Legolas 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Mam do sprzedania telefon LG G2 użytkowany od stycznia tego roku. Jak myślicie za ile mogę go realnie sprzedać na allegro? Mam pełen zestaw tzn. słuchawki, ładowarka/usb, pudełko, papiery, gwarancja/paragon plus etui slim armor. Usterka to oczywiście zbity wyświetlacz, mała pajęczynka w rogu ekranu, ale to nie jest główny problem. Jakoś 1/5 dotyku od lewej krawędzi telefonu nie działa, więc wymiana dotyku to niemal konieczność. Za ile polecacie wystawić taki telefon? Dodam, że to wersja 32 GB. EDIT: Zapomniałem dodać, że wyświetlacz w pełni sprawny. Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Legolas Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Koszt naprawy to około 420-450 zł, do tego wersja 32 GB nie posiada w PL gwarancji. Podaj jeszcze na ile % VAT jest paragon oraz czy slim armor jest oryginalny ( jeśli tak to wartość jakieś 35 zł jeśli nie 20 zł ). Moim zdaniem max to jakieś 500 zł. Wszystko zależy od paragonu i oryginalności Slim armor-a. Jeśli paragon na 0 % to podaj w jakim sklepie kupiony telefon. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Legolas 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Na paragonie jest napisane, że VAT jest 23%. Slim armor chyba oryginalny, dałem za nowego około 100zł. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Myślę, że około 500 zł będzie dobrze. Nowy 32 BG to koszt około 1300 zł. + Slim armor 70 zł. Jednak tu mamy do czynienia z używanym sprzętem a w dodatku uszkodzonym i bez gwarancji producenta. ( tylko grzecznościowa LG ) . Widziałem kilka sztuk używanych G2 w cenie około 950 zł ( 32 BG używane 6 miesięcy ) sprawne. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Legolas 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Więc spróbuje za tyle go sprzedać, na tyle właśnie liczyłem. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts