oxyskinor 0 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Witam, mam nadzieję, że do dobrego działu trafiłem, bo nie wiedziałem jak skojarzyć swój problem. Otóż posiadam lapka lenovo y50. Czy jest jakaś możliwość podłączenia go do dwóch moniotrów? Posiada on tylko jedno złącze wyjścia obrazu jakim jest HDMI. chodzi mi o niezależną pracę na każdym z nich, np. na jednym mam otwarty projekt w CAD-dzie, na drugim projektuję coś innego. Wiem, że mogę wyświetlać to na ekranie laptopa, ale jednak wolę drugi zewnętrzny. Nie proszę o odpowiedzi pokroju "zakup stacjonarny", gdyż jestem studentem zamieszkałym z dala od uczelni (tak, tak - słoik) i potrzebuję mobilnego sprzętu, żeby swoją pracę też na uczelnię zanieść. Pzodrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Kupujesz takie coś* http://www.conrad.pl/Przej%C5%9Bci%C3%B3wka-rozdzielacz-HDMI-%28m%C4%99ski%29-%20-2-x-HDMI-%28%C5%BCe%C5%84ski%29,-0,2-m.htm?websale8=conrad&pi=973838&ci=SHOP_AREA_258249_0410006I podłączasz 2 monitory. *losowy sklep, pewnie gdzieś będzie taniej. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 ale on nie chciał klonować sygnału tylko mieć dwa niezależne, co jest nieosiągalne po HDMI 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 co jest nieosiągalne po HDMI Fakt musiałem kolegę źle zrozumieć A nie masz czasem wyjścia VGA z laptopa? Jeden po HDMI drugi po VGA i po sprawie Cytuj Link to post Share on other sites
oxyskinor 0 Napisano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Tak właśnie chodzi mi o dwa niezależne. Właśnie w tym laptopie.jest tylko jedno wyjście hdmi nie ma VGA. Myślałem o tym czy jest możliwość z jednego hdmi puścić jeden sygnał ale na lapku ustawic rodzizielczosc dwa razy większa horyzontalna i wtedy jakoś to połączyć z monitorami Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts