ThimGrim 0 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Jestem (chyba) szczęśliwym posiadaczem monitora Dell U2415. Podpiąłem ten monitor pod załączony kabel miniDisplayPort (mini wchodzi do monitora, nie-mini wchodzi do karty graficznej , Radeon R9 270) ale w grach zaobserwowałem dziwny efekt, który przed chwilą zobaczyłem również podczas pracy w przeglądarce: Nie wiem czy to wina kabla, czy może karty graficznej, ale po podpięciu HDMI zamiast DisplayPort, wszystko jest chyba OK. Ktoś może mi poradzić jak zidentyfikować źródło problemu? Ps. I czemu w momencie jak podepnę i jedno i drugie (HDMI i DisplayPort) do monitora i karty graficznej to co prawda mogę się przełączyć między jednym i drugim, ale na HDMI nie mam wtedy pełnego pulpitu tylko taki pusty pasek zadań? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 wygląda jak zakłócenia cyfrowe, czyli uwalony kabel lub gniazdo Cytuj Link to post Share on other sites
ShFil 13 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Napisz jaką masz kartę graficznę, pamiętam, że jedne catalysty beta miały buga graficznego(chyba 14.7). W sumie od razu możesz spróbować zmiany sterowników. Cytuj Link to post Share on other sites
ThimGrim 0 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Wiecie, w sumie zauważyłem, że nie miałem zainstalowanych sterowników (szybko zmieniałem Windows 8 na 8.1 i zapomniałem doinstalować). Teraz siedzę na DisplayPorcie i na razie nie widziałem takich "glitchy". Ale nie rozumiem czemu kiedy podepnę HDMi i DisplayPort podczas działania komputera to nie mogę zmieniać źródła wyświetlania "w locie" (bo inaczej albo nic nie działa, nic się nie wyświetla i monitor idzie w tryb uśpienia, albo na HDMI pokazuje tylko nieaktywny pulpit, bez ikon, myszki itd.), tylko muszę wyłączyć komputer, przełączyć źródło na monitorze i może pójdzie. Mogą być dwa źródła podpięte, czy nie bardzo? Edytowane 7 Grudnia 2014 przez ThimGrim Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 powinno działać, zmień źródło na auto detect, może pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts