Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trzy dni temu po około pół roku bezproblemowej pracy Corsair RM650 w mojej budzie wyzionął ducha (w dość dziwny sposób). Całe szczęście reszta bebechów ma się dobrze...

W związku z tym, wysyłając go na gwarancje muszę kupić zastępczy PSU bo jednak nie mogę sobie pozwolić na brak sprzętu.

1. Procesor: Intel Core i5 4670K
  2. Karta Graficzna: Gigabyte Nvdia Windforce GTX770
  3. Czy podkręcasz (CPU i GPU): Na razie nie, choć sprzęt jest pod to dostosowany
  4. Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Single karta docelowo wymiana za jakiś czas na GTX 970
  5. Specjalne wymagania (Polubiłem modularny sprzęcik i wygodę kabli)

Dodatkowe informacje o sprzęcie:

Płyta -> Asrock Z87 Extreme 4 mATX

Obudowa -> Fractal Design Define Mini Black

Własna propozycja: Podponając się do starego tematu z moim konfigiem to:

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=13349or

http://www.morele.net/zasilacz-cooler-master-g550m-atx-g550m-550w-rs550-amaab1-eu-612638/(choć tego już nie ma na morelach)

Można prosić o poradę?

Kable i tak są już "wyprute" bo założyłem że trzeba komplet wysłać.

Co do ponownej podmianki na RM? Nie wiem ile będzie siedział w serwisie i czy będe miał czas znowu pruć kable i układać w obudowie...

Jeżeli RM jest najwyżej w tej krocie ~400zł to pewnie z czasem wróci na miejsce jeśli nie to sprzedam nieco taniej jak wróci do stanu używalności, albo sobie będzie lezał jako "zapasowy"

Edytowane przez DonPablo

Kupuje zapasowy i wysyłam RM na serwis (zakupiony w morele więc raczej przez sklep). Wstawie nowy, a jak wróci RM to sie zastanowie co robić dalej.

#mały bump

Ktoś jeszcze skonfrontuje? Najpóźniej z rana zamierzam kupić Bequieta według sugestii owoca ;)

Antec EDGE 550W i XFX XTR 550W

To dwa modele korzystanie z tej samej platformie co modele serii (G Seasonic )  więc niczym się prawie nie różnią wszystkie mająw tym segmencie cenowym  ( DC-DC)  

Wszystkie te 4 zasilacze są bardzo dobrej jakości bebechy w nich stoją na podobnych poziomach więc nie wiem w czym one będą lepsze. Osobiście biorąc pod uwagę ciszę bez dwóch zdań brałbym BQ :)

Jest jeszcze jedna opcja najlepsza fractal r3 600w

Edytowane przez owoce morza

W sumie jak tak się zastanowiłem, to wziąłem Fractala r2 500W, wymiana nie jest w sumie na stałe, więc na czas naprawy RM powinien wystarczyć, a jako awaryjną część nie ma co przesadnie inwestować... głownie przez to że BQ szedłby tydzień przez morele :P a frac powinien pójść w poniedziałek przez Agito.

Pozostanie tylko pytanie czy RM nie będzie mi robił takich numerów po naprawie/wymianie...

Temat raczej do zamknięcia.

Edytowane przez DonPablo
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...