leszek1976 4 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Cześć, Przełożyłem wczoraj bebechy mojego kompa do nowej obudowy Fractal Design Define R4. Z regulatora obrotów w obudowie wychodził 1 molex do podłączenia do zasilacza. Nie miałem w komplecie kabli do zasilacza takiego kabla, żeby podłączyć ten regulator obrotów do złącza Fan w zasilaczu, więc podłączyłem regulator obrotów do jednego ze złączy HDD. Wiatraki się kręcą. Czy takie podłączenie jest prawidłowe i bezpieczne? Dzięki i pozdrawiam, Leszek Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Dobrze jest. Do tego fan podłącza się bezpośrednio sam wentylator, by sterować jego obrotami w razie braku regulatora. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 28 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Wszystko spoko, normalnie podłączasz pod molexa, nie ma znaczenia do którego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leszek1976 4 Napisano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Dzięki piękne Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts