Skocz do zawartości

Jaka podkładka chlodząca pod G551JM?

Recommended Posts

Witajcie! Stoję przed kupnem Asus'a G551JM i nie wiem którą podkładkę chłodząca wybrać... Czytałem, że dobra jest firma Zalman. Czy ta podkładka będzie chciała współpracować z tym Asus'em?

www.x-kom.pl/p/56371-podstawka-do-notebooka-zalman-chlodzaca-zm-nc3000u-czarna-3x-hub-usb-do-17-3.html

Ps. W dziale "Chłodzenie" nie otrzymałem odpowiedzi.

Edytowane przez hipnotyzer

Ale podkładka jest niezła. 

Otwory ten Asus ma na bokach - nie ma takiej podkładki (wykluczam własnoręczne dzieła) która wieje na boki a nie pod spód laptopa (z drugiej strony można ,,stuningować" dolną klapę i jedną mieć tuningowaną a drugą oryginalną jak by się coś stało np: trzeba by było wysłać na gwarancje)

Sorry za offtop, ale zawsze się zastanawiałem jak te podkładki mają działać wiejąc na zamknięty plastik.

Jeśli wentylator nie jest skierowany bezpośrednio na otwory wentylacyjne, to mizeria.

Najlepszym rozwiązaniem, ale i czasochłonnym jest faktycznie modyfikacja spodu. Niestety będzie się to wiązało z częstszym odkurzaniem, ale wydajność takiego chłodzenia powinna być zadowalająca.

http://lenovoonline.bg/erm/products.nsf/0/93167F076EF31D95C2257B2B0030A608/$FILE/big.jpg

Albo uszkodzony DVD (mocno) przerobić montując w niego wentylator żeby zwiększyć przepływ powietrza (zasada jak na zdjęciu)

Niestety będzie się to wiązało z częstszym odkurzaniem, ale wydajność takiego chłodzenia powinna być zadowalająca.

https://drive.google.com/folderview?id=0B6pcCFAGHHOtSTBhVi1UanpLRm8&usp=drive_web

4 foto można stosować filtry ;-) Ale kompresor to urządzenie które warto mieć  

Hmmm. Ja raczej zdolności do tuningowania nie mam, więc nie będę nic próbować żeby nic nie popsuć. Czyli raczej tą podkładkę odpuszczę skoro ona w niczym nie pomorze. Wie ktoś czy Asus g551jm daje radę bez podkładki? Będę grał w wymagające tytuły więc zależy mi na chłodzeniu. Ewentualnie jakiś inny laptop z gtx860 4gb do 4000zł?