użytkowników forum,Miałem od jakiś 3 lat Samsunga Galaxy S i9000, jednak chyba przyszła pora na wymianę bo zaczął strasznie mulić, testowałem naprawdę różne ustawienia, romy.. ale zawsze zaczynał strasznie się wieszać, wyłączać po 3 razy dziennie itd. budżet jakim dysponujesz: 900 (chociaż chciałbym jak najmniej) gdzie i jak zamierzasz dokonać zakupu: Sklep, polska dystrybucja. wolisz nówkę czy może być używany: nowy preferowany rozmiar wyświetlacza: Chciałbym by telefon był podobnej wielkości do sgs, max 5 cali. preferowany system mobilny: Android, chociaż zastanawiałem się nad WP(bo nie zacina ponoć) ale chyba nie byłby dla mnie zbyt wygodny. do czego będziesz używać urządzenia: Zdjęcia, muzyka, telefon, smsy, internet, e-podróżnik/jakdojade/transportoid, pogoda, mail, na jakimś tam końcu gry. najważniejsze wymagania: Świetne zdjęcia i muzyka, chciałbym by był trochę wytrzymały( by starczył na 2 lata chociaż), dioda powiadomień, lte, (nie pogardzę dual sim ale nie jest konieczny), gorilla glass, wsparcie społeczności, fajnie gdyby dostał androida L. Nie wiem co jeszcze w tej chwili.. Myślałem nad Xperią Z ale czytałem komentarze, że jest.. samopękająca. Nie wiem na ile to prawda ale serwis raczej nie jest skłonny wymieniać to na gwarancji. Proszę o radę i pomoc,Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Lumia 735, Androidy sobie odpuść. Wsparcia żaden z obecnie zakupionych, dłuższego niż rok nie będzie miał. Zdjęcia również będzie robiła bezkonkurencyjne w tym przedziale cenowym. Xperia Z - strasznie słaby ekran i aparat - zadziwiające, że firmowy flagowiec dostał takie dno w porównaniu do innych telefonów jak na tamten okres czasu. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dvdk15 0 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Lumia mnie boli, że nie ma średniej półki cenowej. Nad 735 się zastanawiałem ale znowu słyszałem różne opinie na temat zacinania się po aktualizacji albo wysyłania na serwis. Nie pasuje mi też ten aparat z przodu, wolałbym z tyłu lepszy. Nigdy tego systemu nie miałem i trochę się go boje bo mogę się nie odnaleźć.. jest nie dość, ze mniej konfigurowalny - jednak się przyzwyczaiłem, że mogę na androidzie robić wiele rzeczy.Wiem, moje oczekiwania jak za tą cenę Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 A jeśli Ci powiem, że ja przesiadłem się po 4 latach z Androida na WP i bardzo szybko się odnalazłem, oraz nie brakowało mi żadnych aplikacji do normalnego użytkowania? Ostatni w posiadaniu miałem SGS3. Nad 735 się zastanawiałem ale znowu słyszałem różne opinie na temat zacinania się po aktualizacji Pierwsze słyszę takie opinie na temat WP - ponad rok użytkowałem go i problemy z przycięciami występowały tylko na sofcie PfD. Na oficjalnych WP'ach nie było najmniejszych przycięć. wysyłania na serwis To już loteria - tak samo możesz kupić iPhone'a, Samsunga czy cokolwiek innego. Nie ma obecnie chyba modeli telefonów, które by były masowo odsyłane na serwis Nie pasuje mi też ten aparat z przodu, wolałbym z tyłu lepszy W tej cenie, żaden telefon z Androidem nie ma startu do tylnego aparatu w L735 - nawet droższe Androidy o 200-300-400 zł nie przewyższają jakością zdjęć. Nie myl liczby mpix z jakością zdjęć. jest nie dość, ze mniej konfigurowalny Jakich dodatkowych opcji, których WP nie ma potrzebujesz do konfigurowania? Obecnie posiadam iPhone 6 - od początku grudnia. Do Androida nie wrócę szybko. Albo iOS, albo WP. Gdyby Microsoft wypuścił Lumię 4,7" z bebechami i fullHD od Lumi 930 poważnie zastanowiłbym się nad zmianą iPhone'a na takie cudo Microsoftowe. Lumia 930 jest niemal idealnym telefonem z jakim miałem do czynienia. 5" to dla mnie trochę za dużo by wygodnie obsługiwać jedną ręką. iPhone z kolei ma słabszą baterię i to znacznie niż Lumia 930 i nie posiada ładowania indukcyjnego, za którym tęsknię. Apple także ma znacznie słabszy aparat niż Nokia. Do 1000 zł zdecydowanie wybrałbym Lumię 735 - stwierdzam to na podstawie własnego doświadczenia. Może potrzebujesz zabawy z milionem aplikacji, którymi rotujesz codziennie w sowitych MB, lecz jako telefon do codziennego użytku i stabilności w każdej chwili L735 jest najlepszym wyborem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jurajska 0 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Sony Xperia M2 sam jestem posiadaczem owego telefonu i jak na razie działa bezproblemowo . Cena także mieści się w twoich wymaganiach. Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Kilka chwil temu zobaczyłem ze Lumia 535 jest w przedsprzedaży za 499 zł. 5" HD, cztery rdzenie, 1 GB RAM, dioda doświetlająca, dual sim, 8gb pamięci plus SD. W tych pieniądzach niszczy wszelkie Androidy do 1000 zł Cytuj Link to post Share on other sites
dvdk15 0 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Kilka chwil temu zobaczyłem ze Lumia 535 jest w przedsprzedaży za 499 zł. 5" HD, cztery rdzenie, 1 GB RAM, dioda doświetlająca, dual sim, 8gb pamięci plus SD. W tych pieniądzach niszczy wszelkie Androidy do 1000 zł Owszem niszczy, za tą cene to fakt. Ale nie wiem czemu nie zrobiliby telefonu 4,5'', 4 rdzenie Snapdragon 400, 1-1,5 gb ramu, gorilla, aparat z tyłu 8-13mpx, z przodu 2mpx i lte. Tyle by naprawdę starczyło. A nie ciągle jakieś udziwnienia w tych telefonach, telefon selfie, telefon za 500 złotych ze słabym procesorem i HD, który pewnie będzie zmulał przez rozdzielczość.. Brakuje mi w nich średniej półki cenowej. Ta lumia 930 o której piszesz, no kurcze, szkoda tylko że taka droga bo naprawdę bardzo fajne ma rzeczy i fotki też widzę robi całkiem niezłe Nie wiem, może pomyśle naprawdę nad tą 735.. byłem na nią zdecydowany, później po parunastu opiniach po którejś z aktualizacji jakoś już mnie nie pociągała do zakupu Sony Xperia M2 sam jestem posiadaczem owego telefonu i jak na razie działa bezproblemowo . Cena także mieści się w twoich wymaganiach. M2 wygląda tak samo praktycznie jak Z, którą chciałem kupić tylko ma gorsze bebechy Cytuj Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 A może Nokia 925? http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/7220154 Oferuje dobre parametry, można kupić za niewiele ponad 900 zł. Ekran bardzo dobrej jakości, możesz dostosować barwy tak więc jest miły dla oka.Jest bardzo lekki. Ekran 4,5 cala ale wcale nie jest taki niewielki tak wieć na pewno warto jest dać mu szansę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Dvdk15 - OPISAŁEŚ - dokładnie Lumię 735 :) Po pierwsze - Lumia 535 - NIE będzie zamulać - słabsza od niej Lumia 530 NIE zamula - więc mocniejsza Lumia 535 tymbardziej zamulać nie będzie. I nie zamula - bo testy już są - i zbiera bardzo dobre recenzje. Porównuje się ją do Moto G2 - a pamiętajmy, że Moto G2 jest o 200 zł droższa i wyżej pozycjonowana. Lumia 735 - tylni aparat jest wg recenzentów jednym z najlepszych w cenie do 1000 zł - wielu uznaje go za najlepszy. przednia kamera Ci przecież nie przeszkadza :) - nie zajmuje dużo miejsca. Wymiary - Lumia 735 ma prawie takie same wymiary jak moja Lumia 920 - jest o 4 mm dłuższa - o 2 mm węższa i o 2 mm cieńsza - a L920 ma ekran 4.5 cala a L735 ma 4.7 cala. Więc nie jest większa rozmiarowa. Nie wiem skąd opinie o "jakichś" aktualizacjach ??? Przecież wszystkie Lumie dostają te same aktualizacje ??? Skoro na pozostałych nic się nie dzieje to czemu miało by się dziać na L735? Zresztą kilkoro moich znajomych ma L735 i działa - nic się nie psuje, zacina. Ja nie napotkałem na problemy - po za klasycznymi czyli telefon miał wadę czy się zepsuł. Ale w każdym sprzęcie tak się dzieje. Ogólnie Lumie sa raczej mało awaryjne, nie mają w sieci opinii wadliwych czy słabo wykonanych. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dvdk15 0 Napisano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Faktycznie patrzyłem po różnych stronach i aparat w Lumii 735 robi całkowicie świetne zdjęcia, jest poza konkurencją. Teraz jednak przez święta jeszcze katuje swojego złoma, ale co ciekawe po wgraniu mu slimkata dostał drugą młodość bo działa niesamowicie jak na ostatnie czasy. Możliwe że poczekam jeszcze trochę do zakupu jednak, zobaczę czy ten da radę uciągnąć przez jakiś czas bo osobiście mimo wszystko Lumia mnie trochę przeraża systemem i tym wszystkim. Może przez ten czas się przekonam do WP8.1 zobaczymy, jak coś to się odezwę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts