Jaszczur227 0 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam, posiadam 2 x 1g pamięci ram ddr2 Kingstone CL5 800Mhz, sprawują sie bez najmniejszego zarzutu od ponad roku, zastanawiam sie nad dokupieniem jeszcze jednej paczki 2 x 1g CL5 800Mhz i zapchania wszytkich 4 slotów nie wiem czy mi sie to opłaci? xp 32 bit chyba tego i tak nie wykorzysta w całości (tylko 3 giga), a dla mojej płytki jest rekomendowane zeby był zapełniony 1,2 lub 4 sloty więc jakbym kupił 1 g i zapełnił 3 sloty to mogło by coś zle dzialac, a z 2g nie powinno byc żadnych komplikacji raczej, czy lepiej moze cos innego zakupic? tylko raczej nie mam jak tych sprzedac opinie maja bardzo dobre w komputroniku przykladowo, wiec moze warto jednak je dokupic ;] koło 100 zł chodzą. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja bym na razie nie zmieniał i czekał na jakąś okazje. Może ktoś będzie chciał odkupić te pamięci to sprzedasz i weźmiesz sobie 2x2GB. Ja jakiś czas temu miałem 4x512mb i trochę to kiepsko działało. Tzn. przy zerowym OC było ok, ale jak tylko lekko chciałem podkręcić to już się sypało (FSB na 215 i już koniec). Dlatego jeśli nie potrzebujesz tych 3GB pamięci w XP, to na razie się wstrzymaj. Cytuj Link to post Share on other sites
Jaszczur227 0 Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja bym na razie nie zmieniał i czekał na jakąś okazje. Może ktoś będzie chciał odkupić te pamięci to sprzedasz i weźmiesz sobie 2x2GB. Ja jakiś czas temu miałem 4x512mb i trochę to kiepsko działało. Tzn. przy zerowym OC było ok, ale jak tylko lekko chciałem podkręcić to już się sypało (FSB na 215 i już koniec). Dlatego jeśli nie potrzebujesz tych 3GB pamięci w XP, to na razie się wstrzymaj. no to poczekam, popytam, może jakaś okazja sie nadarzy, spieszyć sie nie musze ale chciałem już zapytać czy będzie warto dokupić takie same pamięci czy może coś innego ;] narazie kupie ten cooler wreszcie, thx Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 XP wykorzystuje 3,25GB a pozatym się opłaca kupować 4 kości niż 3 ponieważ pamięci działają wtedy w dual-chanell Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 XP wykorzystuje 3,25GB a pozatym się opłaca kupować 4 kości niż 3 ponieważ pamięci działają wtedy w dual-chanell To trzeba się powoli na 64-bit przesiadać A dual może działać na 3 kościach też. Cytuj Link to post Share on other sites
darel 0 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 miałem 2x1g dominatory 1066,dołożyłem 1g i jest lepiej w Crysisie, w pozostałych grach nie widzę różnicy. mam xp sp3 32 i podkręcony sprzęt,wszystko działa prawidłowo tyle że pamięci musiałem ustawić na 800(900 przy oc) Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 miałem 2x1g dominatory 1066,dołożyłem 1g i jest lepiej w Crysisie, w pozostałych grach nie widzę różnicy. mam xp sp3 32 i podkręcony sprzęt,wszystko działa prawidłowo tyle że pamięci musiałem ustawić na 800(900 przy oc)Akurat w crysisie dlatego że on wymaga dużo pamięci Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts