MichaXXD 0 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Na samym początku chcę zaznaczyć, iż nie wiem, czy to jest odpowiedni dział. Ogółem jak teraz próbuję złożyć komputer widzę, że np. obudowa ma np. dwa wejscia USB 3.0, że płyta główna ma jeszcze inne itp. Czy te wszystkie wejścia sumują się, czy muszą być koniecznie do czegoś podłączone żeby wszystko działało? Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Hej, Jeśli na płycie głównej nie masz USB 3.0 to te z obudowy nie będą działać jako 3.0 Obudowa może korzystać tylko z tego co masz fizycznie na płycie. Cytuj Link to post Share on other sites
MichaXXD 0 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Czyli jak płyta ma czysto teoretycznie 2x 3.0 i 4x 2.0 a obudowa 6x 3.0, to cztery z nich będą działały jako 2.0? Te z obudowy trzeba też pewnie podłączyć do płyty głównej. A jak komputery mają kilka wejść z przodu i kilka z tyłu, to też wszystkie podpięte do płyty głównej są? Czy coś mylę? Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_18_19 499 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Te z tyłu na płycie nigdzie nie podłączasz bo są wmontowane w płytę, A te z przodu powiedzmy 2 x USB 3.0 to masz na jednym grubym kablu i wpinasz w płytę jeżeli posiada ona takie złącze, są też kable przejściówki na USB 2.0 z 3.0 ale nie testowałem. Czyli pod płytę podpinasz tylko usb z przodu obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
MichaXXD 0 Napisano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 ok, dzięki. zobaczy się dokładnie przy składaniu Cytuj Link to post Share on other sites
maciek396 60 Napisano 23 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Tak, wszystkie porty obudowy podłącza się do płyty głównej, lub innego kontrolera/koncentratora. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts