Zalgo 1 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 czesc, posiadam procesor i5 4690k i chlodzenie silentiumpc fortis2 zależy mi na niskim halasie generowanym przez komputer -karta w spoczynku jest pasywna -wentylki w obudowie są na poziomie 600RPM i sa bezglosne -zasilacz cichutki -dyski ssd wiec bezglosne ale irytuje mnie dzwiek z wentylatora od chlodzenia SPC FORTIS 2 wiem, ze chlodzenie wodne byloby najcichsze ale nie mam aż tyle pieniędzy jaki więc wentylator będzie pasował? cichy i wydajny (bo procesor bede podkrecal) budżet ok. 100zl Cytuj Link to post Share on other sites
Goro1990 683 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Przecież w spoczynku tego wentylatora prawie nie słychać Cytuj Link to post Share on other sites
Zalgo 1 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 ja go niestety słysze chodzi na 835RPM Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Silent wings 2 120mm 4 pin pwm i tyle. Jak szaleć to szaleć. Cytuj Link to post Share on other sites
Zalgo 1 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Silent wings 2 120mm 4 pin pwm i tyle. Jak szaleć to szaleć. o, wlasnie o cos tego typu mi chodzilo cena też przystępna jest coś lepszego do 100zł? Jak nie, to biore silent wingsa bo patrze, że w testach wypada nieźle mam jeszcze jedno pytanie - jak i czy normalnie będzie sie dalo ten wentylator do tego chlodzenia "podpiąć"? Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ten sam wymiar wentylatora, tak więc te druciki muszą pasować. Cytuj Link to post Share on other sites
Zalgo 1 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 szukam jeszcze - dwóch cichych (!) wentylatorów LED 120mm - dwóch cichych wentylatorów 140mm polecacie coś? obudowa fractal define R4 za całość nie chce przekroczyć kwoty 250zł Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts