muf18 56 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Witam! Mam okazję kupić Sony Xperię Z. Niestety jest ona z komisu nie od sklepu czy dystrybutora. Cena jest zachęcająca, bo mam ja praktycznie w cenie tych z Chin (no może o 100 zl wieksza), do tego jest nowy i zafoliowany z Playa. Jednak komis nie chce mi dać faktury, dowodu zakupu, kopii umowy abonenckiej ani nic co od Playa bym mógł potwierdzić gwarancje producenta. Oni podbijają karte gwarancyjną przez siebie 'i to działajak gwarancja' i moga wystawic fv-marże lub fv23% ale juz z wyższą ceną. Nie wiem co z tym zrobić bo cena jest naprawdę dobra, ale nie chce sie utopic jakby co z uszkodzonym telefonem po czasie. Firma istnieje od 10 lat, więc chyba aż takimi wałkarzami nie są... Nie wiem co i tym myśleć. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez muf18 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Może to telefon służbowy kogoś z Playa. Sprzedał bez dokumentów w komisie za mniejszą cenę i komis aby wziąć więcej daje swoją gwarancję. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Nie chcą dawać dokumentów bo mogą być na nich dane osobowe kupującego. Przy paragonie czy fv z komisu gwarancja działa tylko u nich. Chyba że komis przyjmuje telefon na naprawę i z kompletem dokumentów przesyła do serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Czyli nie warto. Dobra byl za 800 zl+ 20 zl przesylka, ale nie bede ryzykował mimo, ze niby juz 10 lat prowadza dzialnosc, nie dls kilku zl, juz wole miec gorszy telefon, niz firma miałaby mi zniknac i z tym razem moja gwarancja. Cóż kupie po prostu u jakiegos dystrubytora ogólnopolskiego zenfone'a 5 komputronik czy xkom sam z siebir nie zniknie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts