Hamma 26 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Witam mam pytanie odnośnie OC tego proca do z 3,3 do 4,0 chodzi mi głównie o napięcie (AUTO,OFFSET,FIXMODE) jakie trzeba na nim ustawić i wiem że każda sztuka ma inne trzeba testować samemu, ale czy do 4.0 Ghz potrzebne jest ustawienie napięcia na offset i dostosowanie go ? czy wystarczy AUTO ? oczywiście wszystkie funkcje typu turbo bost itp. zostaną wyłączone Płyta: Asrock p67 pro Zasilacz: Chiftec GPA IARENA 500 Chłodzenie: Zalman z3 plus (4 coolery) + thermalright hr-02 - macho 120 rev.a na procu Cytuj Link to post Share on other sites
Hezen 86 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Większość 2500k do 4GHz szła na stock napięciu, więc podbij mnożnik do x40 i testuj. Jak bedzie walił bod'sami to wtedy kombinuj z napięciem - wg. mnie najlepiej na offsecie. Mam to samo mobo, przy Load Line Calibration: Level 2 oraz offset -0.075v dawało max napięcie 1.272v (zapadło w pamięć bo u mnie 4GHz dopiero przy tym napięciu było stabilne) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts