Skocz do zawartości

Nowy monitor - czarny pasek

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Kupiłem monitor Samsung syncmaster 920nw. Podczas odpalania systemu (bios,ładowanie windowsa i ekran logowania) wszystko jest normalnie lecz jak już się zaloguję to na górze wyskakuje taki 2 cm czarny pasek, w monitorze jest rozdziałka 1440x900 a nigdzie w ustawieniach takiej nie było, więc sam utworzyłem nową, wygląda tak : http://i.imgur.com/U5reB8h.png?1Lecz to też nie pomogło, zaktualizowałem sterowniki do najnowszej wersji i też nic, auto dopasowanie monitora działa tak że jak procenty lecą do 100 to ekran jest idealnie i nie ma nigdzie czarnych pasków lecz jak  ta informacja że wykonano 100% ekran powraca do wcześniejszego stanu i znowu pojawia się pasek ;/ Po godzinie musiałem zresetować pc, po zalogowanie sie nie było problemu i tak przez 2 dni aż do dziś kiedy to musiałem zresetować kompa, zresetowałem i znowu są te cholernie paski ;( Teraz nic nie pomaga.

Czy pozostaje mi tylko format C ?

Edytowane przez mateuszek

U mnie to działa normalnie więc problem nie występuje więc chyba temat do zamknięcia?? A tak na poważnie to problem jest chyba z monitorem ponieważ dałeś print screen'a a jak wiadomo kopiuje on do schowka zawartość ekranu a nie wygląd ekranu, wrzuć zdjęcie włączonego monitora to może będzie widoczny ten pasek, nie za bardzo znam się na monitorach ale pokombinuj w innych rozdzielczościach z inną częstotliwością odświeżania. 

nie dałem screen'a po to żebyście zobaczyli pasek tylko po to aby pokazać wam ustawienia rozdzielczości którą utworzyłem ;p ale temat można zamykać, niby problem dalej występuje ale po godzinie-dwóch biore auto dopasowanie monitora i nagle działa ;d 

W innych rozdzielczościach wszystko jest ok

Edytowane przez mateuszek