Skocz do zawartości

Recommended Posts

§  Budżet: 300

§  Jakiej myszki obecnie używasz:  rezer imperiator

§  Jaką masz obecnie podkładkę:  razer goliathus

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 2000-6400

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: ---

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): battlefield, głównie lol

§  Ile przycisków używasz w myszce: 2 boczne przyciski pod kciukiem

§  Chwyt: palm grip

deathadder 2013 czy logitech g502?

Edytowane przez patrykXD

Ja polecam Razer Taipan. Mam już ją ponad pół roku i sprawuje się na medal we wszystkich grach od MMO po FPS. Świetny sensor i ergonomia, dużo przycisków, świetnie się sprawdza w BF4. Miałem w ręce Rzr Mambę i Orochi i naprawdę Taipan wypada najlepiej pod względem jakość/cena. 

W tej cenie możesz jeszcze przemyśleć Steelseries Rival - fajna myszka, dobra ergonomia. 

Deathaddera sobie odpuść, różnicy między Imperatorem a DA praktycznie nie poczujesz.

Kumpel miał i zepsuła się mu po trzech miesiącach, już wcześniej wspomniany Rival wypada lepiej. 

Logitech G502 to też świetna opcja, możesz przemyśleć jescze Rzr Nagę - też dobra opcja (szczególnie do lola), ale radziłbym ci poczekać do 2015, ceny zejdą w dół.

Edytowane przez TheBestOfMixPL
  • 2 tygodnie później...

Miałem w ręce Rzr Mambę i Orochi i naprawdę Taipan wypada najlepiej pod względem jakość/cena. 

Świetne porównanie, żadna z tych myszy nie jest opłacalna...

Deathaddera sobie odpuść, różnicy między Imperatorem a DA praktycznie nie poczujesz.

Śmiesz żartować? Porównujesz S3988 do twin-eye? Imperator wypada przy niej blado.

Kumpel miał i zepsuła się mu po trzech miesiącach, już wcześniej wspomniany Rival wypada lepiej. 

To, że zepsuła się kumplowi to nie znaczy, że jest do niczego, poza tym miał gwarancję.

Rival ma inny profil, ręka bardziej się wykrzywia w nadgarstku..

Logitech G502 to też świetna opcja

Warto wspomnieć, że jest waży znacznie więcej od pozostałych myszy. Poza tym też nie jest opłacalna, w sumie te nowe sensory to da się jakoś używać przy tak wysoki DPI jak autora.

ale radziłbym ci poczekać do 2015, ceny zejdą w dół.

Po co jak jest cała masa wartych uwagi myszy, przykładowo w EURO deathadder 2013 był po 199zł

ja to z cackiem musze wodke pic, czyta mi w myslach.

Rival ma jedna wade produkcyjna - w gumie pod kciuk czesto robi sie dziura.
G502 ma ciulowa rolke, juz lepiej wziac g402.

Zowie Fk1 mysle najlepszym bedzie tu wyborem.

Edytowane przez johniee1

Świetne porównanie, żadna z tych myszy nie jest opłacalna...

Śmiesz żartować? Porównujesz S3988 do twin-eye? Imperator wypada przy niej blado.

To, że zepsuła się kumplowi to nie znaczy, że jest do niczego, poza tym miał gwarancję.

Rival ma inny profil, ręka bardziej się wykrzywia w nadgarstku..

Warto wspomnieć, że jest waży znacznie więcej od pozostałych myszy. Poza tym też nie jest opłacalna, w sumie te nowe sensory to da się jakoś używać przy tak wysoki DPI jak autora.

Po co jak jest cała masa wartych uwagi myszy, przykładowo w EURO deathadder 2013 był po 199zł

1. ...jak większość myszy firm typu Logitech, Razer, Steelseries itp.

2. Nie tylko sensor, a ergonomia, jakość wykonania.

3. Może wadliwy egzemplarz, ale i tak na gwarancję poszła. Co do Rivala, to kwestia przyzwyczajenia.

4. jw

5. Na amazonie DA dostaniesz za 44$.

Tak wgl ergonomia to kwestia przyzwyczajenia. Przez jakiś czas użytkowałem Cyborga Rat 3 i na początku nie mogłem się do niego przyzwyczaić. Dopiero po ok. 6 miesiącach przyzwyczaiłem się. Mysz myszy nie jest równa, tak samo z klawiaturą. Mogą być lepsze parametry techniczne, lepszy sensor ale i tak nadal nie można się przyzwyczaić. Wszystko wychodzi w praniu...

To nie usprawiedliwia polecania chłamu.

Co do Rivala, to kwestia przyzwyczajenia.

Tak wgl ergonomia to kwestia przyzwyczajenia. Przez jakiś czas użytkowałem Cyborga Rat 3 i na początku nie mogłem się do niego przyzwyczaić. Dopiero po ok. 6 miesiącach przyzwyczaiłem się

Żartujesz? Jeśli mysz nie pasuję od razu to znaczy, że źle dobrana.

2. Nie tylko sensor, a ergonomia, jakość wykonania.

3. Może wadliwy egzemplarz, ale i tak na gwarancję poszła. Co do Rivala, to kwestia przyzwyczajenia.

4. jw

5. Na amazonie DA dostaniesz za 44$.

Tak wgl ergonomia to kwestia przyzwyczajenia. Przez jakiś czas użytkowałem Cyborga Rat 3 i na początku nie mogłem się do niego przyzwyczaić. Dopiero po ok. 6 miesiącach przyzwyczaiłem się. Mysz myszy nie jest równa, tak samo z klawiaturą. Mogą być lepsze parametry techniczne, lepszy sensor ale i tak nadal nie można się przyzwyczaić. Wszystko wychodzi w praniu...

Kształt jest ważniejszy od sensora. Jeżeli dostaniesz mysz, która kompletnie Ci nie pasuje z Sensorem np. 3310/3366 to i tak będzie Ci się źle grało, bo nie będziesz mógł wykonywać swobodnych ruchów, albo mysz będzie tak mała, ze będziesz ją podnosił jedną stroną i niski LOD spowoduje, że będziesz tracił precyzję. 

Kształt jest ważniejszy od sensora. Jeżeli dostaniesz mysz, która kompletnie Ci nie pasuje z Sensorem np. 3310/3366 to i tak będzie Ci się źle grało, bo nie będziesz mógł wykonywać swobodnych ruchów, albo mysz będzie tak mała, ze będziesz ją podnosił jedną stroną i niski LOD spowoduje, że będziesz tracił precyzję. 

Owszem, ale w tej cenie jakość będzie bardzo podobna, a różnica nie będzie aż tak wyczuwalna. W tej cenie raczej ciężko dostać mysz ze złym sensorem.

@Cacek93 to jakie inne firmy widzisz poza sprawdzonymi? Chińskie podróby ? Wcześniej wspomniane firmy to najlepsze na rynku...

Do myszy można się przyzwyczaić. Tak jak wcześniej wspomniałem, wszystko wychodzi w praniu.

PS Deathadder był dobry, aż do wersji 2013. Respawn był na owe czasy jedną z najlepszych myszy gamingowych, niestety 2013 jest dużo bardziej awaryjny. Ciekawe czy Da chroma będzie lepszy :P

Do 300 zł moim zdaniem najlepszy będzie Cyborg Rat 7 lub Razer Taipan. Ewentualnie szukać DA Respawn. Oczywiście w tej cenie można znaleźć coś lepszego, ale to tylko moja propozycja i nie każdy może się z nią zgodzić.

Owszem, ale w tej cenie jakość będzie bardzo podobna, a różnica nie będzie aż tak wyczuwalna. W tej cenie raczej ciężko dostać mysz ze złym sensorem.

@Cacek93 to jakie inne firmy widzisz poza sprawdzonymi? Chińskie podróby ? Wcześniej wspomniane firmy to najlepsze na rynku...

Do myszy można się przyzwyczaić. Tak jak wcześniej wspomniałem, wszystko wychodzi w praniu.

PS Deathadder był dobry, aż do wersji 2013. Respawn był na owe czasy jedną z najlepszych myszy gamingowych, niestety 2013 jest dużo bardziej awaryjny. Ciekawe czy Da chroma będzie lepszy :P

Do 300 zł moim zdaniem najlepszy będzie Cyborg Rat 7 lub Razer Taipan. Ewentualnie szukać DA Respawn. Oczywiście w tej cenie można znaleźć coś lepszego, ale to tylko moja propozycja i nie każdy może się z nią zgodzić.

podepne się do tematu, tak więc mam już myche Razer Abyssus 2 lata i dalej działa dobrze ale chciałbym coś z przyciskami po bokach ale sprawa wygląda tak że jestem leworęczny i mam małą rękę tego abyssus trzymam palm grip i myszka rozmiarowo jest w sam raz

Lepszym wyborem będzie DA respawn left hand czy Taipan? Z tego co wiem to w DA Respawn występują dwu kliki, do tego Taipan jest nowszą konstrukcją, lpm i ppm szybciej klikają co jest ważne dla mnie fpsy i tam raczej o tym dwukliku nie słyszałem

Edytowane przez tjunfiskv2

podepne się do tematu, tak więc mam już myche Razer Abyssus 2 lata i dalej działa dobrze ale chciałbym coś z przyciskami po bokach ale sprawa wygląda tak że jestem leworęczny i mam małą rękę tego abyssus trzymam palm grip i myszka rozmiarowo jest w sam ram

Lepszym wyborem będzie DA respawn left hand czy Taipan? Z tego co wiem to w DA Respawn występują dwu kliki, do tego Taipan jest nowszą konstrukcją, lpm i ppm szybciej klikają co jest ważne dla mnie fpsy i tam raczej o tym dwukliku nie słyszałem

Obie są dobre. Taipana Ci mogę polecić, ale DA Respawn to też dobry sprzęt. Przemyśl, czy chcesz optyczną, czy laserową. W Taipanie masz 6 dodatkowych przycisków do zaprogramowania (2x po lewej i po prawej + 2x na środku) i nie ukrywam, że jest to bardzo przydatne. Moim zdaniem Taipan będzie trochę lepszy.

O ile Taipan jest jeszcze w miarę ok (i da się go kupić za 200 zł), to za polecanie sR.A.Ta powinien być przymusowy urlop od forum.

Do DPI autora można polecić DA2013, FK1, G502, Rival. ADNS-3090 raczej odpada, jeśli chcesz używać tak wysokiego DPI.

O ile Taipan jest jeszcze w miarę ok (i da się go kupić za 200 zł), to za polecanie sR.A.Ta powinien być przymusowy urlop od forum.

Do DPI autora można polecić DA2013, FK1, G502, Rival. ADNS-3090 raczej odpada, jeśli chcesz używać tak wysokiego DPI.

E tam Rat nie taki zły, ale lepszą alternatywą w tej cenię będzie chyba Corsair M65. Użytkowałem przez jakiś czas i mogę stwierdzić, że w tej cenie będzie najlepszym rozwiązaniem.

Ja swojego Taipana dorwałem za niecałe 200 zł w przecenie. Dobre okazje się trafiają, ale bardzo rzadko.

Nie ma idealnej firmy, a sugerowanie się właśnie tym jest czystą głupotą.

Np? Nie ma idealnej myszy do 300 zł.

Nie ma nawet jakbyś chciał wydać tysiąc złotych.

Wałkowanie tego nie ma sensu, bo autor i tak olał temat.

Z tego co wiem to w DA Respawn występują dwu kliki

W każdej odmianie DA występuje, w jednych po  2 latach, w innych po 5 latach użytkowania...

lpm i ppm szybciej klikają

Raczej nie.

Jeśli chcesz pomocy zastosuj się do wzoru i załóż temat.

Zamykam.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...