gicior12345 0 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 http://s.pcformat.pl/g/a/uploads/2253/a2.jpg Witam.Mam po tej stronie obudowy miejsce na wiatrak i pytanie ma on wdmuchiwać czy wydmuchiwać powietrze...szukam i nie mogę znaleść odpowiedzi,zaznaczam ,że to jest prawa strona obudowy a zdjęcie znalazłem przypadkiem pozdrawiam;)Posiadam obudowę Gelid dark force Cytuj Link to post Share on other sites
Buryxon 80 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 To zalezy jak masz ustawione pozostale wentyle, jednakze z racji tego ze cieple powietrze unosi sie do gory stawialbym raczej na odprowadzanie cieplego powietrza z obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
gicior12345 0 Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Mam dwa z przodu które zasysają powietrze do środka,dwa na górze co wydmuchują i jeden z tyłu też wydmuchuje.Zastanawiałem się po co jest miejsce na wentyl na backplate procka może ma dmuchać na niego od tyłu heh Cytuj Link to post Share on other sites
Gungosa 2 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 w Twoim wypadku trzeba zobaczyć czy masz Positive Air Presure czy Negative najlepiej dodaj 140mm na dół jeszcze wtedy będziesz miał na pewno Positive Air Pressure. Bo jak teraz dorzucisz tylko 120mm na prawą scianke która zabiera powietrze na zwenatrzątrz to w sumie za więcej powietrza będzie zabierane niż dodawane a to przekłada się na zakurzenie obudowy, gorsze temperatury i żywotność wentylatorów(brak oporów powietrza). P.S. również nie wiem jak zamontować ten wentylator na prawej scianke na wdmuch czy wydmuch. Cytuj Link to post Share on other sites
gicior12345 0 Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Mam też dwa na dole które wciągają powietrze do wewnątrz a z tym po prawej to wiem, ma wydmuchiwać he prosta sprawa bo tam nie ma miejsca nawet na filtry... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts