adson993 8 Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 No witam. Nie zjedźcie mnie jeśli walne coś głupiego bo się nie znam ale mam takie pytanie. Czy q6600 normalnie współpracuje z ram DDR3 1333mhz? Nie byłoby żadnych problemów? Cytuj Link to post Share on other sites
robo32 0 Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Spokojnie może współpracować tylko musisz mieć płytę obsługującą DDR3 Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2010 A opłacałoby się zostać na s775 z tym prockiem, kupić płytę i dokupić np 4x ddr3 i jakaś grafa do tego? Nie jakaś tam super mocna bo ogólnie to nie opłaca mi się kupować jak mało gram w gry. Nie pytajcie ile bym dał bo jak narazie to tak się tylko zastanawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Dether 1 Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Tylko tutaj nasuwa się pytanie do czego Ci ten komputer potrzebny i czy naprawdę potrzebne ci DDR3? Jeśli nie używasz komputera do celów bardziej profesjonalnych to uważam że inwestowanie specjalnie w płytę główną pod DDR3 i ramy do tego jest zbędne bo nie odczujesz aż tak wielkiego skoku wydajności. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2010 No używam tak ogólnie do wszystkiego po trochę. A co do jakiś specjalnych programów to zacząłem się bawić w FL studio. Czasem też zagram jak np. wyjdzie teraz Gothic 4. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Na powaznie oplaca sie ale tylko jak mozesz to zrobic minimalnym kosztem z mysla o przesiadce na calkiem nowa platforme od intela czy amd. Dla samej wydajnosci raczej nie.. Cytuj Link to post Share on other sites
ZapeN 0 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Fl Studio nie bierze dużo ramu, i nie będzie różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 No i 775+DDR3 to nie jest jakiś genialny pomysł. Tym bardziej, że używane DDR2 są wciąż tańsze, to nie warto się pchać w nowszą generację. Chyba, że chcesz nowe, ceny podobne, to może i warto wziąć DDR3. Przy modernizacji przynajmniej pamięci zostaną Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Jak przesiadać się na DDR3 to z prockiem serii Core. Tutaj lepiej zostać przy DDR2, ewentualnie kupić szybsze kości. Wyjdzie na pewno taniej niż zakup nowej płyty głównej. W grach to karta graficzna i procek decyduje a nie DDR2 czy 3. Procesor masz ok, kartę mam nadzieje też jakąś mocną. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 No właśnie też zakładałem taką opcję, że właśnie przy przesiadce na innego procka Ram bym własnie już zatrzymał. Co do karty to złom. A ten procek to czy aby nie też już czasem złom? ;d Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Q6600 to super procesor. Jak go nie podkręciłeś to nie mów tego głośno, bo go nie podkręcić to grzech Ten procek spokojnie starczy Ci na 2-3 lata do gier. Jaką kartę masz? Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Kartę mam 8500gt 512mb i wiem, że to zabytek. A co do procka to idzie tyko na 2.9 max bo mi płyta więcej nie pozwala. Jakby co to więcej info na ten temat tutaj >> viewtopic.php?f=5&t=16044&start=20 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Ten procek czasem nieźle kopie najnowsze procki więc moim zdaniem jeszcze warto z nim pobyć i wykręcić na 3,5.Zmień płytę na jakąś lepszą i będzie dobrze.Różnica między DDR2 a DDR3 jest taka sama jak w DX9 vs DX11 w Dirt 2 Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Czyli szczerze mówiąc nie wiem jaka A jeszcze jakbym zdecydował się kupić płytę pod ddr3 to jaka byłaby dobra? Fajnie byłoby od Gigabyte bo tą mam już 3 latka i w sumie żadnych problemów. Fajnie jakby tez była w miarę tania bo nie jestem maniakiem z kasą żeby kupować wszystko najdroższe ;p Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 4 Września 2010 Udostępnij Napisano 4 Września 2010 A ile miałbyś do wydania? Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 4 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Ogólnie to ja nie wiem ile miałbym do wydania. Tak fajnie byłoby jakbyście przedstawili swoje propozycje bez ceny mojej bo nie wiem ile byłbym w stanie dać. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 http://www.ceneo.pl/8446501 Rozbudowa RAM do 4 lub 6/8 GB. OC procesora na ok 3.5 GHz. Ew. cooler na procka, gdyby ten nie wyrabiał. Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Nie no nad taką grafą pod tą podstawkę to ja nawet nie myślę. Przy nowym kompie to co innego a do tego sprzętu to myślę, że bym się nawet 9800gt zadowolił. A co do coolera to spokojnie. SPC Fortis jest więc nie ma problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
JohnyRambo 221 Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 no ok, ale jak weźmiesz GTX460 to potem nie trzeba będzie wymieniać. Ewentualnie podkręcisz. Cytuj Link to post Share on other sites
heeelman 3 Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Polecam gtx 260 core 216 i w jakich rozdziałkach grasz? Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Ogólnie to teraz mam 1024x768 bo miałem miałem 19' monitor ale się zepsuł i teraz jadę na takim jakby zastępczym ;x A na przyszłość to nie wiem jak to będzie. A wgl czy ta płytka >>> http://allegro.pl/gigabyte-ga-ep41t-ud3 ... 41438.html byłaby dobra na podkręcenie q6600 do ok 3.5, 3.6? I czy ogólnie jest dobra. Bo jakbym się zdecydował zmienić płytę to chciałbym coś z Gigabyte bo swoją mam 3 lata i 0 problemów. Aha Kolegowie trochę szalejecie z cenami bo jakbym miał coś zmieniać to chciałbym płytkę, ram i grafę. A naczytałem się tyle, ze s775 to już przeszłość, nie opłaca się itd to nie chciałbym za to dać więcej jak 1000zł żeby nie przepłacać za starocia . Oczywiście z kasą u mnie też tak łatwo nie jest ;p Cytuj Link to post Share on other sites
adson993 8 Napisano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Widzę, ze już mój temat odchodzi w niepamięć więc przypomnę się ;x Dobra płytka nieważna. Zauważyłem, ze na tej aukcji sprzedawca po prostu zrobił sobie jakieś jaja wypisując chyba brednie w specyfikacjach... Cytuj Link to post Share on other sites
bart0ssy 1 Napisano 25 Września 2010 Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Jeśli szukasz płyty do podkręcenia Q6600 to polecam MSI P45 Neo2-Fr i Asusa P5Q Pro. Jak widzisz w mojej sygnaturce, MSI po aktualizacji biosu oferuje bardzo wysokie możliwości O/C. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts