SqubiDoo 0 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Który z tych telefonów według Was jest najlepszy ? Może macie jakieś inne propozycje odnośnie telefonu do 1500 zł ale z takich sklepów jak rtv euro agd, ponieważ zależy mi na fakturze VAT, dystrybucji polskiej. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Lg g2 i lg g3 Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Który z tych telefonów według Was jest najlepszy ? Zależy czego oczekujesz ale ogólnie z tych trzech które wymieniłeś to zdecydowanie HTC One (m7) Samsung jest na drugim miejscu ostatnia Zetka za klockowatą budowę oraz dużo słabszy wyświetlacz. W sumie to za 1500 możesz mieć LG g3 który pod wieloma względami jest lepszy od wspomnianej trójki ale tak jak napisałem to zależy czego oczekujesz bo każde urządzenie ma lepsze i słabsze strony Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 LG G3 laguje .... mam i wiem... Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 HTC - ma najsłabszy procesor ( S600 ) i o ile nakładka chodzi płynnie to za jakiś czas gry czy aplikacje mogą zwolnić. Oraz strasznie duży jak na przekątną ekranu. S4 - zależy jaka wersja, są zarówno z S600 jak i S800, jednak na obu mamy samsungowy lagwizz, a zmiana launchera pomaga tylko trochę ( nadal dużo śmieci od samsunga, a pisanie, że z NOVA działa świetnie można dodać do każdego telefonu z tematu ) Z1 - Kiepski wyświetlacz + klockowaty + obudowa podatna na pęknięcia. G2 - Na plus cena ( 1200 zł ) S800 b.dobry ekran, przeszkadza śliski plastik na pleckach ( w etui nie ma to znaczenia ) oraz brak slotu kart ( czyli około 10 GB na dane i aplikacje, wersja 32 GB nie jest dostępna w oficjalnej sprzedaży ) Android 5.0 już w testach z nakładką od G3 G3 - Wydajność słabsza od G2, ale posiada slot kart. Możliwość kupna wersji 32GB/3GB RAM. A tym co strasznie laguje G3 polecam wgranie czystego softu ( najczęściej dzieje się to na brandowanych telefonach ). Dodatkowo nowszy od G2 więc prawdopodobnie dostanie nowsze wydania/e systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 strasznie duży jak na przekątną ekranu. HTC m7 ze względu na kształt wąski kształt obudowy oraz wyprofilowanie tyłu to jedno z najporęczniejszych urządzeń G3 - Wydajność słabsza od G2, G3 wypada lepiej w benchmarkach już pierwsze aktualizację to zmieniły Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Polecam G2, jedyną wadą jaką zauważyłem to mała ilość pamięci (10,6gb bez możliwości rozszerzenia) oraz rozczarowujące zdjęcia nocne. Myślę że to najlepszy wybór z tej trójki. Ma najlepszy ekran, jest najwydajniejszy, robi najlepsze zdjęcia i filmy (60fps i optyczna stabilizacja dają rewelacyjne rezultaty), dodatkowo najdłużej działa na baterii i ma świetną ergonomiczną budowę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 G3 wypada lepiej w benchmarkach już pierwsze aktualizację to zmieniły A kogo interesują benchmarki ? Co kilka dni mam styczność z G3 ( bez brandu ) i dopiero na Lollipop można powiedzieć, że działa podobnie do G2, natomiast na KK dużo bardziej lagowała/grzała się. Niebawem wychodzi Lollipop na G2 i znów będzie sytuacja jak z KK. Snapdragon 801 ( podkręcona S800 ) ma problemy z ekranem G3 ( QHD ) i nic tego nie zmieni, dodatkowo bateria w G3 znika w oczach. Jeśli chodzi o filmy to G2 ma wielkie problemy z utrzymaniem klatek w słabszym oświetleniu oraz cały czas autofokus szuka ostrości. Skopane jest oprogramowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Michur 76 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) A kogo interesują benchmarki ? To nie myl pojęć bo wydajność to właśnie benchmarki G3 - Wydajność słabsza od G2 a optymalizacja swoją drogą. Co kilka dni mam styczność z G3 A ja codziennie tak samo jak s4 który używam jako firmowy oraz One który ma moja połówka natomiast na KK dużo bardziej lagowała/grzała się Nie zauważyłem myślę że to kwestia modelu. Snapdragon 801 ( podkręcona S800 ) ma problemy z ekranem G3 ( QHD ) To nie ekran tu leży tylko optymalizacja nowej nakładki która przy aktualizacji do 5.0 została lekko usprawniona. (należy również powiedzieć że wspomnianą nakładkę miał otrzymać G2 czy to się stało?) dodatkowo bateria w G3 znika w oczach. Bzdura bateria jest całkiem dobra zdecydowanie lepsza od tej w HTC One i na równi z S4 dodatkowo ładuje się w rekordowo krótkim czasie co uważam za duży plus. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 To nie myl pojęć bo wydajność to właśnie benchmarki Tylko benchmarki nie są miarodajne i nie ma co o tym dyskutować, Wiele razy miałem styczność z telefonem/tabletem o lepszych wynikach jednak gorzej działającym w codziennym użytkowaniu/aplikacjach. Dla mnie wydajność telefonu to odczucia z jego działania i to jak radzi sobie z aplikacjami. A tego benchmarki nie pokażą. Nie zauważyłem myślę że to kwestia modelu. Możliwe, że zależy od modelu, ja mam styczność z wersją 16 GB, To nie ekran tu leży tylko optymalizacja nowej nakładki która przy aktualizacji do 5.0 została lekko usprawniona. (należy również powiedzieć że wspomnianą nakładkę miał otrzymać G2 czy to się stało?) G2 dopiero w 2015 roku ma otrzymać androida 5.0 i nakładkę G3. Wtedy będzie można porównać działanie G2 do G3 tak jak w przypadku KK. A składową telefonu jest również jego oprogramowanie, więc jeśli producent nie potrafi tego dobrze wykonać tylko trzeba czekać na aktualizacje albo się ich nie doczekać to po co kupować taki telefon. Bzdura bateria jest całkiem dobra zdecydowanie lepsza od tej w HTC One i na równi z S4 dodatkowo ładuje się w rekordowo krótkim czasie co uważam za duży plus. Może i jest dobra ale przy tej w G2 czy Noki 1520 wypada średnio. I nie tyle bateria co czas pracy urządzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
grabekxxx 16 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Htc one (m7) świetny telefon, płynny i bez zwiech, ale aparat to katastrofa. Zdjęcia są zamazane i nie wyraźne. Na 10 zdjęć może 4 - 5 wyjdą, a i jak da się na większy ekran to widać piksele. Były flagowiec a aparat tragedia. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 zdjęcia i filmy (60fps i optyczna stabilizacja dają rewelacyjne rezultaty) Z rootem można wgrać nagrywanie w 4k lub 120 fps http://forum.android.com.pl/f941/mod-root-nagrywanie-4k-i-120fps-720p-magic-focus-zwolnione-tempo-odtwarzania-update-v3-2-0-a-405033/ Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Rica coś link szwankuje, ale pewnie chodzi Ci o Xcam LG Może mój link będzie mi działał http://forum.android.com.pl/f941/mod-root-nagrywanie-4k-i-120fps-720p-magic-focus-zwolnione-tempo-odtwarzania-update-v3-2-0-a-405033/index12.htm Jeśli to o to chodzi to działa bez Root-a. Tylko trzeba wybrać opcję z doinstalowaniem aplikacji aparatu. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 Tak o to mi chodziło, z tym wyjątkiem, że z mojego linku, który nie wiem dlaczego przekierowuje na stronę główną, że u mnie jest jeszcze szansa zrobienia backupu oryginalnej apki, do czego potrzebny jest root. Ale sama apka jest taka sama Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2014 To wiem o którą wersję chodzi. Ale w tej co podałem, plik apk nie nadpisuje stock aplikacji. Tylko doinstalowuje obok i możemy korzystać z obu Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts