dominiks1980 0 Napisano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Witam.Laptop sam zmienia kalibracje kolorów kilkadziesiąt sekund po załadowaniu systemu.Wywalenie profilu z zarządzania kolorami monitora nic nie daje. Po ręcznym ustawieniu kalibracji kolorów wszystko jest ok do czasu ponownego uruchomienia laptopa. System jest świeży, i nie ma żadnych śmieci. Wygląda to jak gdyby ten profil z wyższą temperaturą barw był wczytywany, tuż przed zmianą pojaia się okrągły wskażnik myszy. Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Co za laptop i czym kalibrujesz kolory? Korzystasz z nV Optimus(integra + geforce / quadro)? Jaki system?Też mam podobny problem, ale przy pracy na samym laptopie kalibracja się trzyma cały czas. Oczywiście kalibruję pod D65, a jak podłącze lub odłącze dodatkowy monitor, to na laptopie robi się D75, a na monitorze D50. Po restarcie wszystko wraca do normy i na obu mam D65.Problem z samoistnym wrzucaniem D75 miałem z powodu sterownika integry intela, ale tylko wyrzuciłem z autostartu igtray.exe(czy jakoś tak) i problemy sie skończyły. Cytuj Link to post Share on other sites
dominiks1980 0 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 System to windows 8,1 a sprzęt to laptop asus R751L. Przeinstalowanie sterowników grafiki intela nic nie zmieniła. Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 W msconfig powinno być igtray.exe. Musisz to wyłączyć. Cytuj Link to post Share on other sites
dominiks1980 0 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Sprawa rozwiązana. Pomiędzy aplikacjami asusa, które instalują się z windowsem, była również aplkacja do zażądznia kolorami. Odinstalowałem ją i problem z głowy Cytuj Link to post Share on other sites
nsaadoon 0 Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) Sprawa rozwiązana. Pomiędzy aplikacjami asusa, które instalują się z windowsem, była również aplkacja do zażądznia kolorami. Odinstalowałem ją i problem z głowy Hej, mam identyczny problem (również z nowym Asusem). Szukam tej aplikacji do odinstalowania o której mówisz i niestety nic takiego nie widzę w panelu sterowania. Możesz napisać coś więcej? Gdzie tego szukać żeby odinstalować? Będę mega wdzięczna za pomoc. EDIT//////////// Ok, dałam radę, ta upierdliwa aplikacja to ASUS Splendid Video Enhancement Technology w razie, gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał Nie ogarniam jak można nazwać nałożenie na obraz zielonkawego/żółtego/czerwonego koloru poprawą jakości obrazu. Dzięki Dominik za pomoc! Edytowane 23 Marca 2016 przez nsaadoon Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts