Dark Droid 3 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Witam, dziś postanowiłem zainstalować ubuntu.Na komputerze miałem partycje z windowsem i na swoje reszte swoich rzeczy (gry, filmy itp).Podczas instalacji chciałem utworzyć osobną partycję na ubuntu, wyświetlił mi się mój dysk i na nim 500gb (nie było żadnych partycji) więc utworzyłem małą 10gb partycje na ubuntu, formatowanie było zaznaczone tylko przy tej małej partycji. Po instalacji na ubuntu nie mogę znaleźć tej partycji gdzie miałem swoje dane, chciałem przejść na windowsa i ku mojemu zdziwieniu, tam gdzie powinien być grub wyświetla się normalnie, tylko tam gdzie powinny być napisane systemy, memtest itp jest po prostu czarne okno i włącza się po chwili ubuntu. Co z tym dalej robić? Windows nie jest zbyt ważny, bardziej moje dane a ich po prostu nie widze... Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Prawdopodobnie je skasowałeś. Wejdź w "dyski" czy coś podobnego w ubuntu i zobacz czy dysk jest podzielony na partycje. Cytuj Link to post Share on other sites
sciesill 1 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Musisz odświeżyć GRUBA http://askubuntu.com/questions/197868/grub-does-not-detect-windows Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts