Skocz do zawartości

Jaka nowa karta graficzna do 600 zł maks?

Recommended Posts

Witam pytanie jak w temacie. ;) Padł mi ostatnio mój radeon 6870 (działa tylko  trybie 2d, gwarancje mialem 3 lata i jakies 3 miesiace po skonczeniu sie gwarancji padla karta, mam pewnosc ze to karta bo sprawdzalem) Teraz mam pytanie co wybrac geforce czy radeona i jaki model? 

-Zakupu zamierzam dokonac w przeciagu 2-3 tygodni

-zastosowanie głównie do gier (np nowy assasin fifa15, i ogolnie nowosci)

- procesor amd phenom II x4 965

-co do obudowy to jak radeon 6870 z chlodzeniem windforce (3 wiatraki) sie zmiescil to kazda inna powina wejsc :)

-zasilacz 500 wat chieftec norma 80 plus

-ram 3x2gb

-Rozdzialka 1920x1080

-dodatkowe wymogi: wydajnosc w danej cenie

Ogolnie to slyszalem o radeonach ze to czesty problem z sypaniem sie ich po gwarancji przynajmniej z tych starszych co ja mialem wiec jezeli z nowymi nie ma jakis wiekszych problemow to chetnie kupie radeona bo ponoc taniej mozna wieksza wydajnosc kupic nic w geforce z tak powiem ale propozycje mile widziane amd i geforce

Edytowane przez akcza

http://forum.benchmark.pl/forum-28/announcement-14-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-karty-graficzne/

Procek nie jest już niestety najmłodszy, więc zbytnich szaleństw nie ma co uskuteczniać.

W Twoim budżecie Radki będą najrozsądniejszą opcją i jeśli w grę wchodzą używki to celowałbym w coś pokroju R9 270 - nie ma absolutnie żadnego sensu kupować mocniejszą kartę.

I tak mocno wskazane będzie podkręcenie CPU.

http://allegro.pl/gigabyte-amd-radeon-r9-270-oc-2gb-i4837795775.html

Ponad dwa lata gwarancji, korzystna cena.