trybcio86 269 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 wszystko przez te zatoki 5,25 meshowe nawet ledy nie potrafia dac fajnego efektu na tym meshowym froncie Wiec postanowilem to zmienic bo i tak mnostwo kurzu leci przez ten mesh a z ta plexa mniej Wez zrob tak jak ja kup plexi i przytnij na wymiar ( mozesz na wysokosc do czytnika kart ) Mozsz kupic folie do przyciemniania albo folie wenecka gdzie bedziesz mial lustro z przodu ewentualnie oleic folia carbonowa opcji jest masa i mozna sie pobawic . Jesli masz mozliwosc zamaskowania wentyli by nie bylo widac ich ramki a same wirujace lopatki to efekt z podswietlanymi ledami moze byc swietny Popatrz na worklog patrykT on mial ladny front o ktorym mowie wiec mozesz sie wzorowac Cytuj Link to post Share on other sites
MaciejS 6 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 biedacko Cytuj Link to post Share on other sites
bumbel123 3110 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Ogólnie pomysł niezły z tą plexii, tylko postaraj się to ładnie dopracować. Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 plexa plexii Chłopaki, wyraz określający materiał, którego tak wszyscy lubimy, to PLEKSI i z tego co się orientuję, jego się nie odmienia, Po co się męczyć, pleksi i tyle. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) A jeszcze poprawniej nazywa się to szkłem akrylowym . Żeby nie było OT, dopracuj to pleksi, bo kiepskawo to wygląda jak na razie. Zamaskowałbym jakoś te zatoki, bo wyglądają okropnie. Zamalowałbym całą szybkę zostawiając jedynie przezroczyste krążki, żeby było widać wentylatory. Albo kupić dymioną . Edytowane 13 Grudnia 2014 przez krzesuo Cytuj Link to post Share on other sites
14r33k 272 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 @trybcio86 Dzięki, ale raczej zmienię te wentyle na AAB Silent, bo bardziej zależy mi na ciszy niż wyglądzie. Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 @ krzesuo Plexi nie ruszam reszte chce zakryc tak zeby widoszczne byly tylko lopatki wentyli a w miesjcu zatok zrobic jakies podswietlane logo czy cos w tym stylu. Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Myślałem, że ładniej Ci to wyjdzie Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Przed swietami powinny zawitac do mnie owe wentylki corsair af120 led white quiet edition twin Wentylki przyszly i sa zamontowane http://images67.fotosik.pl/467/acdb0ba5b9ba068dgen.jpg http://images67.fotosik.pl/467/317441c6e7a7622agen.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
aspyre 24 Napisano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Jak z temperaturami ? Przy podobnym modzie w regnumie tempy skoczyły o 6-8 stopni na każdym podzespole. Cytuj Link to post Share on other sites
trybcio86 269 Napisano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2014 Haa ! mi temperatura nie skorzyla po tym modzie Po wymianie wentyli na corsarzyki na samym froncie temperatury mi spadly o jakies 4 st na samej grafice i przy 1500 obr/min nie sa glosne sa cichsze niz arctici f12 na 1300obr wiec jestem z nich zadowolony. Poza tym w tym czasie zauwazylem znacznie mniejsza ilosc gromadzacego sie kurzu wewnatrz obudowy. Od razu zaznacze ze filtr z siatka mesh na topie mam zdjety bo w rzeczywistosci on utrudnia odprowadzenie cieplego powietrza z obudowy myslalem ze bedzie gorzej po wymianie meshowego frontu na pleksi a jest dobrze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts