Skocz do zawartości

Recommended Posts

A opłacałoby się zostać na s775 z tym prockiem, kupić płytę i dokupić np 4x ddr3 i jakaś grafa do tego? Nie jakaś tam super mocna bo ogólnie to nie opłaca mi się kupować jak mało gram w gry. Nie pytajcie ile bym dał bo jak narazie to tak się tylko zastanawiam :)

Tylko tutaj nasuwa się pytanie do czego Ci ten komputer potrzebny i czy naprawdę potrzebne ci DDR3? Jeśli nie używasz komputera do celów bardziej profesjonalnych to uważam że inwestowanie specjalnie w płytę główną pod DDR3 i ramy do tego jest zbędne bo nie odczujesz aż tak wielkiego skoku wydajności.

No i 775+DDR3 to nie jest jakiś genialny pomysł. Tym bardziej, że używane DDR2 są wciąż tańsze, to nie warto się pchać w nowszą generację. Chyba, że chcesz nowe, ceny podobne, to może i warto wziąć DDR3. Przy modernizacji przynajmniej pamięci zostaną ;)

Jak przesiadać się na DDR3 to z prockiem serii Core. Tutaj lepiej zostać przy DDR2, ewentualnie kupić szybsze kości. Wyjdzie na pewno taniej niż zakup nowej płyty głównej. W grach to karta graficzna i procek decyduje a nie DDR2 czy 3. Procesor masz ok, kartę mam nadzieje też jakąś mocną.

Ten procek czasem nieźle kopie najnowsze procki więc moim zdaniem jeszcze warto z nim pobyć i wykręcić na 3,5.Zmień płytę na jakąś lepszą i będzie dobrze.Różnica między DDR2 a DDR3 jest taka sama jak w DX9 vs DX11 w Dirt 2 ;)

Czyli szczerze mówiąc nie wiem jaka ;) A jeszcze jakbym zdecydował się kupić płytę pod ddr3 to jaka byłaby dobra? Fajnie byłoby od Gigabyte bo tą mam już 3 latka i w sumie żadnych problemów. Fajnie jakby tez była w miarę tania bo nie jestem maniakiem z kasą żeby kupować wszystko najdroższe ;p

Nie no nad taką grafą pod tą podstawkę to ja nawet nie myślę. Przy nowym kompie to co innego a do tego sprzętu to myślę, że bym się nawet 9800gt zadowolił. A co do coolera to spokojnie. SPC Fortis jest więc nie ma problemu.

Ogólnie to teraz mam 1024x768 bo miałem miałem 19' monitor ale się zepsuł i teraz jadę na takim jakby zastępczym ;x A na przyszłość to nie wiem jak to będzie.

A wgl czy ta płytka >>> http://allegro.pl/gigabyte-ga-ep41t-ud3 ... 41438.html byłaby dobra na podkręcenie q6600 do ok 3.5, 3.6? I czy ogólnie jest dobra. Bo jakbym się zdecydował zmienić płytę to chciałbym coś z Gigabyte bo swoją mam 3 lata i 0 problemów. :)

Aha Kolegowie trochę szalejecie z cenami bo jakbym miał coś zmieniać to chciałbym płytkę, ram i grafę. A naczytałem się tyle, ze s775 to już przeszłość, nie opłaca się itd to nie chciałbym za to dać więcej jak 1000zł żeby nie przepłacać za starocia :D. Oczywiście z kasą u mnie też tak łatwo nie jest ;p

Widzę, ze już mój temat odchodzi w niepamięć więc przypomnę się ;x

Dobra płytka nieważna. Zauważyłem, ze na tej aukcji sprzedawca po prostu zrobił sobie jakieś jaja wypisując chyba brednie w specyfikacjach...

• 3 tygodnie później...