annamarpe 0 Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Cześć, dzięki temu forum już raz udało mi się wybrać smartfona (mojego pierwszego), z którego byłam zadowolona - Xperię L. To znaczy, wiadomo, raz było lepiej, raz było gorzej, ale kiedy Cię okradają i nagle musisz wrócić na stare śmieci, trudno nie idealizować... Tak więc - Xperii L już zostałam pozbawiona. Głównie korzystałam z internetu (połączenie non stop, przeglądanie i serwisy społecznościowe) i aparatu fotograficznego. W tych rolach sprawował się bardzo dobrze. Choć czasem się zacinał, ale to nic w porównaniu z moją starą Nokią, na której teraz siedzę i czekam dobre pół minuty zanim się facebook otworzy W związku z tym: szukam godnego zastępcy! Budżet to 500 zł, z tolerancją 50 zł w górę, ale nie więcej, bo nie zamierzałam w ciągu najbliższego roku nic kupować. Zmusza mnie do tego sytuacja i brak cierpliwości do windowsa na Nokii. Tak więc proszę o poradę w sprawie telefonu, który: - ma dobry aparat (8 mpix +) - nie ma windowsa/nie jest nokią - wytrzyma dobę na jednym naładowaniu - nie będzie co chwilę lądował w serwisie (chociaż dbam o telefony, to mam dwie lewe ręce i czasem naprawdę nie mogę nic poradzić na to, że mi z dłoni uciekają. naprawdę. i o ile xperia zaliczyła milion upadków i nic się u niej nei zmieniło, o tyle galaxy s3 koleżanki po jednym upadku miał szybkę do wymiany) Z góry dziękuję, sprawa jest dość nagląca i w ciągu najbliższego miesiąca chciałabym już mieć nowy telefon. Cytuj Link to post Share on other sites
niszczyciel20122 10 Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Motorola Moto G dobry telefon ,brat jest bardzo zadowolony Także polecam Cytuj Link to post Share on other sites
annamarpe 0 Napisano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dzięki. Obczaiłam, mieści się w przedziale cenowym, o którym piszę, ale jakoś... nie przekonują mnie sample z aparatu, po prostu nie chciałabym płacić za coś, co efekty da gorsze niż te, do których się przyzwyczaiłam Ale wezmę go pod uwagę. Może ktoś jeszcze coś zaproponuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Ta Motorola ma przeciętny aparat, ale tak to jest super (biorąc pod uwagę cenę). Inne propozycje to ciężko - w tej kwocie głównie jakiś szrot pozostaje. Cytuj Link to post Share on other sites
annamarpe 0 Napisano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Mógłbyś rozwinąć "tak to jest super"? Nie jestem specjalistką w dziedzinie telefonów, drobne przycięcia jestem w stanie znieść (a teraz po chwilowym użytkowaniu starej nokii chyba już wszystkie możliwe), miliona aplikacji nie mam zamiaru w telefon ładować, nieszczególną uwagę przywiązuję do designu. W sumie najważniejszy aparat i bateria, przez stałe połączenie z internetem. Dlatego dowiem się chętnie, co jeszcze konkretnie przemawia za tą Motorolą. Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Nie masz zamiaru ładować w telefon miliona aplikacji, nie przywiązujesz uwagi do designu i najważniejszy jest aparat i bateria - to brzmi dla mnie jak definicja Lumii z Windowsem Phone 8.1. Możesz sobie przejrzeć inne tematy ze smartfonami do 500zł - to było tam wałkowane wielokrotnie - w tej cenie nie znajdziesz nic płynniejszego niż Nokia. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Nie ma już Nokii - obecnie to już Microsoft Lumia - mająca się pojawić w Styczniu w Polsce Lumia 535 ma już logo Microsoft - powstała pod rządami MS. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
annamarpe 0 Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Może to głupota, ale dosyć przeszkadza mi w użytkowaniu Windows w telefonie. Dlatego mimo wszystko chciałabym uniknąć Lumii. Poszperałam trochę - a co sądzicie o LG G2 mini, Nexusie 4 albo Samsungu Galaxy S2? Edytowane 18 Grudnia 2014 przez annamarpe Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Nexusie 4 Kiepski aparat, bateria bez szału. Samsungu Galaxy S2 Aparat znośny, bateria bez szału, w dodatku za stary. LG G2 mini Aparat i bateria bardzo przyzwoite, więc chyba wszystko jasne.. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Bierz LG G2 Mini. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 Również podpiszę się pod G2 mini. Ponadprzeciętna bateria, zdjęcia też w miarę ok jak na ten segment cenowy. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
annamarpe 0 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki za wszystkie opinie. A co sądzicie o LG L Fino? A gdybyście mieli porównać G2 mini z G3s i Samsungiem S4 mini? Widzę podobną cenę. To już chyba ostatnia wątpliwość. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez annamarpe Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Zależy pod jakim względem. Ogólnie G3s > G2 Mini > S4 mini. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 (edytowane) G3s bardzo przyjemny telefon. Lepszy ekran, chodzi przyzwoicie, nie wiem za to jak z baterią. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
annamarpe 0 Napisano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za pomoc, można zamknąć - w końcu kupiłam Galaxy Grand Prime. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Współczuję. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts