JackTI 0 Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 wiatam mam taki problem z kompemmm mojego kumpla.. dzieje sie tak ze jak wlaczam kompa no to piszczy przez kilka sekund i tyle monitor nie reaguje ani nic co sie moglo stac? Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Podaj producenta BIOSU płyty głównej i dokładnie opisz pipnięcia. Jedno długie czy kilka krótkich. Cytuj Link to post Share on other sites
jasko10000 0 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Podaj specyfikację kompa i opisz piknięcia. Przeleć pamięć memtestem Cytuj Link to post Share on other sites
JackTI 0 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Pisalem ze monitor sie nie wlacza? haha wiec jak mam wykorzystac MTest? haha:) a dzwiek jaki jest wydawany.... przy wlaczaniu... jeden ciagly piskkk... bez przerwy nieustajacy.. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Producent biosu nam potrzebny... Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Na początek pamięci do sprawdzenia. wyjąć, włożyć, spróbować inne kości, inne gniazdo Cytuj Link to post Share on other sites
JackTI 0 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Pierwsze co chce sie spytac na co Ci producent Biosu? po Te piszczenie dlugie i bez przerwy oznacza ze pamieci szwankuja? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Najszybciej pamięci, a po producencie biosu łatwiej znaleźć przyczynę, u każdego są inne sygnały Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Po to żeby zidentyfikować po piszczeniu co jest uszkodzone. Tak trudno napisać jest zdanie AWARD albi AMI ? Cytuj Link to post Share on other sites
JackTI 0 Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Wiesz nie mam tego kompa przy sobie... musze isc i sprawdzic co jest nie takk... hmm a gdzie tak w ogole pisze producent BIOSu? no i ile tych producentow jest? Cytuj Link to post Share on other sites
mszark 36 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 na płycie głównej, w okolice pci-e, slotów pamięci, socketa, w instrukcji obsługi, na fakturze komp móg zostać uderzony, więc na poczatek dobrze by sprawdzić ramy i grafikę, wyjąć, dobrze włożyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Podaj jaką masz płytę główną. Większość producentów ma bios wypisany na stronie podającej specyfikację płyty głównej. Cytuj Link to post Share on other sites
jasko10000 0 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Tak jak piszą poprzednicy, przełóż pamięci do innego slotu, pokombinuj z nimi, wydaje mi się, że z nimi może być problem Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Najprawdopodobniej to jest usterka ramu ale skoro będziesz ram przekładał to możesz podać także model płyty i wtedy się upewnimy. Czasami piknięcia na różnych biosach oznaczają inne usterki. Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 sprawdz tez czy wszystko podpioles do grafiki. wszystkie kabelki itd. ja tak mialem jak nie podlaczylem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts