seba102 3 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Niestety moje AKG K414P popsuły się - urwany kabel i pady do wymiany, a koszt naprawy (kabel+nowe pady) jest nieopłacalny. Chciałbym je czymś zastąpić. Budżet: ~100 zł.; Czego potrzebujesz?: Słuchawek; Przeznaczenie: Gry, głównie Battlefield 4; Źródło: integra VIA® VT1705, wzmacniacz słuchawkowy MXM (może kiedyś jakaś karta);Oczekiwania: - to co w grach potrzebne czyli pozycjonowanie;- żeby basu było trochę ale nie do przesady. Lubiłem moje K414P, ale w grze musiałem ściszać mocno, bo w grach typu wojenne fps wszystko tak dudniło, że przy dłuższej grze męczyło; - wygody: lubiłem moje K414P, ale gniotły mi mocno małżowiny jak miałem je długo na głowie; Inne: - czy obecność wzmacniacza ma jakiś wpływ na brzmienie i wybór? - rozważam Superlux HD681, 668b i Koss UR40, ale jestem też otwarty na inne; - jeszcze jedno pytanie: co jest warty jeżeli chodzi o jakość ten mój MXM? Czy np. sprzedaż jego i wymiana na jakiegoś xonara z wbudowanym wzmacniaczem słuchawkowym to dobry pomysł (chociażby mniej gratów na stole i wtyczek w gniazdku przy zbliżonej jakości), czy wprost strzał w kolano? Edytowane 23 Listopada 2014 przez seba102 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts