1wilq 2 Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Napisałem tutaj bo rozwarzam kupno telewizora.. który miałby służyć jako monitor do komputera. Generalnie mój budżet to maks 1000 zł . chciałbym aby rozdzielczośc była fullHD nie potrzebne mi smarty ani wi-fi i inne. Wykorzystywał będę monitor głównie do przeglądania internetu.. oglądania filmów. grania na PS3 i może grania na PC.. rozwarzam kupno tego TV: http://www.karen.pl/product/232740/Elektronika/RTV/32_Samsung_UE32H5000.html w sumie ma dobre opinie, widziałem tez na żywo, ladnie się prezentował. ktoś ma? może coś o nim powiedzieć? lub doradzić coś innego? czy kiepski pomysł kupować tv jako monitor? Dzięki za odp. Pozdrawiam, Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 czy kiepski pomysł kupować tv jako monitor? tak, a teraz jeśli interesuje cię monitor: http://forum.benchmark.pl/forum-29/announcement-18-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-lub-za%C5%82o%C5%BCy%C4%87-temat-w-dziale-monitory-i-projektory/ http://forum.benchmark.pl/topic/64117-chc%C4%99-monitor-za-chc%C4%99-monitor-do/ Cytuj Link to post Share on other sites
exposiure 1 Napisano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Jakis czas siedziałem na samsung ue32h5500, do gier i filmów bomba, na necie tez da się posiedzieć (o ile się go dobrze skonfiguruje), praca z tekstem wypada słabo (im dłużej tym gorzej). Generalnie da się żyć, wiadomo, ze trzeba mieć duzo miejsca na i pikseloza spora (nie wspominam o samej marnej jakości matrycy). Jak masz konkretne pytania to wal. Cytuj Link to post Share on other sites
1wilq 2 Napisano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 własnie.. ja używam tylko do gier i filmów. o ile gra na moim 24 calowym monitorze się przyjemnie to oglądanie filmów na nim to lekka porazka.. nie jest może źle.. ale mogłoby być lepiej. nie pracuje dużo z tekstem.. więc nie mam wysokich wymagań co do tego. raczej chce żeby wlasnie dobrze wypadł przy graniu przy oglądaniu filmów.. i przy przeglądaniu stron. Allegro, Benchmark. inne fora.. i podobne. Jakis czas siedziałem na samsung ue32h5500, do gier i filmów bomba, na necie tez da się posiedzieć (o ile się go dobrze skonfiguruje), praca z tekstem wypada słabo (im dłużej tym gorzej). Generalnie da się żyć, wiadomo, ze trzeba mieć duzo miejsca na i pikseloza spora (nie wspominam o samej marnej jakości matrycy). Jak masz konkretne pytania to wal. czemu już nie siedzisz na nim? zmieniłes? nie odpowiadało Ci? Cytuj Link to post Share on other sites
exposiure 1 Napisano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Byłoby gruba przesada, gdybym napisał, ze polecam. Zreszta widzisz jak drachenfeles skomentował twoje pytanie. Wszystko zależy od twoich wymagań i tolerancji. Miałbym nieczyste sumienie gdybym ci napisał "bierz" skoro masz małe wymagania. Jeśli masz wielkie ciśnienie to zawsze możesz kupić (media market, Saturn lub inne bezproblemowe miejsce) i oddać po paru dniach. Jeden powie, ze to poroniony pomysł, drugi, ze to świetna sprawa. Nie odważę się ci doradzić w tej kwestii inaczej niż tak, żebyś sam to przetestował jeśli masz duże ciśnienie. Wiadomo, ze lepiej by było poczekać, dołożyć i kupić jakaś sensowny monitor 27'. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts