Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry + amatorska grafika
  • Maksymalna kwota : ~4k +/-
  • Których części potrzebuję : całą szkrzynie
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: Będzie nowy do zestawu, możecie dać jakieś propozycje nie wliczając go do tego zestawu. (Nie mniej niż 20' oraz nie więcej niż 30' w miarę tani aczkolwiek by jakość była ok)
  • Specjalne wymagania : i5 oraz gtx970
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : nic
  • Własna propozycja zestawu : i5-4690k + gtx970 od msi + wd blue 1 tb
  • Inne : wybrać gtx970 czy są inne bardziej wartościowe karty? jak to wygląda

Edytowane przez Degarus

Intel Core i5-4690K /3.5GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

MSI Z97-G43 /intel Z97, LGA 1150/

Team Group Vulcan 8GB (2x4GB) 2400MHz CL11 blue

Gelid Darkforce USB3.0 (b/z)

Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Liteon iHAS122 SATA (black)

SilentiumPC Grandis XE1236

MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB DDR5 256Bit (1279/7000) + gra gratis

4132 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Jeżeli coś taniej to:

Palit GeForce GTX 970 JetStream - 2 lata gwarnacji, mniejszy potencjał OC oraz chłodzenie półpasywne

ZOTAC GeForce GTX 970 4GB - 5 lat gwarancji po rejestracji produktu na stronie producenta

: wybrać gtx970 czy są inne bardziej wartościowe karty? jak to wygląda

W takim budżecie zdecydowanie powinieneś stawiać na GTX 970

: Będzie nowy do zestawu, możecie dać jakieś propozycje nie wliczając go do tego zestawu.

Benq EW2440L (VA, 4ms, HDMI, LED) / LG 24MP76HM-S

http://forum.benchmark.pl/blog/16/entry-188-wyb%C3%B3r-monitora-poradnik-ips-amva-czy-tn/ 

• Popieram 1

-Jest duża szansa że coś potanieje bo gdy wychodzą nowe rzeczy to inne tanieją,a też naptrząc na nowość tzn 980 i 970 to dopiero opadną z cen (chociaż troszkę)

-Dysk SSD dokupuje się wraz z HDD, nie kupuje się SSD jako głównego dysku bo nie da się go formatować. Do tego jest drogi i instaluje się na nim tylko system + czasami możesz przerzucić tam coś co aktualnie grasz

-Nie dodaje się tego bo nie zawsze ktoś to potrzebuje i tyle. Najtańsza nigdy nie jest dobrym wyborem,karty dźwiękowej tym bardziej.

@Kajtek:

Jaki mógłym dodać do tego SSD? Stawiam na Cruciala M500 albo X100 ale pytam się. Do tego czy nie lepiej wyborem jako HDD jest WD Blue?

nie kupuje się SSD jako głównego dysku bo nie da się go formatować

Formatować się da, tylko może to skrócić żywotność dysku.

Jaki mógłym dodać do tego SSD? Stawiam na Cruciala M500 albo X100 ale pytam się.

Crucial MX100 / Plextor M6S

Do tego czy nie lepiej wyborem jako HDD jest WD Blue?

Możesz śmiało brać WD Blue. Nie zauważysz praktycznie różnicy w wydajności między tymi dyskami.

Napisałem że się nie da ze względu na to żeby tego nie robił.

Co do tego sprzętu podanego spróbuję sobie go złożyć na morele, wliczę swojego DAC'a i zobaczę ile wyjdzię. Temat nie jest do zamknięcia jeszcze.

Zestaw wyszedł jakoś tak, tylko że nie było tej obudowy to dałem inną za tą samą cene.

Dodałem także ekran+myszka+klawiatura+dac+nadmiar ramu

Czy ten zasilacz jest ok gdybym chciał zrobić kiedyś SLI?

http://www.morele.net/inventory/info/BZlUK2/

Edytowane przez Degarus

Tego DAC'a chće kupić do Focal Spirit One.

Zauważ że w temacie chciałem tylko skrzynie,a tutaj dodałem także ekran+myszka+klawiatura+dac+nadmiar ramu

Ekran możliwe że będę kupował od razu z komputerem czyli wyjdzie to 5k. Myszke, klawiaturę + dac kupię niedługo, w sumie już mam albo na dac'a albo klawiaturę + myszkę.

Nadmiar ramu tylko dlatego że nie było tego modelu w 2x4 na morele.

Komputer będzie kupowany w lutym jakoś ze względu na to że mają wyść nowe technologie intela i jestem ciekawy + ceny stanieją.