Skocz do zawartości

Wymiana GTX 260 na GTX 460

Recommended Posts

Ja mam GTX 260 Golden Sample - sprzedaję go ponieważ: jest za głośny, przesiadłem się na Win7 i pora przetestować DX11.

Przesiadam się właśnie na GTX460. Czekałem aż stanieją ale się nie doczekałem - trudno. Za 785 zł wykoszę Gigabyta 1GB

zle robisz chcący przetestować gtx460 w dx11 bo jest słabą kartą do tych efektów,jak chcesz sie tym bawić to min.470 lub 480,natomiast przesiadka na 5850 lub 5870 to już nie wspomne.Opłaca ci sie tylko jak chcesz z tych dobrodziejstw nvidi korzystać to z tych 2 kart 470/480

zle robisz chcący przetestować gtx460 w dx11 bo jest słabą kartą do tych efektów,jak chcesz sie tym bawić to min.470 lub 480,natomiast przesiadka na 5850 lub 5870 to już nie wspomne.Opłaca ci sie tylko jak chcesz z tych dobrodziejstw nvidi korzystać to z tych 2 kart 470/480

Napisałem że GTX260 jest dla mnie za głośna a ty mi polecasz GTX470/480.... proszę Cię :)

Piszecie, że zmiana jest nie opłacalna i nie macie racji.Chcę wymienić na coś nowszego, ponieważ niedługo za moją 260 dostane marne grosze, a tak dokładając nieznaczną sumę, mogę mieć coś sporo lepszego, celowo użyłem słowa "sporo",bo po podkręceniu 460 jak to się mówi,"daje radę".Za rok czy półtora dostanę 300 zł za swoją obecną kartę i będę musiał dołożyć z 600-700 zł do nowej, a tak za ten rok sprzedam 460 w przystępnej cenie i znów dołożę niewielką kwotę do lepszej konstrukcji. Warto odświeżać sprzęt, a szczególnie kartę graficzną, ponieważ bardzo szybko się starzeje. Powodem założenia przeze mnie tematu była chęć dyskusji, konstrukcję którego producenta najlepiej wybrać. Wiem teraz, że jeśli MSI HAWK będzie porażająco drogi wybiorę MSI Cyclone, ze względu na niewiele mniejszą wydajność, a w ostateczności wiele razy omawianego Gigabyte.To tyle tytułem wyjaśnień. Pozdrawiam.

Warto odświeżać sprzęt, a szczególnie kartę graficzną, ponieważ bardzo szybko się starzeje.

Dla tego napisałem o gtx470 zainwestować te same pieniądze na dużo lepszą i wydajniejszą karte niż bawić sie w zamiany,trudno to zrozumieć,chyba że cie cieszą ciągłe zmiany,nawet gdy by coś nowego wyszło i tak nie kupisz ze względu na wysoką cene na początku. Swoją drogą to i by ci stykła gtx285 też jest róznica.

edit:

te same pieniądze co miał byś wydać na zamiane graf wydasz raz na gtx470.

nie rozumiesz? np: sprzedajesz kupujesz sprzedajesz i kupujesz zaś co innego to te pieniądze które dokładasz do nowych kart dołożyć do obecnej kasy i kupić jedną a konkretną karte która i tak ci starczy na dłużej,niż bawić sie w te zamiany,teraz rozumiesz ?

w tym wypadku kup sobie gtx470/480 albo hd5870 te inwestycje są opłacalne w stosunku do róznic w wydajnosci po między twoim gtx260

Pomiędzy GTX 460 a 470 cenowo jest 150 zł różnicy.Zastanawiam się, na jak długo wystarczy ta 470 w porównaniu do 460? Oglądałem porównanie na techpowerup i różnice przy stockowych ustawieniach pomiędzy GTX 460 HAWK a 470 ASUS są w granicach 2-5 fpsów, czy to jest warte dokładania?

Wymiana GTX 260 na GTX 460 jest opłacalna 460 jest wydajniejsza a w cenie to różnica 100zł przy nowych Gigabyte cichy dobre chłodzenie ma dodatkowy radiator na monsfery na końcu karty karta jest nie do pobicia w cena/wydajność a układ chłodzenia genialny

• 2 tygodnie później...

Co będzie bardziej udanym wyborem?

Cyclone za 808 zł czy Gigabyte za 775 zł?

Ogólnie najwięcej osób kupuje Gigabyte i teraz w większości sklepów jest on nawet droższy od Cyclone. Na angielskich forach pisali, że nawet po OC nie jest na tyle dobry, by warto dopłacać oraz, że Giguś ma wydajniesze chłodzenie i radiatory na pamięciach(czego rzekomo Cyclone nie ma). Nie wiem którą wziąć, poradźcie coś, jakieś własne doświadczenia.

Co będzie bardziej udanym wyborem?

Cyclone za 808 zł czy Gigabyte za 775 zł?

Ogólnie najwięcej osób kupuje Gigabyte i teraz w większości sklepów jest on nawet droższy od Cyclone. Na angielskich forach pisali, że nawet po OC nie jest na tyle dobry, by warto dopłacać oraz, że Giguś ma wydajniesze chłodzenie i radiatory na pamięciach(czego rzekomo Cyclone nie ma). Nie wiem którą wziąć, poradźcie coś, jakieś własne doświadczenia.

Cyclone ma bardzo duży potencjał OC i jest minimalnie cichszy od gigabyte i moim zdaniem brzydki :]