BULDOGGG 21 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam posiadam x2 5600+ 2900(65nm) i po paru godzin grania temperatura osiaga mi 64-65 stopni sprawdzalem programem core temp albo twardy reset szybko do biosu i hardware i tyle samo pomiedzy 64-65 stopni w spoczynku mam 57-59 stopni c,uzywam boxowy cooler po lekkim oc bez zmiany napiecia z 2900@3100 po paru godzinach grania osiaga mi temperature maximalnie 71 stopni c i nie widzialem przekroczonej tej granicy moje pytanie jest nastepujace: czy temperatura jest znosna ? czy moze cos z tym zrobic ? (wymiana coolera i pasty poniewaz uzywam standardu boxowego Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 czy temperatura jest znosna ? czy moze cos z tym zrobic ? (wymiana coolera i pasty poniewaz uzywam standardu boxowegoWitam. Niedawno byl poruszony na forum ten temat nawet jest w moim poscie mozesz sobie poczytac http://www.benchmark.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=1619 tam jest napisane jaka powinna byc temperatura. A jesli nie chcesz zeby procek Ci sie tak grzal to najlepiej wymien chlodzenie bo wiadomo ze boxowe chlodzenie jeszcze po OC nie jest w stanie schlodzic kompa do niskich temperatur Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Temperatura procka jest zbyt wysoka, 70*C to absolutny max, którego nie powinno się przekraczać. A jak chcesz wiedzieć jaką maksymalną temperaturę osiąga procek to przetestuj Orthosem przez ok 12 godzin, 3-4 godziny grania to nie jest wcale długo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts