Skocz do zawartości

Dobór zasilacza 4670k + gtx 970

Recommended Posts

Witam. Panowie potrzebuje na szybko zasilacza do mojego zestawu według wzoru:

1. Budżet: (+/-)300zł, jeśli warto mogę dołożyć powiedzmy z 50zł
  2. Procesor: i5 4670k
  3. Karta Graficzna:MSI GTX 970 Gaming 
  4. Czy podkręcasz (CPU i GPU): Tak i tak
  5. Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Może za jakiś rok jak 970 stanieje:)
  6. Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): Przede wszystkim cisza i estetyczne kable. No i wiadomo...sprawność:)

Swoich propozycji raczej nie mam, ale jakbym miał stawiać na swoje to pewnie jakiś Seasonic albo Bequiet! 

Cena fractala jest bardzo zachęcająca:) A coś modularnego w tej cenie? Ewentualnie Semi-modularnego mógłbyś mi polecić? Czy jeśli wziąłbym teraz załóżmy tego bequieta to zasilacz będzie gorzej pracował niż inny zasilacz o mniejszej mocy przy mojej aktualnej konfiguracji bez sli? 

Dobra zamówiłem Fractala :) Dzięki za poradę. Do zamknięcia!

Również szukam zasilacza do tego samego procesora oraz karty graficznej, więc podłączę się pod ten temat.

1. Budżet: 300zł - Proszę się trzymać tej ceny i nie proponować mi czegoś za 400zł..
  2. Procesor: i5 4690k
  3. Karta Graficzna: Gigabyte GTX 970 OC
  4. Czy podkręcasz (CPU i GPU): Póki co nie, lecz nie wykluczam tego w przyszłości.
  5. Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): Nie.
  6. Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): Szczególnie zależy mi na tym, aby był on cichy, modularnym okablowaniem nie pogardzę.
  7. Własna propozycja: Antec True Power Classic GOLD 550W
Edytowane przez tetx3

Czy do sli SeaSonic SSR-650RM 650W (gdyż takowy posiadam) będzie ok?

tak będzie odpowiedni 

A mógłbym spytać w czym ten fractal jest lepszy od anteca?

zasilaze mają podobne bebechy , tylko zaproponowałem go z tego względu że jest tani i nie potrzeba pchać wiekszej mocy w ten zestaw  

• Popieram 1

Zasilacz dzisiaj do mnie dotarł. Prezentuje się świetnie. Bardzo ładne wykonanie puszki, ładny czarny kolor i ten płatek sniegu wytłoczony na górze:) lubie takie detale:) co do zasilacza nie miałem jeszcze okazji sprawdzić go w stresie bo muszę postawić windowsa ale jak narazie polecam:) w idle jest nie słyszalny.

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...