mar33el123 0 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Witam ! Mam pomysł ,aby kupić na święta prezent rodzinny. Długo myślałem i wybrałem aparat. Miałby on służyć do robienia zdjęć rodzinie, przedmiotom, krajobrazom. Chcę ,aby szybko wychwytywał ostrość i szybko robił zdjęcia. Mam budżet około 1500/1600 zł Myślałem nad : Fujifilm Finepix HS50EXR co mi doradzicie ? Aparat nie musi się mieścić w kieszenic czy coś. Może być wielki I prosiłbym aby miał wymienny obiektyw. ref Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 W tym budżecie z wymiennym obiektywem będziesz miał większe ograniczenia niż ze 'stałym' w odpowiednim aparacie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rastamanu 0 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 A może lepiej pomyśleć nad Fujifilm FinePix X10/X20? Wielu moich znajomych doradzało mi produkty z tej linii gdy szukałem dobrego aparatu, zaawansowanego kompaktu z jakością zdjęć zbliżoną do luster. Te wszystkie turbozoomy jak ten co podałeś to dobra sprawa jak będziesz chciał robić zdjęcia krajobrazu z konkretnym kadrem (np. góry) ale tak co dnia to się nie sprawdzi. Te co ja podałem to naprawdę dobre sprzęty, jasny obiektyw, wiele ustawień, jedynie do czego można się przeczepić (no, poza retro wyglądem co nie każdemu podejdzie) to to, że nie jest to mega szybki sprzęt i są na pewno szybsze zaawansowane kompakty. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts