lwses 336 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja mam GTX 260 Golden Sample - sprzedaję go ponieważ: jest za głośny, przesiadłem się na Win7 i pora przetestować DX11. Przesiadam się właśnie na GTX460. Czekałem aż stanieją ale się nie doczekałem - trudno. Za 785 zł wykoszę Gigabyta 1GB zle robisz chcący przetestować gtx460 w dx11 bo jest słabą kartą do tych efektów,jak chcesz sie tym bawić to min.470 lub 480,natomiast przesiadka na 5850 lub 5870 to już nie wspomne.Opłaca ci sie tylko jak chcesz z tych dobrodziejstw nvidi korzystać to z tych 2 kart 470/480 Cytuj Link to post Share on other sites
Evil Khan 0 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 zle robisz chcący przetestować gtx460 w dx11 bo jest słabą kartą do tych efektów,jak chcesz sie tym bawić to min.470 lub 480,natomiast przesiadka na 5850 lub 5870 to już nie wspomne.Opłaca ci sie tylko jak chcesz z tych dobrodziejstw nvidi korzystać to z tych 2 kart 470/480Napisałem że GTX260 jest dla mnie za głośna a ty mi polecasz GTX470/480.... proszę Cię Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 edit: To kup sobie 8600gt z pasywnym chłodzeniem bądziesz miał cisze. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil Khan 0 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Zastanawia mnie czemu w tym teście: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -3156.html MSI GTX 460 Cyclone 768 MB wygrywa z Gigabyte GTX 460 1024 MB ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Piszecie, że zmiana jest nie opłacalna i nie macie racji.Chcę wymienić na coś nowszego, ponieważ niedługo za moją 260 dostane marne grosze, a tak dokładając nieznaczną sumę, mogę mieć coś sporo lepszego, celowo użyłem słowa "sporo",bo po podkręceniu 460 jak to się mówi,"daje radę".Za rok czy półtora dostanę 300 zł za swoją obecną kartę i będę musiał dołożyć z 600-700 zł do nowej, a tak za ten rok sprzedam 460 w przystępnej cenie i znów dołożę niewielką kwotę do lepszej konstrukcji. Warto odświeżać sprzęt, a szczególnie kartę graficzną, ponieważ bardzo szybko się starzeje. Powodem założenia przeze mnie tematu była chęć dyskusji, konstrukcję którego producenta najlepiej wybrać. Wiem teraz, że jeśli MSI HAWK będzie porażająco drogi wybiorę MSI Cyclone, ze względu na niewiele mniejszą wydajność, a w ostateczności wiele razy omawianego Gigabyte.To tyle tytułem wyjaśnień. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Warto odświeżać sprzęt, a szczególnie kartę graficzną, ponieważ bardzo szybko się starzeje. Dla tego napisałem o gtx470 zainwestować te same pieniądze na dużo lepszą i wydajniejszą karte niż bawić sie w zamiany,trudno to zrozumieć,chyba że cie cieszą ciągłe zmiany,nawet gdy by coś nowego wyszło i tak nie kupisz ze względu na wysoką cene na początku. Swoją drogą to i by ci stykła gtx285 też jest róznica. Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Co masz na myśli mówiąc "te same pieniądze"? Co sugerujesz? Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 edit: te same pieniądze co miał byś wydać na zamiane graf wydasz raz na gtx470. nie rozumiesz? np: sprzedajesz kupujesz sprzedajesz i kupujesz zaś co innego to te pieniądze które dokładasz do nowych kart dołożyć do obecnej kasy i kupić jedną a konkretną karte która i tak ci starczy na dłużej,niż bawić sie w te zamiany,teraz rozumiesz ? w tym wypadku kup sobie gtx470/480 albo hd5870 te inwestycje są opłacalne w stosunku do róznic w wydajnosci po między twoim gtx260 Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Pomiędzy GTX 460 a 470 cenowo jest 150 zł różnicy.Zastanawiam się, na jak długo wystarczy ta 470 w porównaniu do 460? Oglądałem porównanie na techpowerup i różnice przy stockowych ustawieniach pomiędzy GTX 460 HAWK a 470 ASUS są w granicach 2-5 fpsów, czy to jest warte dokładania? Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Damagus proszę cie:) podaj najlepiej ile masz do przeznaczenia max na grafe i powiem ci jaką wybrać karte, bo zaczną tu pisać że gtx460 wykrecisz do poziomu gtx480 Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Wszystko zależy ile dostanę za swoją, ale nie chcę dopłacać więcej jak 200 zł, chyba że będzie to jakaś okazja. Przypominam, możliwe że wezmę kartę na firmę(bez marży). Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Wszystko zależy ile dostanę za swoją, ale nie chcę dopłacać więcej jak 200 zł, chyba że będzie to jakaś okazja. Przypominam, możliwe że wezmę kartę na firmę(bez marży). Do tak bez marży i dopłacisz 200zł GTX 470? Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 exon681 już ci odpowiedział jaką karte wybrać Cytuj Link to post Share on other sites
Evil Khan 0 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Dobra ja mam święty spokój - spyliłem swoją GTX260 i kupiłem MSI GTX460. Może to nie HAWK ale daje radę: http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/ ... GB/35.html Nie mam zamiaru czekać znowu Bóg wie ile na pojawienie się w Polsce HAWKa właśnie. Cytuj Link to post Share on other sites
pankrolik 0 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Good Choise! Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 600-700 zł do nowej, a tak za ten rok sprzedam 460 w przystępnej cenie i znów dołożę niewielką kwotę do lepszej konstrukcji I wyjdzie Ci na to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
kamar59 264 Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Wymiana GTX 260 na GTX 460 jest opłacalna 460 jest wydajniejsza a w cenie to różnica 100zł przy nowych Gigabyte cichy dobre chłodzenie ma dodatkowy radiator na monsfery na końcu karty karta jest nie do pobicia w cena/wydajność a układ chłodzenia genialny Cytuj Link to post Share on other sites
pankrolik 0 Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Dodatkowo, 460 będzie łatwiej sprzedać niż 260 za jakiś czas. Cytuj Link to post Share on other sites
Damagus 0 Napisano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Co będzie bardziej udanym wyborem? Cyclone za 808 zł czy Gigabyte za 775 zł? Ogólnie najwięcej osób kupuje Gigabyte i teraz w większości sklepów jest on nawet droższy od Cyclone. Na angielskich forach pisali, że nawet po OC nie jest na tyle dobry, by warto dopłacać oraz, że Giguś ma wydajniesze chłodzenie i radiatory na pamięciach(czego rzekomo Cyclone nie ma). Nie wiem którą wziąć, poradźcie coś, jakieś własne doświadczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Co będzie bardziej udanym wyborem? Cyclone za 808 zł czy Gigabyte za 775 zł? Ogólnie najwięcej osób kupuje Gigabyte i teraz w większości sklepów jest on nawet droższy od Cyclone. Na angielskich forach pisali, że nawet po OC nie jest na tyle dobry, by warto dopłacać oraz, że Giguś ma wydajniesze chłodzenie i radiatory na pamięciach(czego rzekomo Cyclone nie ma). Nie wiem którą wziąć, poradźcie coś, jakieś własne doświadczenia. Cyclone ma bardzo duży potencjał OC i jest minimalnie cichszy od gigabyte i moim zdaniem brzydki Cytuj Link to post Share on other sites
DonHugo 104 Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 No cycek jest brzydki jak cholera,lecz fakt sam takiego bym chciał mieć a za to mam giguśia...ale jak już gtx to tylko cycek lub giguś a między nimi to tylko cycka brać,gaśnice w pod pache i za OC się brać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts