Mercus 0 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Za kilka miesięcy czeka mnie matura, a następnie wybór uczelni. Mam już jakieś swoje plany, ale chcę je jeszcze skonfrontować z opiniami innych osób. Otóż rozważam WSB we Wrocławiu i chciałbym Was zapytać jak zapatrujecie się na ten wybór, bo chyba póki co uczelnie prywatne nie cieszą się jeszcze takim poważaniem jak to jest na zachodzie. Jednak na http://www.wsb.pl/wroclaw/ wyczytalem że 92% potencjalnych pracodawców rozpoznaje tę uczelnię, czyli nie jest to jakaś szkółka niedzielna, o której nikt nie słyszał a poważna uczelnia. Czy ze swoich doświadczeń, bo na pewno macie większe ode mnie, możecie powiedzieć, czy pracodawcy przychylnie spoglądają na taką uczelnie w CV? Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Robię magistra na wsb we wroclawiu i jak na razie dosyc dobrze wszystko zorganizowane jest, nie wiem jak pracodawcy na to patrza ale to i tak wszystko raczej zalezy od konkretnego kierunku i zapotrzebowania na rynku pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
Mercus 0 Napisano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A jak to ogólnie wygląda pod względem ''poszanowania'' studenta i jego czasu? Bo słyszałem różne opowieści z uczelni publicznych, jak to wykładowcy mają często wywalone i szczerze mówiąc mocno mnie to bulwersuje, takie podejście. Cytuj Link to post Share on other sites
zbyszekr 2 Napisano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Ja wybrałem uczelnie publiczną. Nie miałbym funduszy aby iść na uczelnie prywatną. Cytuj Link to post Share on other sites
Realistico 281 Napisano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Jeżeli uczelnia jest rozpoznawalna, to pracodawcy lepiej patrzą na takie CV, wiadomo że jak ktoś chce zatrudnić pracownika i musi wybrać między np. Uniwersytetem Jagiellońskim ,a "niedzielną szkółką", to wybierze to pierwsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts