mikhail 2 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, obecnie posiadam CAL! + zalman mic1 i mam dość narzekania, że to małe gó**o pierdzi, chodzi jak odkurzacz itd. dlatego czas na zmianę, większość słuchawek w podwieszonym temacie niestety nie posiada mikrofonu bo są to raczej słuchawki do muzyki, a ja potrzebuje 2w1. Posiadam kartę dźwiękową asus xonar dx. Słuchawki tylko do grania w FPSy, głównie CS GO. Cena około 500 zł. Na co patrzeć przy specyfikacji słuchawek bo większość nie różni się za bardzo, jedynie wielkość przetworników oscyluje od 40 do 50mm. Czy jest sens brania jakichkolwiek słuchawek na USB? Jak wygląda sprawa podłączania słuchawek przez USB, a do karty dźwiękowej? Duża różnica? Edytowane 13 Grudnia 2014 przez mikhail Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Sluchawki na usb mnie korzystają z karty mają swój przetwornik. Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Ja bym tutaj nic nie zmieniał ewentualnie rekabling słuchawek ,CALE są bardzo dobre w swoim przedziale cenowym ,lecz po rekablingu pokazują pazur.Słuchawki na USB nie korzystają z karty dźwiękowej ,dlatego jeżeli już chcesz kupić coś ciekawego to sprawdź Superlux HMC631. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Kiedyś na audiofanatyk je polecali http://www.empik.com/sluchawki-sennheiser-pc-330-gaming-sennheiser,p1046011003,elektronika-p?gclid=Cj0KEQiA5K-kBRDZ9r71gOvlxOMBEiQAwkK52CCKZ5gnI-zEdHoxdlbsBk-WvLJ0TKqgHvbCGN_So7AaAmoM8P8HAQ Niestety już nie ma ich w polecanych możesz jeszcze pomyslec na Superlux HMC. Cytuj Link to post Share on other sites
mikhail 2 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 @cooger, Tyle to wiem, pisałem jaka jest różnica między podłączeniem pod USB, a do karty. @Stawskiszef, Jakbym nie chciał zmieniać to nie pisałbym tematu ;/ Po co mam kupować drugie praktycznie takie same słuchawki? Co to za mikrofon jest? @Fikumikuz j/w Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 @cooger, Tyle to wiem, pisałem jaka jest różnica między podłączeniem pod USB, a do karty. Skoro zadajesz takie pytanie to zakładałem ze tego nie wiesz. Cytuj Link to post Share on other sites
mikhail 2 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Skoro zadajesz takie pytanie to zakładałem ze tego nie wiesz. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Cytuj Link to post Share on other sites
yozone 65 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Przynajmniej potrafisz wyciągać wnioski ze swoich wypowiedzi. Jeszcze raz. Słuchawki na USB mają swoją kartę dźwiękową, i korzystają tylko z niej, znaczy, nie korzystają z wewn. karty dźwiekowej komputera.. W takich słuchawkach układ jest raczej prosty i na pewno gorszy od twojego Xonara, w większości nie jest nawet lepszy od integry. CAL! to dobre słuchawki i nie są warte wymiany na gamingowy szrot. Tym bardziej, że jeśli chodzi o gry, słuchawki do muzyki (jeśli chodzi o pozycjonowanie itd) nie są gorsze od gamingowych, tym bardziej nie są przesterowane i zapewniają wyższą jakość dźwięku. Cytuj Link to post Share on other sites
orkanos 0 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Mam podobną sytuację, więc się podepnę do tematu. Używam CAL! do celów wszelakich, również do grania, ale tutaj potrzebny mi jest też mikrofon. Tymczasowo kupiłem jakiś najtańszy w Auchanie, teraz szukam czegoś z przyzwoitą jakością dźwięku. Czy są jakieś mikrofony, które są przyczepiane do słuchawek, czy mocowane w jakiś inny sposób, który nie wymaga podstawki? Gdy gram, klawiaturę przysuwam blisko krawędzi i nie mam miejsca na podstawkę do mikrofonu. Cytuj Link to post Share on other sites
yozone 65 Napisano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 (edytowane) http://www.ceneo.pl/926776#mh=U3L8lgT615000Ry1NrRiU0xUtWH7_U-tTCIh6jaZbKM_WZQMREBvRaR0-853NGiAEtJ4H1qQozlsB0ORuhgNngR_Ss0nwqewj68UjIR3GhpxnRYm8eJoj1rUVpzZR8ec8C-QpxyINAA8POdX4tMMCFA41 Edytowane 15 Grudnia 2014 przez yozone Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts