gregor2k94 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Mam następujący problem - wszystkie foldery na moim dysku D multimedialnym są tylko do odczytu. Niby okej, chciałem to zmienić, odhaczam, wciskam zastosuj i ok. Wchodzę we wlasciwosci folderu i nadal "tylko do odczytu" jest zaznaczone. Czy da się coś z tym zrobić? Windows 8.1 Edytowane 15 Grudnia 2014 przez gregor2k94 Cytuj Link to post Share on other sites
domi675 30 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 PPM na dysku > właściwości > Zabezpieczenia Sprawdź czy masz pełną kontrolę nad dyskiem. Cytuj Link to post Share on other sites
gregor2k94 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 PPM na dysku > właściwości > Zabezpieczenia Sprawdź czy masz pełną kontrolę nad dyskiem. Po włączeniu pełnej kontroli nadal to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
-polish- 2 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 (edytowane) W W7 mam to samo, co ciekawe działa tylko na foldery, a pliki już nie mają tego zaznaczonego (odznaczyłem i zastosowałem do wszystkiego, została opcja zaznaczona tylko na folderach). Jeśli Ci to w niczym nie przeszkadza to nie ma co zmieniać, chyba że nie możesz edytować plików, czy coś. Ja nie mogłem edytować ale jak odznaczyłem i mimo że zostało dla folderów już mogę je edytować. Edytowane 15 Grudnia 2014 przez -polish- Cytuj Link to post Share on other sites
gregor2k94 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 no właśnie w tym problem, że jest mi to dosyć potrzebne. Ma ktoś jakieś sugiestie jeszcze? Cytuj Link to post Share on other sites
-polish- 2 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Spróbuj użyć tej komendy attrib -R c:\katalog i tej attrib +/-R c:\katalog\plik Cytuj Link to post Share on other sites
gregor2k94 0 Napisano 15 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Nadal to samo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts