Wirtualny Wojownik 3 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam,Chciałem prosić o udzielenie wskazówki dot. możliwych rozwiązań poniższego problemu:Mam płytę główną Gigabyte GA-MA74GMT-S2H ver.1.0 z wyjściem koaksjalnym SPDiF dźwięku cyfrowego, zintegrowany układ dżwiękowy Realtek ALC888.System operacyjny to Windows 7 Professional.W czasie moich prób wgrywałem najnowsze sterowniki Realteka zgodne z płytą i systemem operacyjnym, a także wcześniej proponowane ze strony Gigabyte.W każdym przypadku efekt jest taki sam, instalują się te zgodne bez problemu , ale w panelu przynależnym do sterownika można maks. tylko wybrać 2 kanały cyfrowe, istniej wiele opcji które różnią się ustawieniami tzn. bity i częstotliwość próbkowania. Dźwięk zawsze jest Ok., cyfrowy ale tylko 2-kanałowy, chodzi mi o 5 kanałowy. Kabel jest połączony z amplitunerem Yamaha i dalej do 5 głośników. W teście który jest grają te 2 głośniki.Kabel i wzmacniacz na pewno są sprawne, były sprawdzone.Tabelka (panel) każdego z wgrywanych sterowników podpisana jest jako Microsoft Co. W jednej z zakładek zawsze jest : urządzenie działa poprawnie. Panele o których wspominam otwieram zawsze z : Sprzęt i dźwięk ( z Windowsa). Cytuj Link to post Share on other sites
maciek396 60 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam, w tym filmiku dowiesz się wszystkiego https://www.youtube.com/watch?v=z3vLvFgVlzY Sam używam już od dłuższego czasu, patent działa bez zastrzeżeń. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts