Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. orientuje sie moze ktos czy płyta (GIGABYTE G41M-COMBO) obsługuje 8gb ram w 2 kosciach 2x4gb ddr3 1333mhz lub jesli nie ma takiej mozliwosci czy  kontatybilne bedzie połaczenie ze soba 2 kosci 2 (2x2gb ddr2 1066mhz + 2x2gb ddr3 1333mhz)

Z tego co ja wiem nie ma na rynku pamięci (nowej) ktora  by grała z Ta płytą w konfiguracji 2x4gb ddr 3 1333 MHZ

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Edytowane przez misiek9981

obsługuje 8gb ram w 2 kosciach 2x4gb ddr3 1333mhz

a dlaczego by miało nie działać  ?

działa 2x4gb

Z tego co ja wiem nie ma na rynku pamięci (nowej) ktora  by grała z Ta płytą w konfiguracji 2x4gb ddr 3 1333 MHZ

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=113_278&products_id=35023

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Po pierwsze - przeczytaj sobie napis, którego umieściłeś pod Swoim avatarem i zacznij używać znaków interpunkcyjnych.

Po drugie - shoutbox nie służy do umieszczania na nim odnośników do swoich tematów.

Po trzecie - przeczytaj ponownie napis pod Twoim avatarem, wejdź na stronę producenta, "otwórz" dostępną tam instrukcję na stronie 8. Znajdziesz tam informację, jaką maksymalną wielkość pamięci DDR3 płyta jest w stanie obsłużyć, ba, nawet napięcia będziesz miał podane.

nie ma na rynku pamięci  ktora  by grała z Ta płytą w konfiguracji 2x4gb

Jak zerkniesz do instrukcji zrozumiesz, że nie o pamięci chodzi, a o płytę.

Po pierwsze - przeczytaj sobie napis, którego umieściłeś pod Swoim avatarem i zacznij używać znaków interpunkcyjnych. Po drugie - shoutbox nie służy do umieszczania na nim odnośników do swoich tematów. Po trzecie - przeczytaj ponownie napis pod Twoim avatarem, wejdź na stronę producenta, "otwórz" dostępną tam instrukcję na stronie 8. Znajdziesz tam informację, jaką maksymalną wielkość pamięci DDR3 płyta jest w stanie obsłużyć, ba, nawet napięcia będziesz miał podane.

Postawiłem ten temat aby uzyskać odp na moje pytanie a nie po to aby ktoś określał na jakim poziomie jest moja ortografia wiec jak nie jesteś w stanie wnieś nic do mojej głowy to omijaj ten temat szerokim łukiem i zamilcz...

A gdybys nie wiedział o czym mowa to napisze Ci jak powinna brzmieć twoja wypowiedz w tym temacie

Po pierwsze 

- obsługuje do 8gb 

Po drugie

-nie będzie kompatybilne  połączenie ze sobą 2 kości 2 (2x2gb ddr2 1066mhz + 2x2gb ddr3 1333mhz)

Po trzecie

- Płyta obsługuje do 8gb ddr 3 lecz tylko z taktowaniem 1066 lub niższym gdzie kupienie 2 kości 2x4gb 1066mhz (nowe) jest mało prawdopodobne ! 

Po czwarte 

-taktowanie 1333 jest pod (OC)

czy  kontatybilne bedzie połaczenie ze soba 2 kosci 2 (2x2gb ddr2 1066mhz + 2x2gb ddr3 1333mhz)

nie będzie kompatybilne  połączenie ze sobą 2 kości 2 (2x2gb ddr2 1066mhz + 2x2gb ddr3 1333mhz)

Widzę, że powoli zagadka się wyjaśnia. 

Fragment instrukcji:

http://i.imgur.com/ZQURQ12.jpg

W instrukcji i na stronie główne w specyfikacji są podane rozbieżne informacje. Osobiście informacji na stronie głównej nie brałbym pod uwagę.