auranoir 4 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Mam dylemat, warto kupic galaxy note 4? Chciałbym wymienić mojego s3 na gn4 ale nie wiem czy warto. telefony tak szybo się rozwijają ,ze juz za rok i ten będzie słaby w porównaniu do note5, poza tym podobno podczas obsługi wcale nie czuć tej mocy obliczeniowej i android zamula. Wiec warto? Edytowane 5 Grudnia 2014 przez auranoir Cytuj Link to post Share on other sites
marek8967 26 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 SAMSUNG = android zamula, warto coś innego wybrać i cieszyć się PŁYNNYM Androidem. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Marku typowe ględzenie trolla - Samsung i troszkę wiedzy i android nie zamula... Jeśli ktoś sobie nie radzi ze zmianą nakładki systemowej ( na dowolną jaką chce ) i nie usunie Touch wiza to mu muli. Mam aktualnie trebusheta z cm 11 więc nie mam problemu mulenia telefonu... I to na dziadku SGS 2 A czy czuć mocz to zależeć będzie od Ciebie autorze tematu, gdyby było mnie stać brałbym note 4 albo sgs 5. Ale mam aktualnie inne priorytety. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez RafiXll Cytuj Link to post Share on other sites
marek8967 26 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 No wiadomo, ale miałem na myśli touchwiza. Osobiscie nie ogarniam jak taki wielki producent tworzy tak fatalną nakładkę.... Cytuj Link to post Share on other sites
auranoir 4 Napisano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 nic mi nie rozjaśniliście Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Sam Note 4 to ciekawe urządzenie. Czy opłacalne? Trzeba sprawdzić swoją kieszeń. Przesiadka z N3 na N4 nie ma za dużego sensu, jednak nad kupowaniem nowego jak najbardziej warto się zastanowić. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Oczywiście że warto - mi w note 3 brakowało tylko porządnego wyglądu i wykonania - teraz N4 to ma a do tego jest płynniejszy i ma więcej funkcji - czego chcieć więcej. Taki iPhone 6 Plus nie dorasta mu do pięt... Cytuj Link to post Share on other sites
patrykk1998305 64 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Zgadzam się z kolegą wyżej iP6 Plus jest dużo mniej funkcjonalny. Note 4 to świetny telefon. Ja obecnie mam N3 i jestem bardzo zadowolony jedyne co mi trochę wadzi to bateria ale podobno w N4 jest lepiej. Note'y są jedną z niewielu serii samsunga, które nie zamulają. Mój note jeszcze dosłownie nigdy mi się nie zaciął. Używam cały czas Nova Launcher(zainstalowanie go jest wg mnie podstawową rzeczą po zakupie telefonu z dużym ekranem), dzięki czemu mogę sobie zwiększyć ilość mieszczących się ikonek na ekranie, nie wyobrazam sobie mieć 4 ikonki w poziomie i 5 w pionie jak w oryginalnym launcherze samsunga. Note to prawdziwa bestia pod względem wydajności, bardzo chwalony jest tez aparat. Myślę że odczujesz różnice w porówaniu do galaxy s3, i to duża. Cytuj Link to post Share on other sites
booncol 664 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Sam przesiadlem sie z S3 LTE na Note 4. Telefon jest szybki, ale primo to Android, ultimo to Samsung. Sam TouchWiz dziala bardzo plynnie bez przycinek, natomiast w aplikacjach zdarzaja sie lagi mniejsze badz wieksze. Note 4 cierpi w dodatku na choroby wieku dzieciecego. U mnie np. szwankuje WiFi, ktore nie osiaga nawet polowy predkosci. Warto wziac wersje N910C z Exynosem, ale ciezko je dorwac w dobrej cenie. Snapdragon jest odrobine wolniejszy (chociaz ja nie zauwazylem) i napewno cieplejszy. Rysik jest ok, bo moge sobie porysowac w SketchBooku. Natomiast robienie notatek rysikiem, kopiuj wklej itp to juz przesada. Czy ktos naprawde tego uzywa tak jak to reklamuje Samsung? Nawet nie uzywam chwalonego tak multiwindow. Na plus oczywiscie duzy ekran i duza rozdzielczosc. Niech nikt nie mowi, ze nie widzi roznicy miedzy FHD a QHD. Bateria tez ok, 7-8h wlaczonego ekranu. Aparat jest najlepszy jaki do tej pory miałem. Zawiodlem sie natomiast na nagrywaniu wideo i trybie slow motion, ktory dziala beznadziejnie. Dla mnie Note 4 to centrum newsow i pochlaniania tresci z dodatkowa funkcja dzwonienia. Jezeli szukasz telefonu w odwrotnych proporcjach, wez cos mniejszego i poreczniejszego. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez booncol 2 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Marku typowe ględzenie trolla - Samsung i troszkę wiedzy i android nie zamula... Troszkę wiedzy i możesz kupić kompletny telefon, a nie pół produkt do którego trzeba coś wgrywać, żeby prawidłowo działał. Telefon wyjmujesz z kartonika, wkładasz kartę sim i lecisz z aplikacjami niezbędnymi dla Ciebie, a nie poprawiasz błędy producenta. Trzeba być idiotą, żeby wydać prawie 3 tysiące złotych i jeszcze samemu wgrywać custom ROMy, bo telefon zamula. Za trzy tysiaki dostaniesz już wydajnego laptopa, który pozwala na dużo więcej!!! Przez takich "znawców umiejętnych" Samsung goli kasę i przez tyle lat nie przykłada się do poprawy nakładki. Po co płacić swoim programistom, jak osiołki i tak kupią, zrobią po swojemu, a jeszcze wyjdzie nam kilka milionów egzemplarzy spod opieki gwarancyjnej, bo ktoś nieumiejętnie uwali np. bootloader. To jest czysty biznes. @booncol Jako jedyny napisał obiektywną recenzję tego telefonu, bez kisielu w majtkach. Taki iPhone 6 Plus nie dorasta mu do pięt.. Gdybyś mógł to rozwinąć. Chodzi o suche parametry w specyfikacji, czy miałeś okazję porównać oba telefony i użytkować każdy z nich przez kilka dni? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Jestem świadom tego, że kupuje sam sprzęt i mam w du**e gwarancje i nakładki producenta.... Wolę to dostosować do siebie, a nie korzystać jak wszyscy z gotowców... A idiotą może być ten co tak innych nazywa bo pewnie siedzi na iphonie...Z resztą widzę wszędzie twoje wypowiedzi są na podobnym poziomie najmądrzejszy i racja jest najtwojsza.... Edytowane 7 Grudnia 2014 przez RafiXll 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Jestem świadom tego, że kupuje sam sprzęt i mam w du**e gwarancje i nakładki producenta.... Wolę to dostosować do siebie, a nie korzystać jak wszyscy z gotowców... A idiotą może być ten co tak innych nazywa bo pewnie siedzi na iphonie...Z resztą widzę wszędzie twoje wypowiedzi są na podobnym poziomie najmądrzejszy i racja jest najtwojsza.... Ty możesz mieć to gdzieś, ale są ludzie którzy płacą i wymagają poprawnego działania bez kombinowania z oprogramowaniem. Co jeśli ktoś nigdy nie miał z tym styczności i przez konieczność zmiany ROMu uwali telefon za takie pieniądze? Masz świadomość co kupujesz i z jakim nastawieniem, ale 80-90% użytkowników nie! Sam też kiedyś mając SGS2 i 3 bawiłem się przez ponad rok w zmianę ROMów - to było jeszcze za czasów studiów. Dłużej z tym nie wytrwałem i miałem już dość, a od telefonu zacząłem wymagać sprawnego działania 24h na dobę bez ingerencji w oprogramowanie. A jaki masz problem do ludzi użytkujących iPhone'y? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 SAMSUNG = android zamula, warto coś innego wybrać i cieszyć się PŁYNNYM Androidem. Już widzę jaki znawca. Bzdura. eśli ktoś sobie nie radzi ze zmianą nakładki systemowej ( na dowolną jaką chce ) i nie usunie Touch wiza to mu muli Wydać na telefon 2-3 kafle i od razu siadać do zmiany ROMu.. a od telefonu zacząłem wymagać sprawnego działania 24h na dobę bez ingerencji w oprogramowanie. Dokładnie tak, zgadzam się z każdym Twoim postem. Autorze, jeśli masz kasę to Galaxy Note 4 jest jak najbardziej warty uwagi. Brałeś pod uwagę konkurencję? Sony Xperia Z3 na przykład. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Gdybyś mógł to rozwinąć. Chodzi o suche parametry w specyfikacji, czy miałeś okazję porównać oba telefony i użytkować każdy z nich przez kilka dni? A w czym iPhone wyprzedza obecnie konkurencje? Szybkość działania?Już nie Ekran? Są równie dobre Wykonanie? Ehkm...Xperia i Samsung się nie wygina ani nie traci kolorów...aha aparaty też się nie zapadają System? iOS nie ma w połowie tyle ile Android - już WP go zaczyna powoli wyprzedzać Nie ma nic konkretnego.Jedynie może stabilność działania choć ja nie narzekam a iPhone miałem 3 tygodnie i sprzedałem. Aaa i bym zapomniał iPhone trzyma cenę bo dla większość kowalskich iphone za 2 pensje jest szpanem... A co do specyfikacji - sucha moc takiego Note 4 dla niewtajemniczonych jest co najmniej 2x lepsza.Więc...reszta już do dopowiedzenia sobie samemu. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Biorąc pod uwagę wypowiedzi wiedziałem, że masz iphone - to idzie wywnioskować... Nie pytaj dlaczego... Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Biorąc pod uwagę wypowiedzi wiedziałem, że masz iphone - to idzie wywnioskować... Nie pytaj dlaczego... Sprostowanie - iPhone posiadam od połowy bieżącego tygodnia, wcześniej miałem Lumię 930. Powód zmiany - atrakcyjna oferta przedłużenia umowy u operatora. Przez ten czas ani nie mogłem stać się fanbojem, ani na tyle dobrze nie poznałem tego telefonu, żebym mógł go ubóstwiać. Dodam, że jest to mój pierwszy iPhone w życiu - nadal wnioskujesz? Jeśli tak, to jesteś jasnowidzem. A w czym iPhone wyprzedza obecnie konkurencje? Nad WP ma przewagę ilością aplikacji - nie mówię o suchych liczbach, ale jako ponad roczny użytkownik WP zauważam, że więcej aplikacji, które na WP były płatne, tutaj są dostępne za darmo. Nad Androidem iOS ma przewagę taką jak WP - płynność działania oraz wsparcie producenta. Co za tym idzie - system jest bardziej dopracowany i dopasowany do urządzenia, dzięki czemu 1 GB pamięci RAM wystarczy, żeby uzyskać większą wydajność niż 3 GB Androidowcy. Ekran? Są równie dobre Może zaskoczę niektórych użytkowników - Lumia 930 posiadająca Full HD OLED wygląda gołym okiem gorzej od HD Retiny przy 0,3 cala mniej. Wojny pomiędzy IPS a AMOLED nie będę rozpętywał, bo to indywidualna kwestia gustu. Wykonanie? Ehkm...Xperia i Samsung się nie wygina ani nie traci kolorów...aha aparaty też się nie zapadają BRAWO!!!! Pięknie pokazałeś znajomość rynku mobilnego! Kolejna naiwna osoba, która dała się zmanipulować propagandzie na Apple. Gdybyś chociaż zobaczył jakikolwiek rzetelny test wiedziałbyś, że jest to nieprawda i cała akcja została rozdmuchana celowo. System? iOS nie ma w połowie tyle ile Android - już WP go zaczyna powoli wyprzedzać Czego nie ma? Liczby śmieci dostępnej w sklepie play? Czy może swobody personalizacji? Góra 10% użytkowników dostosowuje telefon w większym stopniu niż pozwala na to iOS czy WP. Aaa i bym zapomniał iPhone trzyma cenę bo dla większość kowalskich iphone za 2 pensje jest szpanem... Pokazujesz swoją płytkość. Ojjjjj i to bardzo. Może towarzystwo, w którym się obracasz właśnie ma takie podejście do iPhonów i jest on dla nich życiowym celem zaraz bo BMW e46. Może powiesz, że lud amerykański także jest głupi, że u nich na piedestale tkwi iPhone? To ja powiem, że chciałbym żeby Polska była równie głupia co Amerykanie. Żeby tak głupio i godnie żyli nie martwiąc się o to co do garnka włożyć. A co do specyfikacji - sucha moc takiego Note 4 dla niewtajemniczonych jest co najmniej 2x lepsza.Więc...reszta już do dopowiedzenia sobie samemu. Hehe, kolejny papierowy kompilator A widziałeś testy wydajnościowe? Widziałeś co można uzyskać z dwóch rdzeni i 1 GB RAM? Widziałeś, że można wciągnąć telefony z trzema GB? Czy nadal myślisz, że tylko specyfikacja się liczy? Lumie także pokazały światu jak można zoptymalizować system i mając taką 520-stkę na dzień dobry kładzie trzy razy droższe androidowe odpowiedniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Może powiesz, że lud amerykański także jest głupi, że u nich na piedestale tkwi iPhone? To ja powiem, że chciałbym żeby Polska była równie głupia co Amerykanie. Owszem, jest. Ponad 75% amerykańskich nastolatków nie potrafi wskazać Nowego Jorku na mapie własnego państwa. Ameryka to kraj, w którym ogromne ilości pieniędzy idą na naukę i który może sobie pozwolić na zatrudnianie najlepszych światowych naukowców, ale przeciętny Amerykanin to według europejskich standardów wioskowy głupek i w żadnym razie nie chciałbym, aby tak wyglądało u nas. godnie żyli nie martwiąc się o to co do garnka włożyć. Najwyższy współczynnik zabójstw na świecie, najwyższy odsetek populacji w więzieniach, najwyższy odsetek bezdomnych. Widać, że USA znasz jedynie z TV. Ja akurat miałem okazję tam przebywać i będąc osobą, która zwiedziła ponad 40 krajów, stawiam o wiele wyżej Stary Kontynent. Nad Androidem iOS ma przewagę taką jak WP - płynność działania Topowe Androidy nie mają obecnie najmniejszych problemów z płynnością działania. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
auranoir 4 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 w sumie mógłbym kupić tego note 4, jak sprawdziłem w sklepie, egzemplarz wystawowy miał zapełniony ram tylko w 50 % a uruchomiona była masa śmieci to bardzo dobry wynik, bo każdy telefon na adroidzie juz po starcie systemu ma zapełnione 3/4 ramu. W każdym razie zobaczyłem specyfikacje s6 http://www.benchmark.pl/aktualnosci/galaxy-s6-smartfon-antutu-test-nieoficjalna-specyfikacja.html i chyba lepiej będzie poczekać i kupić s6, niekoniecznie chce mi się płacić za rysik którego nie będę używał. Co do waszej powyższej dyskusji, to jestem użytkownikiem który jak kupuje telefon w cenie komputera to nie chce poświęcać więcej czasu na jego ustawienia, ma działać i juz. Nie jestem ignoratem, po prostu mnie to nie kręci i nie chce mi się z tym bawić Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 To kup Lumię 1520 - jest tańsza od Note 4 - ma bardzo dobry aparat, ekran, szybka, płynna - i jest sporo tańsza od Note 4 czy iPhone. Ma slot na karty pamięci. Działa po wyjęciu z pudełka - sam bym ja kupił - ale dla mnie jest za duża - jak by była wersja mini wielkości mojej Lumi 920 to bym ją kupił. Cytuj Link to post Share on other sites
auranoir 4 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 fajna ta nokia, ale ma wgrane jakieś darmowe mapy/gps? jak wygląda pobieranie aplikacji na ten system? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Owszem, jest. Ponad 75% amerykańskich nastolatków nie potrafi wskazać Nowego Jorku na mapie własnego państwa. Ameryka to kraj, w którym ogromne ilości pieniędzy idą na naukę i który może sobie pozwolić na zatrudnianie najlepszych światowych naukowców, ale przeciętny Amerykanin to według europejskich standardów wioskowy głupek i w żadnym razie nie chciałbym, aby tak wyglądało u nas. Ok, zgadzam się ale zobacz także obecną polską młodzież. To nie są tacy sami ludzie co 10-15 lat temu. Widać, że USA znasz jedynie z TV. Ja akurat miałem okazję tam przebywać i będąc osobą, która zwiedziła ponad 40 krajów, stawiam o wiele wyżej Stary Kontynent. No właśnie nie, ponieważ byłem kilkukrotnie w stanach. Topowe Androidy nie mają obecnie najmniejszych problemów z płynnością działania. Mają. Nawet wczoraj byłem naoczny świadkiem jak SGS 4 (tak 4, nie 5) przestała reagować na dotyk, "pulpit" zniknął i została tylko górna belka. Telefon z fabrycznym 4.4.2. fajna ta nokia, ale ma wgrane jakieś darmowe mapy/gps? Tak, posiada mapy here drive od nokii - chyba najlepsza obecnie nawigacja na telefony i to za darmo. jak wygląda pobieranie aplikacji na ten system? Normalnie, ściągasz aplikacje z WPstore tak jak ze sklepu play na Androidzie czy Appstore na iOS. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) fajna ta nokia, ale ma wgrane jakieś darmowe mapy/gps? jak wygląda pobieranie aplikacji na ten system? Mamy HERE DRIVE + czyli nawigacja Off Line, głosowa, na cały świat - ma dwie wady : brak punktów Via czyli pośrednich, oraz brak Punktów POI czyli np fotoradarów. Po za tym jest to bardzo fajna nawigacja. Jeśli nie jeździmy bardzo dużo, to spokojnie daje radę. Ja sporo jeżdżę i HERE mi wystarcza, zrezygnowałem z AutoMapy a miałem ją na dedykowanej nawigacji. Punkty VIA i POI są na liście - Do zrobienia więc Nokia je zrobi. Są tez inne darmowe i płatne - darmowe najczęściej mają jakieś ograniczenia. HERE Drive najczęściej w zupełności wystarcza. MAPY - sa aktualizowane - z dokładnością jest różnie, nie ma idealnie dokładnych nawigacji zawsze coś gdzieś nie gra. U jednych tu a u innych tam. Mam porównanie z Garminem, Automapą i Tom-Tom'em - i średnia wychodzi podobnie. Aplikacje - pobierasz ze sklepu - darmowe i płatne - można też wgrać plik .XAP do Pamięci Wewnętrznej czy na Kartę Pamięci i zainstalować. Generalnie w Lumii jest to tak jak w iPhone - czyli mamy sklep. Ma to wady i zalety : nie zainstalujemy nie podpisanych aplikacji (chyba, że mamy "odblokowany" telefon do testów developerskich - np. jak piszemy oprogramowanie) - ALE - za to mamy wysokie bezpieczeństwo, każda aplikacja przechodzi testy przed podpisaniem, więc jest znacznie bezpieczniej i w zasadzie nie ma wirusów/trojanów i innych "szkodników" - co niestety w Sklepie Google się zdarza i to nie tak rzadko. Ogólnie Lumia 1520 to swietny telefon - który ma mocne "flaki" - Snapdragon 800, 2 GB RAM, 32 GB Pamięci Wewnętrznej i obsługę Kart Micro SD. Bardzo dobry aparat, jeden z lepszych. Co zaskakujące - Lumia 1520 to jeden z NAJDŁUŻEJ pracujacych smartfonów - na GSMArena zajmuje 1 miejsce - co jak na mocny sprzęt z dużym ekranem jest wyczynem. Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
auranoir 4 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Coraz bardziej mnie do tego przekonujecie. Nie ma problemów z obsługą poczty gmail i google drive? Czy zegar/alarm działa tak samo beznadzieje ,ze po wyłączeniu telefonu nie można juz liczyc na alarm? Cytuj Link to post Share on other sites
shusek 0 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Ogólnie nie sądziłem że to kiedykolwiek powiem ale akurat ten model samsunga jest naprawdę dobry. W przeciwieństwie do seri S która powinna zostać wycofana ze sprzedaży i nie opuścić nigdy nawet fabryki seria Note jest całkiem niezła. Zamiast używania aplikacji map googla polecam "HERE" w szczególności jeżeli często gdzieś wyjeżdżamy gdyż w pełni wspiera nawigacje offline oraz posiada bardzo aktualne mapy. Z rysiku raczej mało osób korzysta, ale jednak jeżeli byś go potrzebował to jak najbardziej nadaje się użytku. Jedynie co polecam do doinstalować nova laucher bo ten samsungowy jest jakiś taki dziwaczny. Sam wygląd jest całkiem ciekawy, i najlepiej samemu ocenić jak telefon leży w ręku ale ogólnie wg. mnie telefon 9/10. Punkt odjąłem za cenę która do najmniejszych nie należy. Jeżeli jednak note 4 tobie nie podpasuje polecam się zapoznać z modelami motoroli które względem cena/jakość mogą chyba tylko rywalizować z nexusami. Ogólnie lumi jeszcze nie polecam gdyż windows musi jeszcze sporo nadrobić zaległości i często można spotkać mur w postaci "o czemu się tego nie da zrobić". Edytowane 8 Grudnia 2014 przez shusek Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Coraz bardziej mnie do tego przekonujecie. Nie ma problemów z obsługą poczty gmail i google drive? Czy zegar/alarm działa tak samo beznadzieje ,ze po wyłączeniu telefonu nie można juz liczyc na alarm? GMail i Google drive - działają, do obsługi GD są różne aplikacje. Inna sprawa, że "ekosystem" Microsoft jest 100x lepszy niż Google - zwłaszcza integracja z innymi urzadzeniami. Jak Masz Laptopa / Komputer Stacjonarny z Windows to Lumia świetnie się z nim "dogaduje". Poczta MS jest lespza niż GMail, a jeśli chodzi o Google Drive - One Drive Microsoftu mamy więcej miejsca niż na GD. ALARM - działa, jak zablokujesz telefon, wygasisz ekran. Jak wyłączysz go całkowicie to nie działa. Przy całkowicie wyłączonym telefonie nawet na Androidzie nie działa - zakładam, że chodzi Ci o wygaszenie ekranu. Sam używam mojej Lumii 920 jako budzika Shusek - czego sie nie da zrobić? Wgrać własnych ROM'ów, skórek czy Tematów - OK - tego nie zrobimy. Mamy możliwości modyfikacji jak tła i przeźroczyste "kafle" - mamy Centrum Powiadomień, które możemy "wysunąć" nawet na Ekranie Blokady, a na samym Ekranie Blokady mozna wyświetlić wiele informacji. W Centrum Powiadomień można podpiąć skróty, w nadchodzacej aktualizacji Denim dostaniemy jeszcze więcej możliwości. Lumia to sprzęt IDALNY dla ludzi, którzy oczekują działania i świętego spokoju - od Sierpnia 2013 mam Lumię, najpierw L720, a od Grudnia 2103 mam Lumię 920 - i przez ten czas nigdy nie napotkałem na problem : nie da sie zrobić, nie ma aplikacji. A o problemach : czy dostanę nowa wersję softu, czemu po zainstalowaniu X mi nagle telefon muli. Czemu jak odbieram telefon czy wchodzę w Kontakty to mój telefon laguje. Androida miałem od początku 2010 roku, czyli prawie 4 lata - miałem różne od HTC Dream, HTC Magic, HTC WildFire S, HTC One aż do Galaxy S3 / S4 - więc porównanie mam Mając Lumię mam święty spokój - podobnie miałem jak miałem iPhone - niestety konieczność używania "paściastych" iTunes i nietypowe kabelki mnie zniechęciły do Apple. Inna sprawa - że WIELE - osób na lumie i Windows Phone patrzy przez pryzmat Windows Phone 7 lub przez to co było ROK TEMU. Przypominam, że WP8 ma DOPIERO - DWA LATA - Mam Wam przypomnieć JAK wyglądała sprawa z Androidem 2,2 FROYO - czyli dwa lata po premierze? MOCNO byście sie zdziwili ile rzeczy brakowało i jak słaby był to system Porównując WP8.1 po dwóch latach i Android to mamy przepaść Edytowane 8 Grudnia 2014 przez Ravir 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts