Skocz do zawartości

Zasilacz za 150-200zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez owoce morza,

Recommended Posts

1. Budżet: ok 150-200zł

Procesor: i5 4670K

Karta Graficzna: Radeon R9 280X

Czy podkręcasz (CPU i GPU): NIE

Czy planujesz multi-GPU (SLI bądź CrossFire): NIE

Specjalne wymagania (okablowanie modularne, cisza, specyficzny rozmiar itp): żeby był w miarę cichy.

Własna propozycja:  Nie mam

Zasilacz potrzebny mi jest na okres 1-2 miesięcy

A ten XFX jest cichy? Jeżeli tak to chyba wezmę wersję 550w a mój zasilacz EVGA sprzedam.

Nadal zasilacz ma byc na 1-2 miesiące. Jesli już myślisz o czymś na stałe dopłac do CM G550, DC-DC i wszystko jasne.

Edytowane przez Razamanaz
  • Popieram 2

W takim razie wybór padnie na XFX core 550 albo CM G550m. Dziękuję za pomoc :)

Mam jedno pytanie, teraz posiadam zasilacz Tagan o mocy 480w, który posiada 2 linie 12V a ich łączna obciążalność to 360w, moje pytanie, czy ten zasilacz uciągnąłby r9 280x i i5 4670K ( oczywiście nie ma mowy o żadnym OC na tym zasilaczu ) Jeżeli będzie to potrzebne mogę zrobić zdjęcie tabliczki znamionowej na zasilaczu.

XFX 550 nie jest specjalnie cichym zasilaczem, zauważyłem to jak przesiadłem sie na XFX XTR ;) najlepszym pod względem kultury pracy zasilaczem będzie CM G550M, warto troszkę dopłacić, ale jak nie straszny Ci głos zasilacza i nie potrzebujesz modularnych kabli, bierz XFXa

• Popieram 1

Tutaj wszystko rozchodzi sie o linie 12V. Tagan 480W obciazalnosc lini 12V 30 A czyli 360W(12v x 30A). Natomiast XFX 450 posiada już na lini 12V 34A=408W. Oczywiscie i tak nadal najlepsza opcja jest kupno CM G550M. Mocna linia +12V - 42A, konstrukcja DC-DC, czyli krotko mowiac, bardzo stabilne napiecia.

• Popieram 3
  • Rozwiązanie

Nawet jesli bedzie to wersja z jedna linia 12V 336W, bedzie to zbyt malo do twojego tandemu.

nie patrz się tylko na jedną linie kolo  bo cała moc na nią się nie rozchodzi   ;)

TAGAN TG-480-U15 to jest stary Weteran kiedyś rządził na rynku. 

Lazer

Zasilacz da radę nie zalecam (OC ) 

Jest jescze kilka innycn opcji niż ten coller master 500w , wolałbym wybrać coś z tego 

bq l8 630/530W

Modular CX600M

Edytowane przez owoce morza
  • Popieram 1

Korzystajac z zagranicznych testow. Pobór pradu w jednej recenzji podczas grania w Metro Last Light Max. ustawienia graficzne. Pobór prądu wynosi  207W. Inny serwis jako optymalna granice wyznaczyl wartosc 240W + dochodzi do tego twoj procesor 132W. Podczas obciazenia moze byc problem.

owoce morza ale on ma akurat wersje z dwiema liniami i nic mu to nie daje bo max obciazalnosc z dwoch to 30A.

Oczywiscie nie jestem zwolennikiem wpychania na sile zasilaczy ktorych potencjal nigdy nie zostanie wykorzystany. Jednak przy jego obecnej konfiguracji ten Tagan moze sie ostro spocic. Sam wiesz ze ciagla praca na szczytowych wartosciach nie jest zalecana.

• Popieram 3