skobry 0 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Zamontowałem sobie płytę asus b85m-g oraz procka i5-4570.po uruchomieniu kompa-problem jak w tytule. Pomoże ktoś? Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 (edytowane) A pc się restartuje? Sprawdź ram, popróbuj na pojedynczej kości, w różnych slotach. Odpalasz na integrze? Podaj pełną specyfikację pc. E: Chodzi o zintegrowaną kartę graficzną. Edytowane 30 Listopada 2014 przez vicodin Link to post Share on other sites
skobry 0 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 A pc się restartuje? Sprawdź ram, popróbuj na pojedynczej kości, w różnych slotach. Odpalasz na integrze? Podaj pełną specyfikację pc.Nie wiem co to odpalać na integrze"Grafika-radeon 7850hd 2gb Zasilacz corsair cx430 Ram 6gb(3x kingston 1333mhz) Link to post Share on other sites
kryj84 30 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 A w ogóle komputer się uruchamia normalnie? Link to post Share on other sites
sebkas666 0 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 (edytowane) Mam podobny problem, według ludzi, którzy wypowiadali się, padła mi płyta główna. Komputer jest nowy chodził przez 4h i nagle się wyłączył i zachowuje sie podobnie do twojego . Sprawdź czy wszystkie złącza od zasilacza są podpięte do płyty głównej. U mnie jak są wszystkie podpięte to nawet wiatraki nie działają. Jak odłączę 4-pin do CPU to wtedy po wciśnięciu POWER wiatraki ruszają się i zatrzymują. Sprawdź jeszcze czy to nie zasilacz, ja miałem zastępczy i u mnie on działa na 100%. Edytowane 30 Listopada 2014 przez sebkas666 Link to post Share on other sites
skobry 0 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Pytacie czy komp uruchamia się,restartuje itp. Po wciśnięciu przycisku Power na panelu frontowym wiatraki od wszystkiego startują i od razu zatrzymują się. To jakby podać i natychmiast odciąć zasilanie,także trudno tu mówić o uruchamianiu,restartowaniu... Link to post Share on other sites
sebkas666 0 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dlatego też sprawdź czy wszystkie wtyki do płyty głównej zostały wpięte. Jak tak to może być źle nałożony radiator na procesor, w czasie zasilania komputer wykrywa, że procesor nie jest chłodzony tak jak powinien być Link to post Share on other sites
skobry 0 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dlatego też sprawdź czy wszystkie wtyki do płyty głównej zostały wpięte. Jak tak to może być źle nałożony radiator na procesor, w czasie zasilania komputer wykrywa, że procesor nie jest chłodzony tak jak powinien byćCoś w tym może być...Pasty tylko tyle co "firmowo" było. Aswoją drogą-strzałki na zaciskach wiatraka pokazują co- bo zgłupiałem Link to post Share on other sites
sebkas666 0 Napisano 30 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Sprawdź czy masz dwie wtyczki podłączone do płyty głównej (duża wtyczka około 20-24 pinów, nie pamiętam i wtyczka CPU 4 pin- zazwyczaj górny lewy róg płyty głównej) Link to post Share on other sites
skobry 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Sprawdź czy masz dwie wtyczki podłączone do płyty głównej (duża wtyczka około 20-24 pinów, nie pamiętam i wtyczka CPU 4 pin- zazwyczaj górny lewy róg płyty głównej) Mam-bez tego nic by nie ruszyło... Dałem nową pastę,i dalej to samo... Mam-bez tego nic by nie ruszyło...Dałem nową pastę,i dalej to samo... A może jakąś zworkę trzeba przemienić? Edytowane 30 Listopada 2014 przez skobry Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 A próbowałeś włączyć i zostawić komputer na te 5 minut? Mój kumpel złożył też kompa na intelu i nie chciał mu ruszyć (taka sama sytuacja jak u Ciebie) po czym zostawił na jakiś czas i się magicznie odpalił.Brzmi jak bajka, ale komputery tak mają - zawsze wszystko na złość. Link to post Share on other sites
skobry 0 Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Rozwiązany-podpiąłem kabel(4pin)do płyty gł. i ruszyło. Jest nowy problem-carny ekran komp jakby nie widzi monitora.. Link to post Share on other sites
livarion 277 Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Jak masz więcej niż jedno wejście w monitorze to zobacz które nasłuchuje. Link to post Share on other sites
skobry 0 Napisano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Jak masz więcej niż jedno wejście w monitorze to zobacz które nasłu****.Pozamieniałem kości pamięci i pojawiło się menu biosu!!!Do zamknięcia,dzięki wszystkim! Link to post Share on other sites
Recommended Posts